Kind of relatie of allebei...?
15 augustus 2015 
3 min. leestijd

Kind of relatie of allebei...?

Dat gevoel is er nou eenmaal, zelfs al als ik nog maar een kinderwagen zie moet ik mezelf vasthouden van de rammelende eierstokken. Het is duidelijk ik wil een kind!! 

Voor ik mijn blog op jullie afvuur, wil ik wel voorop stellen dat ik heel gelukkig ben met Floor. Alles bij haar klopt en wil zeker niet haar te kort doen in mijn kinderwens voor een 2de schattige lieve baby

eiVrijdagnacht, mijn redelijk vaste date (ik noem hem maar zo, ik blijf bindingsangst hebben he…) en ik liggen op bed na een fijne avond met vrienden en veel wijn. Het gesprek gaat over onze kinderen die wij nog niet van elkaar kennen. De een is nog leuker dan de ander enz enz enz. Ik geef aarzelend toe dat ik eigenlijk nog wel een kind wil, misschien, ooit, eigenlijk wel, liever nu als morgen. Naast mij blijft het angstig stil, gosh waarom is het licht nu uit… Stil blijft het lang. Ik hoor hem slikken en hij zegt dat hij het echt niet meer wilt, nu niet en nooit niet.

De 5 min daarna waren lang..erg lang.

Ondertussen zijn we een week verder, heel wat gesprekken en zelfs onze eerste officiële ruzie verder. Een keuze maken is moeilijk, een oplossing ligt waarschijnlijk nog veel verder weg. We bespreken het beide met vrienden en familie, niemand die het antwoord heeft. Wat gaan we doen? Kies ik voor hem en daarmee ook voor zijn kinderen en dus een “gezin” samengesteld van 3 kinderen (in dezelfde leeftijd) of kies ik voor mezelf en ga ik voor Floor en nog een broertje of zusje…het is een keuze die voelt als ‘wat wil je kwijt je linker of rechterarm?’

Mijn moeder herinnerd mij aan mijn zwangerschap waarin mijn hart de hormonen niet aankon. Herinnerd mij aan de bevalling en zegt me dat ik er echt goed over na moet denken, want wie zegt dat ik met een andere man wel kinderen kan krijgen…. Dat ik al mijn liefde die ik wil geven ook aan zijn kinderen kan geven, die grotendeels bij hem wonen. En dat de keuze Bam-mam ook niet altijd de juiste is, als er al een peuter in je huis rond rent. Het maakt de keuze niet makkelijker maar wel duidelijker en ik heb weer nog meer om over na te denken.

imagesL9U8GZVC

Mijn redelijk vaste date en ik hebben een pauze ingelast en ik mis hem, alles klopt, nou ja bijna alles, en als grootste muur tussen ons in is de kinderwens

Maar ik mis hem…deze keer is het niet de keuze tussen mijn hoofd en mijn hart maar de keuze tussen mijn hoofd en mijn eierstokken.

Wat is toch de juiste keuze? Gaan voor een man en alle liefde storten op hem en 3 schatten van kinderen? Gaan voor opnieuw beginnen met daten en hopen dat daar een man tussenzit die hetzelfde is maar wel met een kinderwens? Gaan voor alleen en altijd alleen en dus gaan voor de keuze bam-mam? De laatste keuze valt wel een beetje weg moet ik zeggen en zorgt voor alleen maar meer respect voor alle bam mama’s.

De komende 2 weken is Floor bij haar vader, iedereen is op vakantie en had ik juist de tijd met mijn redelijk vaste date. Gosh ik mis hem….. Nu heb ik de tijd om te denken en te kiezen tussen kind of relatie en kies ik hopelijke het juiste.

Heeft er iemand de gouden tip?

Liefs Kiki

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Aug 2015

Wow Kiki! Wat een lastige keuze. Ik denk niet dat iemand hierin het 'gouden' advies kan geven maar dat je zelf een beetje moet gaan soul searchen. Met welke keuze zal jij je op de lange termijn gelukkig voelen? Ga je voor de man en laat je je (2e) kinderwens lopen met het risico dat de man op termijn uit je leven kan verdwijnen (dat hoop ik overigens niet natuurlijk maar niets lijkt tegenwoordig duurzaam te zijn) en jij achterblijft met het verdriet om het 2e kind dat nooit kwam of ga je voor een tweede kind met het risico dat de man nu uit je leven verdwijnt en jij 2 kindjes alleen opvoedt? Ik hoop eerlijk gezegd dat jij je droom niet op hoeft te geven en dat jullie er samen uit komen.

Anonymous
Door

Anonymous

op 16 Aug 2015

Lastige en hele moeilijke keuze. Ik ervaar precies dezelfde gevoelens. Heb nu inmiddels 2 jaar een nieuwe relatie. Beide een kind van de zelfde leeftijdscategorie, allebei gelukkig en dankbaar met de huidige situatie. Bij mij is er nog die stille kinderwens, maar bij hem niet meer ook gezien zijn leeftijd 41 (ik bijna 34). Nou weet ik, dat ik met ons 4 en ons samengestelde gezin ook heel gelukkig zal zijn, dus kies ik voor de relatie ons onze kinderen. Maar het neemt het oergevoel niet weg. Gelukkig steunt mijn vriend mijn gevoelens wel enorm, dat is ook heel fijn. Sterkte met een keuze maken. Laat je hart spreken, maar blijf well realistisch en eerlijk tegenover je zelf.

Anonymous
Door

Anonymous

op 01 Nov 2016

Dag Gis, Ik schrijf voor een grote nieuwssite over vrouwen die een relatie hebben/hadden met een man die geen kinderen wil. Zou ik je telefonisch (eventueel anoniem) kunnen interviewen? Je kunt me mailen op l.vansadelhoff@gmail.com. Groetjes! Lisanne

Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Sep 2015

Ik heb een grote kinderwens, maar mijn vriend wil geen kinderen meer. Hij heeft 2 kinderen met zijn ex en deelt co-ouderschap met haar. Mijn kinderwens opgeven is uitgesloten, mn partner opgeven wil ik ook niet. Ik ben nu aan het daten met wensvaders, homo en hetero mannen, in de hoop een hele fijne man of mannenstel te vinden met wie ik een kindje in co-ouderschap kan groot brengen. Mijn vriend steunt me in mijn wens. Dan zouden we beide co-ouder zijn en ook een paar dagen in de week alle rust en tijd met elkaar kunnen blijven delen.

Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Sep 2015

Wow, wat bijzonder zeg! Heb je de blogs hierover ook op de site gelezen? Van Sara Coster? Je vindt ze onder het tabje 'BAM'. Heel veel succes!

Anonymous
Door

Anonymous

op 01 Nov 2016

Dag Linda, Ik schrijf voor een grote nieuwssite over vrouwen die een relatie hebben/hadden met een man die geen kinderen wil. Zou ik je telefonisch (eventueel anoniem) kunnen interviewen? Je kunt me mailen op l.vansadelhoff@gmail.com. Groetjes! Lisanne

Anonymous
Door

Anonymous

op 12 Sep 2015

Ik zou zeggen 'count your blessings!' Je hebt en een kind en een leuke vriend met, wellicht, hele leuke kinderen. Succes met de keuze.

Anonymous
Door

Anonymous

op 01 Nov 2016

Dag Kiki, Ik schrijf voor een grote nieuwssite over vrouwen die een relatie hebben/hadden met een man die geen kinderen wil. Zou ik je telefonisch (eventueel anoniem) kunnen interviewen? Je kunt me mailen op l.vansadelhoff@gmail.com. Groetjes! Lisanne

Reactie plaatsen