Bah Tinder, dat ken je vast wel. Ik had er veel over gehoord en gelezen. Ik dacht ‘ik ga het eens uitproberen’. Maar na deze ervaring wist ik wel: het leed wat Tinder heet.

Wat is Tinder toch vreselijk en wat heb ik mij rot gelachen. Ik kwam mannen tegen die gewoon getrouwd waren of een vriendin hadden. Raar toch? Zet je jezelf toch niet op zo’n app als je bezet bent?

Dit waren mijn ervaringen met Tinder

1. Het eerste type man die ik tegen kwam was: De ‘Ik-heb-zin-in-seks man’. Op één of andere manier is het blijkbaar erg sexy als je een kind hebt en word je als MILF gezien. Ik heb eerst moeten opzoeken op google wat precies een MILF was.

2. De tweede man was het type man ‘Ik-ben-eigenlijk-getrouwd-of-heb-een-vriendin’. Maar we leven als broer en zus. Uhu?! Nou dat is echt een no go voor mij.

3. Wat ik ook ben tegen gekomen zijn asielzoekers die worden uitgezet. Ik ben zelfs ten huwelijk gevraagd zodat hij een verblijfsvergunning kon krijgen. Niet om de asielzoekers hoor, maar vond dit toch wel een beetje een vreemd aanzoek.

4. De man ‘Ik-heb-bindingsangst-en-lekker-achter-de-laptop-is-veilig’. Dan vraag je verder over wie hij is en dan komen ze weer terug op mij. Ze vertellen weinig over zichzelf. Uiteindelijk weet je amper iets over hem. Ik hoef echt niet alles te weten, maar wil wel weten of het klikt. Dat lijkt mij toch wel belangrijk, haha.

5. De ‘Ik-wil-thuis-zitten-huisvader-spelen’ man. Al meerder keren gesprekken gehad met dit type mannen. Als ik ze vervolgensHet leed wat Tinder heet vroeg hoe ze hun toekomst zagen, ze dit zeiden: “Een gezinnetje en lekker thuiszitten. En dan mag jij gaan werken.” Wat??

6. De vraag ‘Is dat kind op de foto (log altijd in met facebook) van jou of is dat een neefje?’ Als ik dan zei: “Hij is van mij”, dan waren ze opeens nergens meer te bekennen.

7. Gelijk op date willen de volgende dag. Of als ze zeggen dat je echt snel op zoek bent naar een relatie. Dat is wat mij betreft echt een afknapper.

8. Een heel leuk gesprek hebben, even willen bellen en er achter komen dat diegene een clïent van mij is. Hij heeft niet aangeboren hersenletsel. Met een verslaving aan wiet en alcohol. Van hem afkomen was nog een heel gedoe.

9. Dat ze zeggen ‘jij bent precies mijn type’. Je innerlijk doet er dan niet meer toe. Je snapt wel dat als het zo oppervlakkig is, ik geen date heb gehad met dit type.

Kortom, Tinder was voor mij echt vreselijk. Ik heb wel gelachen om sommige gesprekken. Maar wie deze vleeskeuring heeft bedacht krijg van mij geen pluim. Mensen die zich anders voor doen dan dat ze zijn. Filteren is dan gewoon enorm lastig. Voor mij was het niet zaligmakend. Maar ja, ieder zijn of haar ding.

Respect voor ieders bezigheden. Maaike voelt weinig bij Tinder. Wat is jouw meest grappige Tinder ervaring? Laat je reactie hieronder achter.