Leef jij plan A van je leven?
24 september 2015 
5 min. leestijd

Leef jij plan A van je leven?

Mjin naam is Mandy, 37 jaar en sinds 2012 single mom! Afgelopen zomer ben ik met mijn kids van 4 en 6 op roadtrip naar Spanje gegaan, waar we met ons drietjes een heerlijke droomvakantie van twee weken hebben beleefd!!

Vanaf het moment van de voorbereidingen tot en met vertrek heb ik van veel mensen gehoord: “Waar begin je toch aan?” en “Wat knap dat je dat alleen doet”, met wat uitgesproken zorgen voor een goede afloop. Klinkklare onzin eigenlijk! Waarom zou ik als ‘single mom’ niet met de auto naar Spanje kunnen rijden en met mijn kindjes een vakantie kunnen genieten zoals ik dat wilde. Als ik het onszelf al niet eens gun, wie dan wel? Ik heb inmiddels de overtuiging én bevestiging dat je als single mom geen concessies hoeft te doen aan je dromen.

En het smaakt zo naar meer, dat het mij motiveert nog meer uit ons leventje te halen. En dat gevoel gun ik iedereen! Zo ontstond het idee om mijn ervaringen te delen met andere single moms. In een reeks blogs hoop ik andere single moms te kunnen inspireren hun hart te volgen en geen concessies te doen aan hun dromen. Want de enige die bepaalt wat wel en niet kan in jouw leven ben jij zelf!

Waar het voor mij allemaal begon……

Al vanaf mijn jeugd ben ik heel vooruitstrevend geweest in dingen te doen die ik wilde doen, niet de norm van de maatschappij of van de mensen om mij heen als uitgangspunt te nemen, maar te leven vanuit mijn hart. En ik wilde veel van de wereld zien en veel meemaken! Gedurende mijn 20ste bood mijn werk en mijn vriendenclub volop uitdaging en kon ik mezelf ontwikkelen, veel nieuwe dingen meemaken en volop groeien. Maar richting de leeftijd van dertig veranderde mijn leven langzaam in een Plan B, en wel….. zonder dat ik het echt in de gaten had!

Ken je dat gevoel? Dat je ineens wakker wordt en beseft dat je totaal het verkeerde pad bent in geslagen?

Ook na de komst van mijn kindjes ervaarde ik te vaak het lege ‘is dit het nou’-gevoel. Na enkele jaren proberen de sleur te omarmen, mijn eigen verwachtingen aan te passen en aan mezelf te werken bleef helaas het gevoel dat ik ‘plan B’ van mijn leven leidde. Ik kon er niks aan doen, en begin 2012 vond ik het genoeg. Toen mijn jongste 9 maanden was gingen mijn ex en ik uit elkaar.

IMG_9741Allereerst: wat een ellende daarna. De relatie met mijn ex hervinden, wat natuurlijk niet altijd lekker liep. De zorg voor mijn kinderen het grootste deel alleen. Een drukke pittige baan voor 32-40 uur in de week. Ik was in een ongeplande ‘Plan C’ van mijn leven terecht gekomen, maar probeerde er het beste van te maken. Mijn kinderen zette ik op nummer 1, met liefde en plezier! Dat mijn dromen even geparkeerd werden en mijn hele sociale leven een nulpunt bereikte nam ik voor lief. Het was mijn keuze om onafhankelijk en vrij te zijn. Dus als dit de prijs was die ik er voor moest betalen, prima. Ik zat in ieder geval niet meer ongelukkig in een relatie.

Ik kreeg wat pech met mijn werk en heb in drie jaar drie verschillende pittige banen gehad. Toen er bij de laatste geen contractverlenging in zat, was ik er klaar mee. Drie jaar lang had ik mijn kinderen op 1 gezet, gelukkig onwijs van ze genoten, maar ook zoooooo hard gewerkt en zoooo veel ingeleverd.

