Mijn kind klinkt precies zoals mij!
24 augustus 2016 
2 min. leestijd

Mijn kind klinkt precies zoals mij!

Het is zo leuk als je jezelf herkent in je kind! Mijn zoon is nu vijf (en een half) en soms is het net alsof ik mezelf hoor praten! Hij lijkt qua karakter en gevoeligheid sterk op mij. Nu hij ook mijn zinnen over begint te nemen is het helemaal geweldig!

Toch herken ik ook zijn vader in hem hoor (gelukkig maar) . Dit maakt het nog leuker. De tekst op Koen zijn geboortekaartje was ‘Jij bent van ons samen, van allebei de helft. Je lijkt op ons, maar nog het meeste op jezelf’. Om dat nu zo letterlijk te zien, is prachtig.

baby-443393_640

Mijn kind klinkt precies zoals mij!

Koen was eerst een verlegen kindje. Erg gevoelig. Als baby ging hij huilen als ik niet lekker in mijn vel zat. Die band is altijd gebleven.

Ook toen hij wat ouder werd huilde hij op het kinderdagverblijf mee als er een baby begon te huilen. Het heeft veel werk gekost hem te leren dat als er iemand huilt hij niet mee hoeft te doen. Dat het andere kindje verdriet heeft en hij niet.
Dit ging steeds beter.

Vooral sinds hij naar school gaat heb ik hem zien veranderen van een verlegen jongetje die ging huilen als iets niet ging zoals hij het wilde, naar een stoere jongen die zich de kaas niet van zijn brood laat eten.

Soms moet hij nog even mee aan de hand ergens bij kijken, maar vaak zeg ik ‘Ga maar kijken, mama is hier’. En dan gaat hij!
Nu daar dezelfde teksten aan te pas komen is het soms lachen geblazen. Zo speelden we net mens erger je niet. Hij had gewonnen (zoals altijd) en hij vertelde dat hij als goed idee had om onze eigen regels te maken. Ik vroeg hem of dat wel handig zou zijn. Zet hij al zijn pionnen in zijn vak en roept:’Zo, mijn regel is dat ik heb gewonnen’. Ik lag helemaal dubbel.

Hij kijkt me aan en zegt trots:’Dat was een goeie hé? Boks’. Dat is een zinnetje dat ik weleens zeg als ik mijn eigen grapje erg leuk vind.

Ik had het met zijn vader hierover. Zelfs hij zei dat het soms net was alsof hij mij hoorde praten. Koen zegt daar soms:’Ik ben er klaar mee’. Of ‘Ik ben het zat’. Dat klopt, dat zeg ik ook wel eens tegen hem. En hoe grappig het ook is om jezelf terug te horen, het is nog leuker als ze er foutjes mee maken. Zo had hij bij zijn vader opeens geroepen:’Ik ben er zat mee’.

Herken jij jezelf ook zo terug in je kind? Deel het met ons en laat een reactie achter. Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen