Met een klein budget de feestdagen door
24 november 2016 
3 min. leestijd

Met een klein budget de feestdagen door

Het is weer zover: de decembermaand staat voor de deur. Voor de meeste mensen super gezellig, maar voor sommige (alleenstaande) ouders een lastige maand.

De feestdagen zijn tegenwoordig sterk commercieel gericht. Wat als je daar nou geen groot budget voor hebt?

Je hoeft als (alleenstaande) ouder niet mee te doen aan de commercie. Probeer je focus te verleggen naar de gezelligheid van de laatste maand van het jaar. Kinderen geven vaak niks om de prijskaartjes die eraan vasthangen. Doorgaans zijn kinderen al snel tevreden met quality-time. De complete aandacht van hun moeder (of vader) is veel meer waard dan dure sinterklaas kado’s of een chique en fancy kerstdiner.

Tips om met een klein budget de feestdagen door te komen

 1. Sinterklaas- en kerstkado’s hoeven niet nieuw te zijn.
  Tuurlijk is het als ouder geweldig als je je kind kan geven wat jij zou willen. Alles nieuw uit de beste speelgoedwinkels. Je betaalt er de hoofdprijs voor.
  Je kunt hier als ouder echt op besparen en kinderen maakt dit niet eens wat uit. Kijk eens op marktplaats of op één van de vele weggeef- en ruilhoeken op Facebook. Het is daarnaast ook nog eens duurzaam om speelgoed her te gebruiken. Daarnaast is tot 5 dec. de winactie met de sinterklaaschallenge!
  Tips om met een klein budget de feestdagen in december door te komen
 2. Verkoop je oude spullen via marktplaats of andere verkoopsites
  Er zijn zoveel mensen die speelgoed en andere spullen zoeken via marktplaats.  Kleding, speelgoed en alle kinderartikelen kun je ook verkopen via reshopperHeb je zelf nog boeken, muziek, films en games die je niet meer gebruikt. Verkoop deze ook! Juist in deze tijd zijn er veel mensen op zoek. Haal daar je voordeel uit rond de maand december.
 3. Begin nu al met de voorbereiding van de kerstdagen
  Struin aanbiedingen af via internet en via folders. Je kunt makkelijk zelf een gourmetschotel maken door zelf de schotels te maken met aanbiedingen. Vlees kan je in de vriezer doen tot die tijd. Zoek naar leuke (budget-) recepten of budget kerstmenu’s op internet en gebruik je creativiteit.
 4. Ga leuke activiteiten doen met je kinderen
  Maak zelf pepernoten bijvoorbeeld. De kleine kinderen vinden het hartstikke leuk om te helpen en ze hebben verder niks door 😉 Je kunt ook koekjes, oliebollen en kniepertjes (nieuwjaarsrolletjes) maken met je kinderen. Je kunt ook het bos ingaan en dennenappels zoeken om versiering in huis te maken en kerststukjes te maken.Met een klein budget de feestdagen door
 5. Maak het thuis gezellig
  Kaarsjes aan en leuke films kijken met de kinderen bijvoorbeeld. Misschien vinden ze spelletjes wel erg leuk om te doen. Je kunt de kinderen ook nog zelf vragen wat ze zouden willen doen.
 6. Doe een oproep op de community
  Vraag tips aan andere single moms op de community of plaats een oproep om af te spreken rond de feestdagen. Eventuele kosten kunnen gedeeld worden en de kinderen hebben een toptijd.

Heb jij nog handige tips? Laat een reactie achter of deel deze op de community!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Nov 2016

Ik koop al jaren alles via mp. Ook nog toen ik wel samen was. Ik begin ook al voor de zomer. Vaak vragen mensen rond deze tijd de hoofdprijs terwijl je het zelfde in de zomer voor minder kan aanschaffen. Zo spreid je ook de kosten waardoor het minder heftige uitgaven zijn

Reactie plaatsen