Koken, of iets dat daar op lijkt
11 december 2016 
2 min. leestijd

Koken, of iets dat daar op lijkt

Pizza en pasta”, antwoordde Thomas toen de fotografe vroeg wat hij het liefste eet als hij bij papa is.  Hij keek erbij alsof het tevens het enige was wat hij krijgt als hij bij me is. Ik vulde daarom meteen aan dat we ook vaak andere dingen eten hoor.

Koken, of iets dat daar op lijkt

Alleen misschien net iets te snel, waardoor het er nauwelijks geloofwaardig uit kwam. Het is wel zo. Bijvoorbeeld een week of drie geleden met die boontjes ofzo. Maar goed, maak nou maar die foto’s.

Koken is gewoon niet m’n sterkste kant. Ik kan het wel, maar dan vooral als ik de tijd heb en niet gestoord wordt.

De haast na een lange werkdag, kind ophalen bij de opvang, kind bij de pannen weghouden en kind weghouden bij de surprise eieren voldoet nou niet echt aan de randvoorwaarden rust en stilte. Dus gaat mijn creativiteit vaak niet veel verder dan pasta. Daarvan weet ik bovendien tenminste zeker dat hij het opeet.

Een maand of zes geleden heb ik me in een vlaag van verstandsverbijstering ingeschreven bij Hello Fresh. Helemaal trots dat ik hiermee de juiste voedingstoffen in m’n mannetje z’n buik zou krijgen en dat hij ook nog eens culinair ontwikkeld raakt door de diversiteit, stond ik op dag 1 al teleurgesteld z’n bordje leeg te schrapen in de vuilnisbak.

De groenten pastinaak en bataat kon ik vergeten en mocht ik van Thomas in m’n haar smeren.

En die rare Oost-Polynesische vis erachteraan. Dat werd dus toch al gauw weer gewoon macaroni voor die kleine blonde Italiaan van me.

Koken, of iets dat daar op lijkt

Ach ja, zolang hij nog niet door heeft dat z’n lekkere toetje een verse groene smoothie is en hij dus meer vitaminen binnen krijgt dan ik zelf in een hele week, schaam ik me er niet voor. Ik heb een pastakind. Punt.

Hoe zit het met jullie kookkunsten? Eten jullie kinderen alles wat je ze voorzet? Deel het met ons en laat een reactie achter. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen