Je lichaam na de zwangerschap
09 juni 2015 
4 min. leestijd

Je lichaam na de zwangerschap

9 Maanden lang draag jij je kind. Je lichaam groeit en groeit en groeit. Na de zwangerschap kan je lichaam er ineens heel anders uitzien. Dit is natuurlijk niet zo vreemd, je bent de maanden ervoor kilo’s gegroeid. Striae, een slappe huid, borsten die kleiner of juist groter zijn, hangborsten, een buikje en ga zo maar door. Veel vrouwen krijgen hiermee te maken. Fotografe Neely Ker-Fox had na haar zwangerschap een tijd lang last van postnatale klachten. Daarnaast zat haar ‘imperfecte’ lichaam haar enorm dwars. Ook zij had last van striae en allerlei andere dingen die zij voor haar zwangerschap niet kende. Ze zat slecht in haar vel en besloot daar iets mee te doen. Ze vond het moeilijk om dit ‘in woord’ uit te drukken en aangezien ze zelf fotografe is, besloot ze te doen waar ze goed in is en dit op beeld uit te drukken. Ze maakte prachtige foto’s van vrouwen met ‘imperfecte’ lichamen met als doel dat vrouwen dit van zichzelf gaan omarmen. Want laten we eerlijk zijn, onze lichamen zijn prachtig! Dit lichaam heeft een (of meerdere) kind(eren) gedragen en dankzij onze zwangerschap zijn er prachtige kinderen op de wereld. 

“For myself, the whole experience was symbolic in seeing how far I have come not only as a mother but also as a woman. Coming to love myself the way that God intended has taken some time and lots of self reflection.  I have had a tremendous four years of learning lessons and  I could not be more grateful for having experienced it all.  I want to be the best for myself so that I can be the best for my daughter.”

Zie hieronder een greep uit van de prachtige foto’s die zijn gemaakt van geweldige vrouwen die wilden laten zien dat ieder lichaam mooi is! 

Wat vind jij van jouw lichaam na je zwangerschap? Je kunt je bericht onder aan de pagina achterlaten, dank je wel! 

slide_430694_5595324_free-970x647 slide_430694_5591816_free-970x647 slide_430694_5591784_free-970x647 slide_430694_5595326_free-970x647 slide_430694_5591786_free-970x647 slide_430694_5595322_free-970x647

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Jun 2015

Wat ik ook doe dat Zwangerschaps buikje gaat maar niet weg. En ik ben toch behoorlijk ijdel. Heb helaas het geld niet het weg te halen Ik hou van mijn kind hoor en wil graag een tweede maar als ik denk aan die buik denk ik nee..... Ik ben nog aan het beslissen over

Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Jun 2015

Pf ik ben 7 maanden geleden bevallen en ik kan maar niet afvallen geen halve kilo verloren...komt er ook niet meer bij gelukkig maar zou mijn buik vooral strakker willen. .Helaas geen geld en ook niet de mogelijkheid om te mogen sporten in reuma

Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Jun 2015

Het eerste wat ik dacht toen ik de foto's zag is niet zozeer het lichaam, maar de lingerie die men draagt.Ik ben zelf nooit bevallen en waarschijnlijk is dit de after zwangerschapslingerie omdat get goed zit.Maar ik zou ontwerpers willen vragen om wat mooiere lingerie te ontwerpen. Dan gaat een vrouw zich denk ik toch iets mooier voelen.

Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Sep 2015

Prachtige foto's !!! van allemaal lichamen die één of meer wondertjes met zich mee gedragen hebben. Mijn lijf was al niet perfect voor ik zwanger werd, na 2 zwangerschappen bleef er ook nog iets van ongeveer 20 kilo extra aan kleven. Heb me er nooit druk overgemaakt, heb er twee prachtige jongens voor terug.

Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Sep 2015

Ik ben altijd fors geweest, niet dik, maar fors. En toch zag ik mezelf als te dik met gevolg onzeker, minderwaardigheidscomplex, totaal geen zelfvertrouwen ...nu heb ik een prachtige dochter en een behoorlijke pens, maar t grappige is, ik heb me nog nooit zo slank gevoeld, zo lekker in m'n vel...Het interesseert me niet meer, zolang ik me goed voel is het gewoon goed! Leuke foto's!

Reactie plaatsen