Lastige eters

Mijn dochtertje is zo’n kindje. Totdat ze anderhalf was at ze alles daarna begon het gevecht aan tafel. Eerst blijf je proberen, haal je een heel circus erbij in de hoop dat dan het mondje open gaat zodat je er snel een hapje in kan stoppen. Wanneer dit eindelijk is gelukt wordt het weer even hard uitgespuugd. Toetje kreeg ze wel altijd. Ik vind dat eten geen beloning moet zijn.

Na een paar weken proberen was ik klaar met dit gedrag. Ik ben een lijstje gaan maken met de dingen die ze wel goed at. Iedere avond probeerde ik dan een menu samen te stellen met tenminste één ding van de lijst zodat ze wel wat binnen kreeg tijdens het eten. Echter werd dit heel erg eentonig op den duur. Zelf eet ik graag zo gevarieerd mogelijk. Wat nu dacht ik? Soep at ze toen goed.

Zodra ze in bed lag maakte ik zelf de soep met allerlei soorten groenten. Bijvoorbeeld (zoete) aardappel, rundvlees, rijst zodat het een goed gevulde soep werd met de dingen die ze normaal niet at.

Lastige eters

Lastige eters

Ik dacht dit moet lukken.. Helaas niet dus, ze rook eraan keek erna en was er klaar mee. Het hele circus heb ik toen maar achterwege gelaten en ben verder gaan zoeken naar wat kan ik nu? Ze is gek op pasta met verschillende sauzen echter die fijn gesneden groente wist ze zonder problemen te vinden. Wat je met de soep fijn gepureerd krijgt, zou ook moeten kunnen met sauzen. Zo gezegd zo gedaan, in een aparte pan de groente geroerbakt, tomaten erbij en pureren maar. In de andere pan het gehakt rul maken, saus erover kruiden naar smaak en klaar. Haar eerste vraag was natuurlijk: “zit er groente in?” Mijn antwoord was nee. Ze heeft vervolgens met smaak haar bord helemaal leeg gegeten.

Pauline

Hoe heb jij je kind aan het eten gekregen? Heb je nog tips? Deel het met ons en laat een reactie achter! 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 18 Sep 2016

Mijn dochter is 8 en ook moeilijke eter. Wilt geen groenten en patat gaat ook moeizaam,iemand tips..?

Reactie plaatsen