Jij bent belangrijk

Soms ben je als (single) mama zo druk, dat je uit het oog verliest wat belangrijk is. Je bent druk met je werk, het huishouden, vrienden en familie, afspraken maken, plannen. En het belangrijkste; je kind. Misschien heb je zelfs wel meer kinderen. Dat is leuk, maar vraagt ook meer tijd. Heel misschien heb je zelfs wel een (toekomstige) vriend of zelfs een nieuwe man. Nog meer aanvulling aan dit rijtje.

Als je altijd door gaat met de dingen uit de rij, loop je jezelf voorbij. Want er mist één ding. Eigenlijk moet ik zeggen, één iemand. Jij.

norWaarom zijn we zo druk met alles en vergeten we onszelf? Het is belangrijk tijd te maken voor de dingen die jij leuk vindt.
In mijn geval, ik heb de naaimachine weer uit het stof gehaald. Ik heb een beetje zitten prutsen. Wat proeflapjes naaien. Een vlaggenlijn voor zoonlief. Het besef dat ik vooral rechtdoor kon en geen idee had wat ik deed deed me besluiten binnenkort een basiscursus te volgen. Omdat ik dit leuk vind. Ik haal er energie uit. Ik ben trots op mezelf als ik iets nieuws leer en kan. Dat vind ik weer leuk. Een positieve cirkel.

Het begon toen mijn buurvrouw zei dat haar chihuahua pup het zo koud had. Ik heb aangeboden een jasje te maken. Het was meer werk dan ik dacht. Eerst moest ik al twee keer de hond laten komen om het papier op de juiste maat te krijgen. Daarna besefte ik dat ik helemaal niet wist wat ik deed, aangezien het nu een cadeau was, moest het wel netjes zijn.

Het heeft bloed zweet en tranen gekost. Maar het resultaat was leuk genoeg om cadeau te geven. En de buurvrouw was er blij mee.
Uit elke gebeurtenis in je leven kun je een les halen. Voor mij was deze, ga een cursus volgens. Ga leren hoe het moet.

 

Als je jezelf vergeet in te plannen komt er een moment dat je lijf aangeeft dat het genoeg is geweest. Dat willen we voorkomen. Ik wens niemand toe in dezelfde situatie te komen als ik nu zit. Denk op tijd aan jezelf.

nor

Misschien houd je wel van pottenbakken, haken, lezen, sporten, bungeejumpen. Je kan het zo groot, of klein, niet bedenken. Maar plan het in. In deze tijd van drukte en hectiek moet je aan jezelf denken! Het is belangrijk. Jij bent belangrijk!

 

Zie ook: Wil jij je kind blij maken met een perfecte moeder?

Lukt het jou al om jezelf belangrijk te maken? Deel het met ons en laat een reactie achter. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen