Leer je kinderen spelenderwijs Engels!
22 november 2016 
2 min. leestijd

Leer je kinderen spelenderwijs Engels!

Het ontwikkelen van taal bij kinderen begint al op zeer jonge leeftijd. Persoonlijk vind ik het erg belangrijk dat mijn dochter naast Nederlands ook Engels leert, aangezien dit een belangrijke wereldtaal is. Sinds kort heb ik iets nieuws voor mijn dochter ontdekt: StoryZoo.

StoryZoo leert jonge kinderen op een speelse manier Engels

Sinds september is StoryZoo elke werkdag om 09.05 uur te zien op RTL 8.  Per toeval ontdekte ik dit toen ik een dag vrij was. Super leuk, want jonge kinderen leren zo op een speelse manier hun eerste Engels. Het is een interactief televisieprogramma met leuke opdrachtjes. Mijn dochter van 3 jaar vindt het geweldig! Ik neem het nu ook op, aangezien ik gewoon moet werken. Na mijn werk kijken we het dan samen terug.

In de serie zie je Toby de aap, Bax de beer en Pepper de papegaai. Pepper de papegaai praat Engels in de serie. Toby en Bax praten gewoon Nederlands. In een aflevering geven ze bijvoorbeeld een gele bloem water. Toby zegt in het Nederlands dat hij wil dat de bloem gaat groeien. Pepper zegt daarna:”Yes, yes, the flower grows”.

De Engelse zinnen in StoryZoo zijn kort, zodat ze makkelijk op te pikken zijn door jonge kinderen.

Er vinden continue gesprekken plaats tussen Toby, Bax en Pepper, waarbij Engelse zinnen van Pepper herhaald worden in het Nederlands door Toby en Bax. Het is super leuk om samen met je kind te bekijken. Mijn dochter praat nog geen Engels hierdoor, maar ze herkent wel woorden. Ze noemt een bloem bijvoorbeeld ook flower. Tijdens de aflevering praat ze wel actief mee. Dat is wat het zo leuk maakt en ik hoop dat ze hier op school haar voordeel mee kan doen!

Van de eerste 2 afleveringen zijn nu ook boekjes te verkrijgen. Ik heb mijn dochter er eentje als schoenkadootje gegeven voor Sinterklaas. Ze was hier super blij mee en we lezen dit nu samen voor ze gaat slapen.

Leer je kinderen spelenderwijs engels met StoryZoo

In het boekje De Boerderij leren kinderen de dieren benoemen in het Engels: pig, sheep, chicken, cow en horse. Dit is toch al een thema dat goed past bij jonge kinderen. Mijn dochter vindt het namelijk geweldig als ze de naam van een dier weet en kan zeggen: “Mam, kijk een koe”. Hoe gaaf is het dan als ze dit ook in Engels kan uiteindelijk.

In het boekje De speelgoedwinkel  leren kinderen de woorden teddy bear, ball, doll, blocks, train en toys. Iets wat in deze tijd van het jaar wel extra speelt bij kinderen. Dit boekje heb ik al wel gekocht, maar ze heeft het nog niet gekregen. Het ziet er wel net zo leuk en uitnodigend uit als het eerste boekje, dus ik ga ervan uit dat dit net zo’n succes wordt.

Probeer eens samen met je kindje de uitzendingen op RTL8 te kijken of bekijk de trailer onderaan deze blog om een goed beeld te krijgen. Voor meer informatie kan je ook een kijkje nemen op hun website. Hier krijg je direct een goed beeld van hoe interactief StoryZoo is. Hun website is namelijk ook zo ingericht.

Over de schrijver
Reactie plaatsen