kind in het ziekenhuis
17 juni 2015 
3 min. leestijd

kind in het ziekenhuis

11425873_682934761839352_7944993180861338851_nDeze week was een alles, behalve een leuke week. Vorige week woensdag nacht begon Rick enorm te spugen. Ik hoorde hem gillen en keek hij had alles onder gespuugd. Ook had hij heel erg veel last van spuitluiers. Ik dacht dat hij misschien wat verkeerds had gegeten, maar een dag later werd het alleen maar erger. Rick hield niks binnen en spuugde alles onder. Ik heb de huisarts gebeld en kreeg een drankje voor de misselijkheid. Mocht Rick koorts krijgen, dan moest ik de huisarts opnieuw bellen of als dat s’avonds gebeurde de huisartsenpost. En ja hoor, s’avonds kreeg Rick koorts. Ik moest met Rick naar de huisartsenpost komen. Toen we daar aankwamen, moesten wet toch door naar de spoedeisende hulp en de kinderarts stelde voor om Rick op te laten nemen. Hij was nog net niet uitgedroogd.

Om 9 uur s’avonds is Rick opgenomen op de kinderafdeling

Rick kreeg een maagsonde met ORS toegediend, zo zielig. Ik had het zo met hem te doen, wederom mijn kleine droppie die daar lag. Mijn kind in het ziekenhuis? Ik had daar moeten liggen, niet hij ! Hij is nog zo jong zo klein, het hoort gewoon niet. Het ziekenhuis viel me vies tegen, er werd echt amper na Rick omgekeken. Zo heb ik bijvoorbeeld zelf de sonde zelf uitgedaan (ik werk zelf in de zorg) en moest ik echt vragen om eten en drinken voor Rick. Niet dat ik verwacht dat het een 4sterren hotel was, maar ik verwacht in ieder geval wel dat er naar een kind wordt omgekeken of in ieder geval dat een kind te eten en te drinken krijgt.

Op maandag werd ons verteld dat we naar huis konden, want tja, jij werkt toch in de zorg, dan kan je het thuis ook wel doen. Ik was nog niet thuis of het ging mis, Rick begon weer met spugen. Overstuur en geschrokken heb ik weer het ziekenhuis gebeld. De arts zij dat ik dan maar ORS moest geven. Nu ben ik niet dom geboren en werk ik in de zorg, dus ik weet heus wel dat dat moet, maar helaas spuugde hij alles er weer uit. Toen ik de huisarts belde, vertelde die mij dat ik onder ziekenhuiszorg viel en dus het ziekenhuis moest bellen. Het voelde zeer frustrerend dat ik van de ene na de ander werd gestuurd en dat mensen zo met je om kunnen gaan. We hebben toen de afdeling gebeld waar hij had gelegen en die heeft hem weer opnieuw opgenomen.

Al snel kwamen ze er achter dat ze hem te vroeg hadden ontslagen. Hij heeft nog dagen in het ziekenhuis gelegen en toen mochten we gelukkig na huis

Het gaat gelukkig nu weer stukken beter met Rick. Hij is wel maarliefst 3.5 kilo afgevallen en voor zo kleintje is dat heel wat! Toen we thuis waren stortte ik in. Ik was niet ziek, maar werd ziek door oververmoeidheid. 3 dagen lang heb ik weinig anders gedaan dan slapen en slapen, wat was ik blij dat mijn moeder even voor Rick wou zorgen zodat ik even kon bijkomen.

Door deze gebeurtenis ben ik gaan inzien dat gezondheid een gegeven is. Een gegeven dat zo kan omslaan. Het heeft me doen inzien dat je moet genieten van het leven. Dus dat is ook wat ik de komende tijd ga doen. Genieten en dingen doen die wij samen leuk en belangrijk vinden!

Heeft jouw kindje wel eens in het ziekenhuis gelegen? Je kunt je bericht onderaan deze pagina achterlaten. 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Jun 2015

Gelijk na de geboorte. Ik was in eerste instantie voor mij zelf in het ziekenhuis gebleven omdat ik me niet goed genoeg voelde om naar huis te gaan. Maar de volgende dag, wou me zoontje niet eten en leek te kokhalzen en bleef spugen. Kwam zelfs groen spul mee. Ze hebben mijn zoontje onderzocht en hij moest naar de couveuse afdeling. Hij had vocht achter de longetjes en ze hoorde een ruisje bij zijn hartje. En zijn suikerspiegel was laag. Gelukkig leek het iets beter te gaan. Maar de dag voordat ik ontslagen werd in het ziekenhuis was mijn zoontje soms zo moe dat hij vergat adem te halen. Dat was echt een shock voor me en dan moet ik diezelfde dag naar huis. Ik vond het heel eng. Gelukkig ging het daarna steeds beter en mocht hij op den duur eindelijk lekker mee naar huis.

Reactie plaatsen