Keinder optocht

Eindelijk is het zo ver: na 2 weken knutselen op school aan hun kostuums en voor mijn gevoel tien keer op een dag vragen hoe lang het nog duurde is het dan de kinderoptocht van carnaval vandaag, de Keinder optocht. Het weer wat voorspeld is, is niet echt goed maar voor nu druppelt het alleen een beetje dus maken we er maar het beste van.

De voorbereiding ernaartoe was al enorm leuk. Vier dagen na schooltijd knutselen en allebei mijn jongens deden mee. Uiteraard heb ik ook met ieder een dag mee geknutseld. Zo fijn dat ik dat kan doen. Nee ik ben niet goed in knutselen maar mijn jongens vinden het leuk en dat is wat telt.

3 dagen carnaval met kinderen

En nu staan we dan hier, netjes op tijd om alles aan te trekken voordat ze gaan beginnen en ik dan mooi langs de kant mag gaan staan en naar de parade kijken. Zo veel groepen die mee doen, zo veel mooie kindjes die er echt werk van gemaakt hebben en die ondanks het slechte weer genieten.

Keinder optocht

We beginnen op zich goed, het weer werkt redelijk mee. Maar als we twee derde van de route gelopen hebben begint het harder te regenen. Die regen gaat al snel over in een flinke hagel. Och jee die arme kindjes allemaal. Zo snel als we kunnen lopen we naar het einde toe en gaan we in een rap tempo naar binnen. Ik trek de natte kostuums en natte jassen van de kinderen uit. Gelukkig zijn ze onder de kostuums verder droog. Zelf voel ik de ijs koude druppels langs mijn rug af zo naar beneden lopen, tot op mijn vel nat.

Binnen zijn de zalen veranderd dus ik kan niet zo goed vinden waar we moeten zijn. Gelukkig ben ik nu eens niet de enige. We komen nog mooi op tijd aan. De prijs uitreiking is nog niet begonnen. Er zijn niet veel kinderen meer. Van de groep van toch meer dan 70 kinderen zijn er denk ik nog geen 15 meer over.

Ook mijn jongste zoon zit er een beetje doorheen. Hij is moe van drie dagen carnaval vieren en natuurlijk die nattigheid en de kou werken ook niet mee. Hij zit als een magneetje tegen me aan geplakt. Mijn oudste vindt toch een vriendje, die er eigenlijk ook een beetje doorheen zit, maar ze gaan leuk samen spelen.

Medailles en prijzen

Dan komt de uitslag. Yes de school zit bij de laatste drie winnaars, en er mag een groepje naar het podium komen. Jayden wordt uitgekozen en eigenlijk niet eens beseffend wat er gaat gebeuren gaat hij braaf aan de hand van de juf met nog een groepje andere kinderen het podium op. Daar krijgt meneertje zelfs een hand van de jeugd prins en ik kan zien dat hij zo onder de indruk is dat hij er maar stilletjes en verlegen bij staat. Whaha net alsof hij dat is.

Keinder optocht

Als ze weer terug komen vertelt hij aan iedereen dat hij gewonnen heeft en een medaille gaat krijgen. Ik zie dat de buur jongens met hun groepje ook in de prijzen zijn gevallen dus snel maak ik een paar foto’s en app die door naar de buurvrouw.

Maar mijn kleine schat zit er echt doorheen, drie dagen gefeest en hij heeft ervan genoten maar nu is zijn accu leeg. Ik besluit lekker met ze naar het bekende kinderrestaurant te gaan, waar ze me verbazen door als dokwerkers hun eten naar binnen te werken. Dan gaan we naar huis om een lekkere douche te nemen en daarna heerlijk de pyjama’s aan op de bank.

Carnaval is voorbij. Dit jaar was het eerste jaar dat ik de hele carnaval door de ogen van mijn kinderen heb beleefd. En eerlijk gezegd heb ik genoten. Volgend jaar weer. Maar dan hoop ik toch ook weer zelf een avondje op stap te kunnen.

Hoe was jouw carnaval met je kinderen?

Over de schrijver
Reactie plaatsen