Klussen is voor mannen?! Echt niet!
25 april 2016 
3 min. leestijd

Klussen is voor mannen?! Echt niet!

Je laat toch zeker wel een van de mannen (mijn broers) je tuin doen nu?” Het is vast heel aardig bedoeld van mijn buurman, maar ik ben zwanger; niet minder-valide. En zijn genoeg dingen die ik gewoon nog heel goed zelf kan. Waaronder mijn tuin fatsoeneren er een is. Een ander ding wat ik ook goed zelf kan, zelfs nu ik al over de helft van mijn zwangerschap ben is klussen!Klussen is voor mannen?! Echt niet!

Ik ben altijd al best handig geweest (een van de eigenschappen die ik van mijn vader heb gekregen) en vind het ook erg leuk om te klussen. Wat dat betreft had ik beter klusvrouw of automonteur kunnen worden in plaats van kapster. Als er iets gemaakt moet worden in of om het huis, doe ik dat ook graag zelf.

Is er dan nooit een man bij mij in huis te vinden voor een of ander klusje? Ja natuurlijk, zeker wel!

Er zijn heus nog wel dingen die ik zelf niet kan, al is het meer wanneer ik eigenlijk gewoon niet zoveel zin heb. Op zulke momenten dan vraag ik mijn vader en maakt hij het voor me.

Klussen is voor mannen?! Echt niet!

Klussen is voor mannen?! Echt niet!

Nu ik zwanger ben veranderd er niks voor mij. Van de meubels in elkaar zetten tot de muren schilderen en van zagen, boren, schuren tot aan gordijnen ophangen. Ik doe het maar al te graag zelf. Niet alleen ben ik graag onafhankelijk, maar als ik iets in mijn hoofd heb zitten wat moet gebeuren, dan heb ik dat liever vandaag af dan volgende week. Zo heb ik laatst nog de hele bovenverdieping op zijn kop gezet. Alle drie de slaapkamers moesten eraan geloven. De mijne werd helemaal omgezet en er kwam een grote kledingkast bij. De kamer van mijn zoontje kreeg een ware metamorfose tot aan een nieuw bed toe en op de babykamer ben ik al wat langer bezig. Die begint er al aardig op te lijken. Alleen de commode moet nog verruild worden en gordijnen ophangen.

Vooral in mijn zwangerschap merk ik dat ik elke keer op zoek ben naar nieuwe projecten om te klussen. Dit had ik ook al in de zwangerschap van mijn zoontje. Bij hem was ik zelfs nog aan het klussen tussen mijn weeën door!

Ik hoor mijn moeder nog zeggen: “Kun je niet beter wachten tot een van de jongens dit morgen even maakt en ophangt…” Nee mam, dat was geen optie. Weeën of niet, ik maakte dit zelf nog wel even. Om de paar minuten moest ik even stoppen om weer een wee weg te puffen, maar daarna kon ik weer door. En wat was ik trots dat het me weer gelukt was.

Ook deze zwangerschap ben ik weer volop aan het klussen en leuke dingen maken en ik weet nu al dat er straks dingen bij zullen zitten die ik uit handen zal moeten geven wanneer de kleine net geboren is. Maar mocht het mij na de bevalling lukken om zelf het geboortebord in elkaar te zetten, dan zal ik dat ook zeker doen. Ik klus niet alleen erg graag. Ik ben er ook redelijk perfectionistisch is.

‘Ik ben best technisch, ik kan namelijk lampen indraaien!’

Soms, wanneer ik het met een man over klussen heb en ik hem vertel dat ik best handig ben krijg ik vaak zo’n blik van ‘ow is dat werkelijk zo?!’ en dan grap ik meestal: “Ja serieus, ik kan namelijk lampen indraaien!” Het gezicht wat ze dan vaak hebben is onbetaalbaar! Kom op mannen, we leven niet meer in het jaar nul. Als wij vrouwen zeggen handig te zijn, dan is dat zo. Klussen is voor mannen?! Echt niet!

Wie van jullie single vrouwen kan er ook een ‘lamp indraaien’? En welke klusjes besteed jij liever uit? Mis jij hierbij misschien een man in je leven?

Over de schrijver
Reactie plaatsen