Kan ik het single mama zijn aan?
12 december 2015 
3 min. leestijd

Kan ik het single mama zijn aan?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik de laatste tijd alles behalve een “Happy Single Mom” ben. De afgelopen maanden merk ik dat ik totaal niet mijzelf ben. Ik zit continu vast in negatieve gedachtes en ik blijf daardoor zitten met een vraag: Kan ik dit wel alleen? Begrijp mij niet verkeerd, Nya is echt een heel lief meisje, maar wel echt een meisje met een eigen wil. Als zij iets wil en ik ben het hier niet mee eens, geeft ze het niet zomaar op.

Kan ik het single mama zijn aan?Doordat ik de laatste tijd minder lekker in mijn vel zit is het constant ‘strijd’ tussen ons. En dan vraag ik me weer af; Kan ik dit wel alleen? Kan ik het single mama zijn aan?

Buiten dat Nya lekker eigenwijs is, is ze ook nog eens vaak tot laat wakker. En wat ik dan ook doe ze gaat niet slapen en geeft niet op. Het kost me ontzettend veel energie op zo’n dag en vaak ga ik dan ook vroeg naar bed.

De afgelopen 5 jaar zijn voor mij best heftig geweest. (In mijn allereerste blog vertel ik dat ik net uit een moeilijke relatie kwam toen ik Nya’s vader leerde kennen). En ondanks dat ik wel eens bij een psycholoog ben geweest om het een en ander te verwerken heb ik een heleboel voor mijzelf nooit afgesloten. Alles is blijven stapelen en opeens werd ik overvallen door een heel zwaar en negatief gevoel. Ik was ineens uitgeput en helemaal klaar met alles en weer die vraag; Kan ik dit wel alleen? Kan ik het single mama zijn aan?

Een aantal weken geleden kwam ik op een punt dat het eruit moest. Ik ben naar mijn ouders gegaan en ben in tranen uitgebarsten.

Na een tijdje praten waren we het er allemaal over eens; het wordt tijd dat ik weer met iemand ga Kan ik het single mama zijn aan?praten. Mijn ouders zeiden dat ik Nya die avond bij ze kon laten en dat ik de volgende dag de dokter moest bellen, zodat ik een verwijzing voor de psycholoog kon krijgen. Dit heb ik meteen gedaan. Ik heb nog geen psycholoog gevonden, maar ben hier wel actief mee bezig. Ik moet verder en bepaalde delen van mijn leven achter mij laten.

 

Mijn ouders en ik heb afgesproken dat zodra het voor mij te veel word, ik Nya naar ze toe breng of dat zij haar ophalen. En het lieve aan mijn ouders is dat het ook echt zo gaat. Ze doen er alles aan om mij te helpen.

En dan die vraag; Kan ik het wel alleen? Wat stom eigenlijk dat ik me dat afvraag aangezien ik er helemaal niet alleen voorsta! Mijn familie is er altijd, dus waarom zou ik me dit nog afvragen.

Ik hoop binnenkort weer een hele “Happy Single Mom” te zijn en tot die tijd ga ik mijn best doen om meer te genieten van de kleine dingen en mij minder druk te maken!

Herken jij jezelf in Lindy haar verhaal? Hoe red jij het als single mama? Laat je reactie hieronder achter.

Lees ook deze blogs van Lindy:

https://happysinglemoms.nl/werken-geeft-mij-een-goed-gevoel/

https://happysinglemoms.nl/we-komen-er-samen-wel-uit/

 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 12 Dec 2015

Zulke herkenbare vragen en moeilijke momenten! Mijn copingsstrategie is een dag per keer nemen en inderdaad je familie/vrienden inschakelen. En gun jezelf ook even tijd voor jezelf. Een avondje naar de bios, een dagje naar een sauna, met een kop thee en boek op de bank zitten terwijl je dochter bij je ouders is, etc... Het is lastig om dit te doen, maar het leren dat niet alleen je dochter, maar ook jijzelf, op de eerste plek moet staan. Als jij niet voor jezelf zorgt kan je ook niet voor de volle 100% naar je kunnen voor je mooie dochter zorgen! Heel veel succes, en hou in je achterhoofd; je staat er niet alleen in en zoveel andere single moms hebben die gevoelens en struggles gehad!

Anonymous
Door

Anonymous

op 12 Dec 2015

Het is vervelend om je zo te voelen, en je steeds maar afvragen kan ik het wel? Natuurlijk kun je het! Er is niks mee om hulp te vragen, daar kun je alleen maar beter van worden en niet slechter! Fijn dat je ouders er voor je zijn en dat ze daar wel eens naar toe kan om te slapen of voor het oppassen... Ik heb 2 kindjes, een jongen van 4 Quinn... En een meisje van 2 Logan... 5 maanden geleden is mijn man en hun papa overleden aan een zware hartinfarct... Van de 1 op de andere dag was hij er niet meer, en dat valt heel zwaar! En zeker ook voor de kinderen! Ik zou willen dat ik nog een mama had die me kon helpen, en heel af en toe is de zorg op haar kon nemen... Maar helaas is zij 20 jaar geleden overleden... Ik zorg 24 uur 7 dagen per week voor mijn kinderen, ik kan ze niet af en toe wegbrengen en het valt mij ook heel erg zwaar, zo opeens de zorg alleen voor onze kindjes... Maar redden gaan we het! En dat gaat jou ook zeker lukken! Zettum op en ik hoop dat je je snel beter zal voelen en weer volop van je meissie kan gaan genieten... Succes! ?

Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Dec 2015

Ik lees je reactie en ben geraakt. Ik kan me jou radeloosheid. Hulpeloosheid en verdriet voorstellen. Zeker omdat het geen keuze was. En je eigen moeder al zolang moeten missen. Alleen 2kleintjes opvoeden is heftig. Maar redden ga je het zeker. Zoek een instant-oma...iemand die heel veel van jouw kinderen gaat houden. Waar je kinderen leuke dingen mee doen en jij je zorgen mee kunt delen. Er zijn genoeg vrouwen die zelf geen kinderen gekregen hebben of door andere omstandigheden geen kleinkinderen zien. En toch graag deze liefdevolle rol willen vervullen. Knuf uit Limburg Je red het wel. Ik weet het zeker! Sterkte in deze moeilijke warme dagen. Maar de twinkeling in de ogen Vannes kinderen sleept je er wel door. Een welgemeend gelukkig kerstfeest en alle goeds voor het nieuwe jaar.

Anonymous
Door

Anonymous

op 12 Dec 2015

Ik ben ook single mom en heb mijzelf ook regelmatig afgevraagd of ik het wel aan kon? Heb de nodige dingen achter de rug van het uit elkaar gaan in 1e instantie al tijdens de zwangerschap toch weer proberen en uiteindelijk met een kleine baby uit elkaar babydaddy uit zicht en komt 3 jaar later uit het niks opeens zijn liefde voor ons verklaren??! Vrienden bleken geen vrienden en ook geen ouders om op terug te vallen ja life sucks sometimes. Er even helemaal doorheen gezeten maar gelukkig was dat niet voor lang en ben ik onwijs gelukkig met mn dochter wij samen kunnen de wereld aan ??

Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Dec 2015

Dames dankjulliewel voor jullie reactie! En wat lief dat jullie je verhaal willen delen. hoe zwaar dit ook is. Het is fijn om te lezen dat er herkenning is, hier haal ik ontzettend veel steun uit! Dankjulliewel en allemaal het allerbeste gewenst. &Monique heel veel sterkte met dit zware verlies en ontzettend moedig en lief dat je dit met ons deelt. Je bent een sterke vrouw.

Reactie plaatsen