Klaar met de strijd
14 november 2015 
5 min. leestijd

Klaar met de strijd

Mijn zoontje Tyrese die is inmiddels alweer 1,5 jaar! In mijn vorige blog “mijn ex sluit 1 kind buiten” vertelde ik jullie al dat Tyrese niet wordt geaccepteerd door zijn vader omdat de jongen volgens hem niet van hem is. Zo langzamerhand ben ik klaar met de strijd. 

Wij zijn inmiddels al 7 maanden bezig met onze advocaten om een goede omgangsregeling te kunnen realiseren.

Onze vier kinderen zijn namelijk allemaal niet erkend, en hij betaalt geen alimentatie en zo heeft hij ook geen gezag.

Er werd afgesproken dat we een omgangsregeling zouden vaststellen als de uitslag van de DNA-test bekend zou zijn. klaar met de strijd 2En als hij de vader van Tyrese blijkt te zijn, dat hij ze dan allemaal zou erkennen. De DNA test is inmiddels al maanden geleden afgenomen alleen is de uitslag nog steeds niet bij ons bekend. Hij zou de rekening op zich nemen van de DNA test, alleen stelt hij het behoorlijk uit met zijn betalingen! De instelling van de DNA test heeft mij op de hoogte gesteld dat hij pas volgend jaar april klaar zal zijn met afbetalen. Dit was eigenlijk niet de afspraak want hij had toegezegd dat we de uitslag al vanaf juli zouden krijgen en het is nu alweer november.

Maar ondertussen ziet hij de drie oudsten nu alweer 7 maanden regelmatig om de 14 dagen een dag. Verder hebben we eigenlijk 13 dagen lang geen contact. Hij wil liever alles per mail en aan de deur negeert hij mij. Soms stelde ik hem vragen aan de deur, zoals: “Hoe was het met de kinderen? Hebben ze goed gegeten?” Waar ik dan geen response op kreeg. Ik ben ben klaar met de strijd en inmiddels al gestopt met vragen stellen en geef hem zo nu en dan een schriftje mee ter communicatie. Dat werkt ook niet altijd maar beter iets dan niets!

De drie oudsten zijn altijd wel blij wanneer pappa komt. Ze worden overspoeld met cadeautjes, snoep, nieuwe kleding en Mac Donalds en dat verwachten ze dan ook ieder keer weer.

Ik hoor uitspraken zoals wanneer komt pappa weer, want hij zou iets voor mij kopen! Ik ben zo benieuwd of hij het voor mij heeft gekocht! Het begint erop te lijken dat ze hem als Sinterklaas beginnen te zien. Ik heb hier wel een dubbel gevoel over soms ben ik hartstikke blij dat hij toch op zijn manier moeite voor hun probeert te doen. En soms heb ik er moeite mee dat we niet op 1 lijn zitten wat betreft de opvoeding.

Ik kan mij eraan ergeren dat hij kleding en speelgoed koopt voor de 3 kinderen terwijl de DNA test afbetaald moet worden. Ik kan mij ergeren dat hij niet eerst vraagt wat ze daadwerkelijk nodig hebben, soms koopt hij bijvoorbeeld
een winterjas maar die heb ik net voor hun gehaald. Bij wijze van spreken koopt hij liever een jas zonder te weten of ze alles hebben voor school bijvoorbeeld, of ze op sport willen. Ik ben klaar met de strijd.

Ik had gehoopt dat we de opvoeding desondanks dat we uit elkaar zijn toch een succes zouden maken. Mijn dochter heeft de leeftijd al bereikt dat ze vraagt of Tyrese dezelfde pappa heeft. En als ik daarop antwoord, stelt ze weer een andere vraag:

Maar waarom mag hij dan nooit mee? En waarom koopt pappa nooit wat voor hem?” Tja, sta je dan met een bek vol tanden.

Met als antwoord “Ja, Tyrese heeft dezelfde pappa als jij en waarom hij hem niet wil meenemen kan je beter aan pappa vragen.”

Deze vraag heeft ze hem dus ook daadwerkelijk gesteld. Onze dochter vroeg mij namelijk “Wat bedoelt pappa eigenlijk als hij zegt dat het niets voor kinderoortjes is?” de vraag komt dus weer terug bij mij. Vervolgens krijg ik verwijten dat ik mijn dochter belast, omdat het volgens hem niet uit haarzelf komt! Het is lastig. Ik zou zo graag dit gezamenlijk willen oplossen en rond de tafel gaan zitten zodat we 1 verhaal kunnen vertellen maar hij wil niet. Ik denk dat hij een strijd tegen zichzelf voert, maar goed… tijd zal het leren.

Ik heb voor mijzelf al een tijdje besloten: ik ben klaar met de strijd of hij Tyrese wel of niet zal accepteren.

En dat voelt goed en als een bevrijding! Waar ik nu voor strijd is dat hij later niet hoeft te onderzoeken wie zijn vader is. Dat is een zorg die ik wel kan verminderen voor hem.


En dat hij een omgangsregeling alleen met de 3 oudsten wil kan ik nu ook als iets positiefs zien. Het wordt voor mij klaar met de strijd 3en Tyrese ook makkelijker om quality time met elkaar te hebben. Ik heb in mijn hoofd als zij straks de helft van de vakanties bij hun vader zijn, dan kan ik met Tyrese de wereld over. Wat niet zo gemakkelijk gaat praktisch / financieel gezien met 4 kinderen. Dan leef ik straks mijn dromen met mijn zoon, hoe mooi is dat!

Soms moet je stoppen met hopen op wat er niet is, maar het doen met wat je hebt zodat niks je in de weg staat! Klaar met de strijd!

Heb jij zoiets meegemaakt, dat je gestopt bent te zoeken bij je ex wat hij toch niet wil geven? Wat was dat voor jou?

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Nov 2015

Klinkt heel makkelijk dan ga ik de wereld over met mijn zoon maar ja of dat dan weer heel eerlijk is tov die andere 3?? Ik snap je wel maar ook die van 1 leert praten en verteld straks alles aan broertjes en zusjes....

Reactie plaatsen