La dolce vita
11 september 2015 
1 min. leestijd

La dolce vita

Ik zit op een terrasje, in het uiterste puntje van Zuid-Italie met een heerlijke espresso voor mijn neus en denk na over het blog wat ik ga schrijven voor Happy Single Moms. La Dolce Vita! Een paar dagen geleden zijn we aangekomen en ik moet eerlijk zeggen dat ik best even uit mijn comfortzone moest stappen. Een auto huren en zelf rijden in een ander land, niet echt mijn ding! Voorheen deed mijn ex-man dat en als ik op de route ben (ik vlieg twee keer per maand als stewardess) wordt het ook altijd wel geregeld en hoef ik alleen maar in te stappen. Beter verwend dan verwaarloosd roepen wij thuis altijd 😉images

Maar inmiddels rijd ik met echt Italiaanse bluf door de kleine straatjes, voelen we ons helemaal thuis in het luxe appartement en kennen we alle buren met wie we met handen en voeten een gezellig praatje maken. Mijn Italiaans gaat met sprongen vooruit en kan ik me goed redden in de supermarkt en in de talloze restaurantjes. Gelukkig maar, want niemand in het Zuiden spreekt Engels. De jongens (mijn zoon Craig van 14 en zijn beste vriend) zijn een bezienswaardigheid met hun blonde koppies en vermaken zich prima. Zon, zee, strand, rust en heerlijk eten. Dit is geluk met een grote G!

Het weekend komt een vriend over en gaan we op huizenjacht. Ik heb me namelijk voorgenomen om het natte Nederland af en toe in te ruilen voor het heerlijke Italiaanse leven en dus een huis hier te gaan kopen. Als je mij dit jaren terug had gezegd dan had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard.

Maar het voordeel van single mom zijn, is dat ik m’n dromen niet alleen hoef te dromen, maar ook uit kan laten komen!

” La Dolce Vita. Volg je hart, dan kun je nooit verdwalen “

Liefs, Liz

Over de schrijver
Reactie plaatsen