Kindloos weekend... Party!
30 april 2016 
2 min. leestijd

Kindloos weekend... Party!

17:45, “Doei schatje, veel plezier! En luisteren he? Mama gaat je missen.” Ik zwaai mijn dochter nog even uit als ze in het taxibusje zit onderweg naar stichting ‘Blije kindjes’. Een weekend voor gezelligheid en leermomenten met kinderen die ook een ontzichtbare beperking hebben.

De bus verdwijnt, en ik maak even een sprongetje. Yeah! kindloos!

Kindloos weekend... Party!

Kindloos weekend… Party!

Een weekend wat ik wil! Waar is dat feestje? Ergens is dat feestje! Ik zit al in mijn skinny jeans op de bank met mijn sleehakken en mijn poncho aan (helemaal hip tegenwoordig), te bedenken waar de kaartjes liggen van het meest geweldige feestje van het jaar! Ha! daar! Shit! Dat is pas volgende maand

Party op mijn bank dus…

Ik duik mijn kast in. De kast waar al het lekkers verstopt ligt. De chips, snoepjes, oooh dropjes en natuurlijk niet te vergeten… mijn wijn! Jaaaa!

Wat?! Mijn kast leeg! Grumbels! Ella heeft mijn kast ontdekt. De kruimels paprika en naturel chips liggen door mijn kast heen, mijn dummy’s, wie kent ze nou niet, zijn lege doosjes. En mijn dropjojo’s, snik, zijn foetsie! Ik bekijk mijn kast en voor 5 minuten zakt de moed mij in mijn sleehakken.

Ik stap op mijn tikkende fiets richting de Appie om die kast voor dit weekend maar weer aan te vullen. 

De vakken graai ik leeg. Ik haat het namelijk om mis te grijpen in mijn eigen kastje. Ik ga ondertussen richting de kassa. Mijn dag word steeds beter nu ik denk aan de dagen die eraan komen. Eten tot dat mijn maagje ontploft.

Bleep… bleep… bleep! “Dat is dan 38,86 alstublieft” zeg de cassiere. God wat kost eten veel geld!

Ik haal mijn pinpas uit mijn portemonnee, stop hem snel in de pinautomaat, en tik rustig mijn pincode in. De lach op mijn gezicht word breder en breder…

Saldo ontoereikend…

…Shit verkeerde pinpas!

Haha, deze kennen we allemaal wel denk ik. En wat schaam je je dan kapot. Denk je jezelf even te kunnen verwennen met wat lekkers, grrrrr….

Over de schrijver
Reactie plaatsen