Keuzes maken als single mom
22 augustus 2015 
3 min. leestijd

Keuzes maken als single mom


Het leven bestaat uit keuzes maken, zijn het goede keuzes of niet? Zo ook in mijn leven. Heb ik de juiste keuzes gemaakt?

Het begon allemaal bijna 4 jaar geleden, toen ik de keus maakte om van mijn ex af te gaan. Ook dan denk je na over; is dit wel een goede keuze? Niet alleen voor mij maar ook voor mijn zoontje. Ja, dit was en is zeker een goede keus geweest in mijn leven en ook in mijn zoontjes leven. Het is beter om uit elkaar te gaan, dan alleen maar ruzie te maken. Dit is een keuze waar ik geen spijt van heb. De bijna 4 jaar daarna heb ik veel keuzes gemaakt, niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn zoon. Voor hem heb ik ook bepaalde keuzes moeten maken in het leven, waarvan ik vind dat het op dit moment het beste is in zijn leven. 3 jaar geleden heb ik de keuze gemaakt om het contact te verbreken met twee hele goede vriendinnen. In een bepaalde periode in mijn leven dtoen het niet goed ging met mij en ik hen beide zeer hard nodig had, waren ze er niet voor mij. Ik heb dit toen even laten gaan, maar het spookte wel door mijn hoofd heen. Tot er een moment kwam dat 1 van mijn vriendinnen mij nodig had omdat het met haar niet goed ging. Normaal sta ik voor bijna iedereen klaar die ook voor mij klaar staan. En toen, toen stond ik een keer niet klaar. Ik heb het haar gemeld dat een vriendschap van twee kanten moet komen. Zij was er niet voor mij en ik kon er niet voor haar zijn. Ik heb toen het contact verbroken met haar. Ik vond het misschien wel moeilijk, maar ik wist dat het beter was.

En nu 3 jaar later heb ik er nog steeds geen spijt van, ik mis haar totaal niet en weet dat negatieve mensen niet in mijn leven thuis horen.

imagesToen mijn ex en ik uit elkaar gingen, heeft hij samen met mijn zoon een tijdje bij zijn moeder gewoond. Dit is 2 jaar geleden helemaal fout gegaan. Mijn ex moest halsoverkop het huis verlaten en mijn zoon ook. Hij kon geen afscheid meer nemen van het huis, zijn kamer en zijn vriendjes. Ik had een heel boos en verdrietig kind, die het niet snapte waarom oma zo heeft gedaan. Ik heb nooit een band gehad met mijn ex-schoonmoeder en was ook zeer blij dat ik niks meer met haar te maken had. Ze was en is geen leuke oma, ze doet leuk naar de buitenwereld maar ik weet hoe ze werkelijk is. 2 jaar geleden was de avondvierdaagse van mijn zoon zijn school. Mijn ex-schoonmoeder liep die avonden ook mee met haar dochter (mijn ex-schoonzus). Mijn zoon zag haar en riep ‘hallo oma’. Ze keek hem aan en draaide haar hoofd om en gunde hem geen blik waardig. En toen wist ik welke keuze ik moest maken. Ik heb dit besproken met mijn ex en we waren en zijn het met elkaar eens. Ze mocht nooit meer contact hebben met mijn zoon. Ze heeft hem te veel pijn en verdriet gedaan. Afgelopen avondvierdaagse waren we op de markt, waar de kinderen feestelijk worden binnen gehaald. Op een gegeven moment loopt mijn ex-schoonzus naar mijn zoon met een bosje bloemen die ze moest geven aan hem. Ik wist precies van wie het was. Ik heb de bloemen aangepakt en ben naar mijn ex-schoonmoeder gelopen en heb de bloemen teruggegeven. ‘Mijn zoon mag en wil jou bloemen niet’ en ben weg gelopen. Mensen zeggen dan, is het niet een actie dat ze weer contact zou willen met haar kleinzoon? Dan is het de verkeerde manier om dat op deze manier te doen. De keuze blijft nog steeds van kracht, ze mag totaal geen contact met mijn zoon.

Ik weet ook wel dat als hij op een leeftijd komt en hij wil haar zien dat ik het niet kan tegen houden, maar zolang ik het kan zal ik het blijven doen!

Ik zal niet zeggen dat mijn keuzes juist zijn. Voor mijn gevoel zijn ze dat wel omdat ik er nog steeds achter sta. Ook ik heb verkeerde keuzes gemaakt in het leven waar ik op terug ben gekomen. Je moet altijd doen wat jou blij en gelukkig maakt, ookal betekent dat dat andere mensen dit niet zullen zijn door jouw keuzes. Het is jouw leven!! Ik sta achter mijn keuzes omdat ik vind dat ze op dat moment dat ik ze maak goed en juist zijn. En van sommige keuzes weet ik dat ik goed heb gehandeld.

Heb jij als alleenstaande moeder moeilijke keuzes gemaakt? Je kunt je bericht hieronder achterlaten. Dank je wel! 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Aug 2015

goed gedaan! je doet alles om je kind te beschermen en zo hoort dat! zij heeft haar keuze zelf gemaakt door haar hoofd te draaien voor haar eigen kleinzoon! en als ze daar spijt van heeft hoort ze jou daarvoor te benaderen en uit te leggen voor ze naar je kind gaat. sterkte ermee!

Reactie plaatsen