En ik besefte: Nog steeds zat ik in mijn ‘plan C’ van mijn leven, en ik was in drie jaar tijd NIETS opgeschoten. Mijn identiteit was ik inmiddels redelijk verloren. Geen idee meer wie ik nu echt was.

Dit kon niet de bedoeling van mijn leven zijn! Waarom liet ik het gebeuren dat ik niet mijn ‘plan A’ van het leven leidde? Waarom had ik mijzelf verteld dat ik als single mom nu eenmaal hard moest werken en andere dingen moest inleveren?

Ik besloot het roer om te gooien en vanaf dat moment een toekomst op te bouwen die volledig voldoet aan mijn ‘Plan A’ van het leven. Voor mij is dat een toekomst met werk waar ik mijzelf in kwijt kan, maar om het leven met mijn kinderen heen, waarbij ik ook financieel goed er voor sta. En naast het genieten van mijn kinderen wil ik ook tijd voor mijn eigen dromen. Niet meer ploeteren en dingen inleveren, maar er voor gaan! Eén van de dingen voortkomend uit mijn beslissing om mijn ‘Plan A’ te gaan leven is dat ik besloot om in 2015 met mijn kinderen vakanties te vieren, zoals ik ze het liefste wilde vieren.

Ik besloot mijn spaarcenten daar voor aan te breken, met het vertrouwen dat ik vanzelf manieren zou vinden om geld te verdienen voor al het meer dat ik wilde.

In mei gingen we al een heerlijke week naar Scheveningen, in een appartement aan de boulevard. Dit was werkelijk zo fantastisch! En dat smaakte oh zo naar meer. Dus begon ik onze vakantie voor de zomer te ontwerpen!

De komende blogs deel ik mijn ervaringen en tips! Ik hoop hiermee andere single moms te inspireren het leven te gaan leiden wat ze willen leiden en geen concessies te doen aan je dromen. Dat hoeft namelijk niet! Hooguit betekent het alleenstaande moederschap dat je ANDERE stappen moet nemen om je plan A te bereiken!

Ik wens jullie veel leesplezier en alvast een goede voorpret naar jouw droomvakantie(s) in 2016! Enne…. Welk ‘plan’ leef jij? Je kunt je reactie hieronder achterlaten!

((onbekend- 1))

((onbekend- 1))

 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 24 Sep 2015

Hey Mandy, Inspirerend verhaal! Ik hoop snel meer van je te lezen :-) Groetjes, Carolien

Anonymous
Door

Anonymous

op 24 Sep 2015

Herkenbaar dit. Zit nu ook in plan F of zo. Net een hele heftig tijd mee gemaakt en zit er eigenlijk nog in. Wil door wil naar plan A! Maar weet niet hoe. ? Maar dit verhaal geeft me wel weer kracht dat het kan! Groetjes Inge

Anonymous
Door

Anonymous

op 25 Sep 2015

Heel herkenbaar! Ik ben moeder van een dochter van 8. Afgelopen jaren heb ik veel gewerkt, gestudeerd en nu een heb ik prachtige baan. De zorg voor mijn dochter en de combinatie met mijn werk verloopt goed, maar ik merk wel dat ik weinig tijd meer heb voor leuke dingen. Ik mag wel eens wat meer genieten en de regelmaat iets loslaten! Maar ja doe dat maar eens. . Groetjes!

Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Sep 2015

Super lief jullie reacties! Inge ik kan je 1 tip geven om richting plan A te gaan. Ik heb een coach benaderd die me letterlijk heefr geholpen alles en iedereen wat me tegen hield los te laten, zodat ik ruimte kon gaan maken voor dingen en mensen die me wel naar plan A ondersteunen. Het was voor mij een hele heftige eyeopener dat mijn omgeving, shit van anderen en mijn eigen patronen en gewoonten me tegen hielden. Nu sta ik weer in mijn kracht, eindelijk ;) Want 'Op het moment dat je begint af te vragen of je niet beter verdiend, betekent het dat je beter verdiend' Succes!

Reactie plaatsen