Kindervrij weekend

Toen ik net in scheiding lag, vond ik de dagen zonder mijn kids een hel.. Tijdens mijn kindervrij weekend kon ik alleen maar huilen en de meest vreselijke dingen bedenken die ze bij hun vader mee zouden maken en in mijn gedachten lagen mijn kids ook hele dagen te huilen omdat ze mij zo zouden missen….

Het bleek alleen allemaal best mee te vallen en soms vonden ze het zelfs leuk om naar hun vader te gaan. Ik bedacht me dat ik dan zelf misschien ook maar eens moest gaan genieten van mijn ‘kindervrije weekenden’. En weet je… ik ben er behoorlijk goed in geworden!!!!

Om het weekend tijdens het ‘kinderrijk weekend’ ben ik dus even geen mama, maar ben ik weer Jane. En niet zomaar Jane, maar Jane het vrijgezelle feestbeest! Ik ga dan heerlijk op stap met mijn gescheiden vriendinnetjes. En wat opvallend is, die groep van single mama’s wordt steeds groter en daardoor steeds gezelliger! We gaan gezellig de kroeg in, naar concerten toe en gaan ‘gewoon’ lekker feesten… Dat is toch allemaal wel heel erg leuk als je aan niemand verantwoording af hoeft te leggen en gewoon los kan gaan!

Aan aandacht geen gebrek als ‘single lady’s’ of ‘MILF’ Want jeetje, wat zijn sommige mannen wanhopig! Dat is me de afgelopen tijd toch echt wel opgevallen. Maar dames, laten we er niet te negatief over zijn want het is toch wel echt een een ego boost. Iedereen geniet van een beetje (veel) aandacht toch. Bovendien zorgt dat er ook weer voor dat we de lange eenzame avonden doorkomen, denkend aan die heerlijke stapweekenden en aan wat er nog gaat komen.. .

Wat is het leven van een single mommy toch geweldig!

Proost!

Liefs Jane

Herken jij jezelf hier ook in? Wat doe jij tijdens je kindvrije weekend? Je kunt je reactie onderaan de pagina plaatsen, ik ben benieuwd! 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 19 Jul 2015

Mijn kindervrije "weekend" is iedere week van ma-wo. Donderdag zijn ze na school altijd weer bij mij. Ik ben nu bijna 4 jaar single. In het begin beetje moeten wennen, maar ik was redelijk snel gewend. Heerlijk paar dagen per week mijn eigen gang kunnen gaan (na werktijd). Afspreken met vrienden, uitgaan, of languit op de bank. Alleen naar de film of kapper of wat dan ook! Ik geniet er erg van. Daarnaast weet ik dat mijn kinderen het heel fijn hebben bij hun vader. Dus zorgen maak ik me ook niet. Ik raad moeders die het zonder de vader moeten doen echt aan een paar keer per jaar oppas te zoeken voor zo een dag(deel).

Anonymous
Door

Anonymous

op 19 Jul 2015

Vandaag voor het eerst genoten van een dag zonder mijn zoontje. Natuurlijk spookte hij nog door mijn hoofd maar genieten had de overhand. fijn om te lezen dat andere single mama's dat ook doorgemaakt hebben. Nu nog een netwerk van andere happy single mama's creëren om samen dingen mee te ondernemen.

Anonymous
Door

Anonymous

op 19 Jul 2015

De eerste weekenden waren verschrikkelijk, op dit moment vind ik het soms nog niet leuk. Maar dat heeft meer te maken met hoe ik haar terug krijg. Ik hoor dan soms letterlijk mijn ex uit haar mond.Ps. Als je kind om het weekend naar haar vader gaat, dan heet dat geen co-ouderschap....daar komt heel wat meer bij kijken.

Anonymous
Door

Anonymous

op 19 Jul 2015

Het went niet en zeker nu ik na de scheiding steeds beter in mijn vel zit en meer energie heb vind ik het verdrietig dat, als het eindelijk weekend is, en ik de tijd voor ze heb, ze er dan juist niet zijn. Ik blijf ze erg missen en zie er nu al tegenop dat ze over een tijdje 2 weken weg zijn. Wat dat betreft is de zomervakantie niet mijn beste tijd. Mijn vriendinnen hebben allemaal een gezin en zijn in de weekenden en vakanties het liefst thuis dus afspreken is vaak wat moeilijk. Ik zorg in zo'n weekend wel goed voor mezelf, lekker makkelijk koken (of niet), goed boek, glas wijn. Gelukkig hebben de kinderen het fijn bij hun vader en gaan ze met hem gezellig op vakantie.

Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Oct 2015

Heel herkenbaar. In het begin vond ik het vreselijk. Ik keek er zelfs voor de scheiding al het meest tegen op dat de kinderen om het weekend weg zouden zijn, maar nu noem ik het mijn bijtank-weekend. Klinkt suf, maar ik heb zelf MS en dan is het hard nodig om af en toe even op te laden en zo kan ik ook weer een betere moeder zijn als ze weer terugkomen. Natuurlijk ga ik ook af en toe eens lekker op stap om te kijken hoe ik nog in de markt lig haha.

Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Aug 2016

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het erg fijn vond dat alle kids naar hun vader gingen. Tegenwoordig gaat alleen de jongste en de oudste nog naar hun vader....het nadeel is wel dat ik vaak moet werken in die weekenden dus veel eigen tijd is er niet en anders is de middelste ook gewoon thuis....

Reactie plaatsen