Juich jij ook bij de dood van 100 vluchtelingen?
02 september 2015 
3 min. leestijd

Juich jij ook bij de dood van 100 vluchtelingen?

Iedere dag…. Iedere dag zit ik wel een keer met mijn telefoon in mijn hand naar mijn Facebook te kijken. En iedere dag weer, rollen er tranen over mijn wangen. Iedere dag weer voel ik me verdrietig en schaam ik me voor de mensheid. Schaam ik me voor de gedachtes, de uitspraken en het koude hart wat sommige mensen kunnen hebben.

“Weer 100 uitkeringstrekkers minder”.

“Het zijn gelukszoekers”.

“Laat ze lekker oprotten naar hun eigen land”.

En dan zie ik video’s. Video’s met beelden van mensen die dood aanspoelen. Video’s van kinderen die vol met bloed onder het puin vandaag gehaald worden. Video’s van mensen met wanhoop in hun ogen en video’s van mensen die alles achterlaten. Alles achter laten omdat ze niet anders kunnen. Ze zijn misschien net hun man of vrouw of misschien zelfs wel hun kind verloren, maar hebben geen tijd om te rouwen. Ze hebben geen tijd om te rouwen want ze moeten weg. Weg uit het land waar ze niet meer veilig zijn.

Een barre tocht wacht op hun. Een tocht waarvan ze niet zeker zijn of ze die zullen overleven. Ze bidden voor hun kinderen, maar ook veel van hun kinderen zullen deze reis niet halen. De omstandigheden zijn verschrikkelijk en ronduit onmenselijk te noemen. Zo onmenselijk, dat vele het met de dood moeten bekopen.

Maar wat kunnen ze anders? Welke keuze hebben ze? Want blijven betekent sowieso de dood….

En dan hebben zoveel mensen het lef, dat deze mensen hier komen om geluk te zoeken. Geluk te zoeken?!?!? Je kind verliezen? Is dat geluk? Je man, vrouw, vader of moeder verliezen. Is dat geluk? Je huis, je spullen, je hele hebben en houwen achterlaten. Is dat geluk? In een ‘kamp’ moeten wonen, waar je afhankelijk bent van andere mensen, is dat geluk?

VluchtelingenMensen, denk alsjeblieft na! Probeer je eens voor te stellen hoe het zou zijn als wij hier in Nederland oorlog krijgen. Want wie zegt dat dat nooit gaat gebeuren? Stel je eens voor dat de bommen hier om je oren vliegen en dat jij jouw kind moet beschermen. Stel je eens voor dat jij Nederland moet verlaten omdat het niet meer veilig is. En stel je dan eens voor dat je in een wild vreemd land aan zou komen. Na een tocht zonder eten en zonder water. Een extreem warme en ook koude tocht en met honderden mensen in een kleine ruimte. Na deze tocht wordt je uitgekotst door de mensen in dat land. Uitgekotst omdat je niet welkom bent, omdat ze willen dat je weer oprot naar Nederland.

Het land waar je net je zoon, je dochter, je vader of je moeder bent verloren. Het land waar het niet meer veilig is.

Hoe zou jij je voelen…..?

Voor al de mensen die dansen op de tafels wanneer er weer vluchtelingen zijn overleden, think again!

Dit blog heeft misschien niets te maken met het alleenstaande moederschap, maar ik voelde dat ik het moest schrijven. Ik kom namelijk op voor alleenstaande moeders, maar in het bijzonder kom ik op voor mensen! En er zit meer achter het verhaal van vluchtelingen. Zij hebben hier niet voor gekozen, het is hun overkomen. Als zij zouden mogen kiezen, zouden zij hier niet willen zijn. Dan zouden zij het liefste met hun gezin in hun eigen huis zitten…. 

Dus laten we met z’n allen een klein deurtje van ons hart met liefde open zetten voor al deze mensen…. Doe alsjeblieft iets voor deze mensen, voor deze kinderen… 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 03 Sep 2015

Ik ben het met je eens Myra! En laten we vooral ook iets doen om deze mensen een beetje te helpen.. Iedereen op zijn/haar vlak, iedereen op zijn/haar manier. Want inderdaad: hoe zouden wij ons voelen in deze afschuwelijke situatie?

Anonymous
Door

Anonymous

op 03 Sep 2015

Ik ben het ook met je eens. Ik las gisteren de reacties onder de foto van het jongetje op het strand. Ik was verbijsterd over sommige harteloze reacties, geen greintje emphatisch vermogen bij sommige mensen - heel naar. Ook heel confronterend om te zien dat het niet 1 of 2 mensen waren die zo reageerden, het waren er helaas behoorlijk veel :(

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Sep 2015

Beste Myra, Lees ook even onderstaande link: http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/09/minister-libanon-tegen-britse-premier-2-van-de-100-vluchtelingen-zijn-undercover-terroristen-van-isis/ Als straks IS terroristen op een basisschool in NL hun AK-47 leegschieten op onze kinderen ben ik benieuwd hoe je dan over bovenstaande denkt. Bedoel me niet vekeerd, ik lach helemaal niet bij zinkende bootjes vluchtelingen, maar ik wil deze geheel andersdenkenden hier niet hebben.

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Sep 2015

Hey Angela, Ook dat is heel erg schokkend. Het is een hele moeilijke discussie. Want de burgers die ook vluchten voor de IS, kunnen er niets aan doen en hebben er niet voor gekozen. Maar dat er ook IS'ers in Europa 'infiltreren' is natuurlijk meer dan alarmerend.... Met het blog wil ik zeggen dat het niet zwart of wit is. We moeten naar beide kanten kijken en daar naar oplossingen zoeken. Maar roepen 'ze mogen er niet in', lijkt mij ook niet de oplossing. Wat die dan wel is, dat weet ik helaas ook niet.... Dank je wel voor je feedback!

Reactie plaatsen