Kiezen wat je gevoel je ingeeft
26 januari 2017 
1 min. leestijd

Kiezen wat je gevoel je ingeeft

We komen allemaal voor keuzes te staan. Voor bepaalde beslissingen die je leven veranderen. Dan bedoel ik niet de kleine dingen, zoals wat trek ik aan of wat eten we vandaag. Maar allesbeslissende veranderingen. Soms zijn met die beslissingen alleen jouw leven gemoeid of dat van jou en je kind(eren) en soms hebben er meer mensen mee te maken.

Welke beslissing je in dat geval ook moet maken; het vervelende van dit soort beslissingen is dat ze vaak heel moeilijk zijn.

Kiezen wat je gevoel je ingeeft

Ik last laatst over een gezin met vier kinderen en de oudste was zwaar autistisch. Zo erg, dat het hele gezin te lijden had onder zijn gedrag. Het was een schat van een jongen en bedoelde het niet verkeerd, maar het was heel zwaar voor het gezin. De ouders hebben toen de moeilijke beslissing genomen om hem permanent naar een logeerhuis te brengen. Ze hebben het erg moeilijk gehad toen ze hem weg brachten, maar al snel merkte ze aan de rest van de kinderen dat het iedereen meer ruimte gaf. Bij thuiskomst hadden ze veel e-mails. Niet iedereen snapte hun keuze.

Dat is weer een kant van moeilijke beslissingen. Iedereen heeft er een mening over. Alle stuurlui aan wal weten wel hoe het anders had gekund, beter of veroordelen je keuze zonder alle informatie te kennen. Misschien ben je hier gevoelig voor, misschien ook niet.

Hoe het ook is, je zal zelf de keuze moeten maken.

Zoals een buurvrouw mij ooi zei:’Mensen veroordelen je toch wel’. Waarom zou je dan iets ‘kiezen’ dat sociaal geaccepteerd is. Je moet kiezen wat je gevoel je ingeeft. Wat voor jou en/of je gezin het beste is. Vrienden, familie, kennissen zullen het misschien niet begrijpen, maar als ze echte vrienden zijn, zullen ze achter je staan.

Zie ook: Keuzes maken als single mom

Hoe ga jij om  met ongevraagde meningen? Laat jij je keuze daardoor beïnvloeden?

Over de schrijver
Reactie plaatsen