Jongensspeelgoed of meidenspeelgoed
09 oktober 2015 
3 min. leestijd

Jongensspeelgoed of meidenspeelgoed

Jongensspeelgoed of meidenspeelgoed… bestaat dat wel? Ik vind van niet. Laat je kind toch lekker spelen met wat hij of zij leuk vindt.

Een jongen die graag met een poppenwagen loopt en een meisje dat gek is op brandweerauto’s. Moet kunnen toch!

Zo is mijn dochter inderdaad gek op brandweerauto’s. Zijn het de genen van papa? (mijn ex is brandweerman) of komt 20150903_133816 (640x360)het doordat mama de brandweer ook wel interessant vindt? Mij maakt het eigenlijk helemaal niet uit.

Mijn dochter heeft dan ook een brandweerkazerne met echt werkende sirene, en natuurlijk brandweerautootjes. Elke dag roept ze “Brandweerauto!” dit kan meerdere betekenissen hebben:

  1. ze wil K3 ‘Meiden van de brandweer’ horen,
  2. ze wil een brandweerauto zien,
  3. ze hoort een sirene.

Elke sirene die ze hoort is een brandweerauto, ook al is het een politie of ambulance. Ik speel graag in op haar passie, en hebben samen een brandweerauto geknutseld en opgehangen in de slaapkamer.

Ik werd een beetje gek van elke dag ‘brandweerauto kijke’ te horen, dus besloot ik de stoute schoenen aan te trekken, diep in te ademen en aan te bellen bij een brandweerkazerne.

De brandweerman die opendeed, liet ons vriendelijk binnen en ja, we mochten bij de brandweerauto kijken. Demi was wat verlegen en durfde niet alleen op de foto, maar deze aardige brandweerman wilde wel foto’s van ons maken. Demi kreeg een mooie sticker en ik heb nog wat vragen gesteld.

De kazerne waar ik met Demi op bezoek ben geweest heeft niet alleen een brandweerauto, maar ook een ladderwagen. De ladderwagen was er niet, maar we zijn altijd welkom om langs te komen. 20150914_155450 (640x360)De brandweerman vond het wel erg leuk dat Demi en ik (meiden) geïnteresseerd zijn in de brandweer! Het is meer een jongensding zei hij. Volgens hem komen er alleen maar jongens op bezoek.

Toeval of niet? Op het kinderdagverblijf waar Demi naar toe gaat staat een brandweerauto in de gang. Twee helmen erbij en een echte brandweerslang! De kindjes kunnen dus brandweertje spelen. Je raadt het al… het is Demi haar favoriete plek. Op de opvang lachen ze erom dat ze zo gek is van brandweer.

Demi wil nu nog heel graag de duplo brandweerladderwagen hebben, wie weet komt Sinterklaas hem wel brengen of de Kerstman. Of gewoon als ze een grote meid is geweest! Jongensspeelgoed of meisjesspeelgoed: mij zal het een biet zijn. Het is hun keuze!


Zijn er meer kindjes met een bijzondere passie? En vind je dat brandweer echt voor jongens is en poppen echt voor meiden?

Over de schrijver
Reactie plaatsen