Lefgozers en briefjes
19 juli 2016 
3 min. leestijd

Lefgozers en briefjes

Daar liep ik, op m’n zwarte pumps met m’n kekke tijgertruitje aan en zwarte strakke broek op weg naar m’n auto. Het was een drukke werkdag geweest en ik was toe aan mijn ‘vrije’ avond zonder m’n dochter. Dat had ik echt ff nodig! Ik wil het portier van mijn auto open doen en zie ineens een briefje in mijn ruit gestoken. ‘Net tijdens het verlaten van je voertuig, hebben we elkaar gegroet. Als je single bent en je interesse hebt…06-nummer’. Er verschijnt ineens een smile op mijn gezicht, wat een topactie!

stylish-916502_640

Lefgozers en briefjes

Toen ik vanmiddag mijn auto parkeerde en behoorlijk chagrijnig mijn auto uitstapte, liep er een man achter mijn auto langs. Doordat ik chagrijnig was, keek ik naar de grond, ik weet nog dat ik dacht, Becky…doe niet zo chaggie en zeg die man gewoon gedag! Dus dat deed ik, ik keek omhoog en begroette hem ‘toen ik uit mijn voertuig stapte’ 😉

Hoe zag hij er ook alweer uit? Ik weet in ieder geval dat hij me niks deed. Soms kom je iemand tegen waar je een blik mee uitwisselt en je direct een smile op je gezicht krijgt om dat er chemistry ontstaat. Dat was hier dus helaas niet het geval. Maar wat een stoere actie! Een papiertje pakken, pen, schrijven en teruglopen naar ‘het voertuig’! Lefgozer! Cool dat er nog mannen zijn die dat doen!

Ik heb eerder ook al eens een briefje op mijn auto gevonden. Ik dacht dagenlang dat het een reclame flyertje was die achter mijn ruitenwisser zat, maar ik was te gemakzuchtig om hem eraf te halen. Toen ik mezelf toch wist te motiveren om dat ding eraf te halen las ik: ‘Leer eens parkeren!’ Dat iemand zich zo opwind over je geparkeerde auto dat hij helemaal verhit een briefje gaat achterlaten, hilarisch gewoon! Haha.

Na mijn post van het briefje op facebook (ja, ik deel graag!) vond het merendeel dat ik sowieso met hem moest afspreken, alleen al om de actie zelf.

Nou nee, daar was ik toch resoluut tegen. Als single mom heb je zo’n beperkte ‘window of opportunity’ om af te spreken, dat ga ik niet investeren in iemand die ik toch niet aantrekkelijk vind. Daarnaast ben ik inmiddels ook wel zo ervaren dat ik niet iedereen mijn nummer wil geven, wie weet wat voor freak het is. Misschien schrijft hij wel zo’n briefje naar elke vrouw die hem begroet! No freaks in my life! Ben ik dan zo’n zuurpruim?
Ik vind van niet, ik ben gewoon heel kritisch op waar ik mijn tijd aan besteed.

Wat ik me wel heb voorgenomen is om zelf eens zo’n actie te doen als ik een leuke vent uit zijn voertuig zie komen (of iets vergelijkbaars). Zo stond ik zaterdag op een festival, super leuk feestje en er liep ineens een enorme lekker vent langs. Gespierd lijf in een wit T-shirt, leuke kop en een blauw petje achterstevoren. Dude! We hadden oogcontact…inclusief vonk en ik liet hem met m’n ogen weten dat ik hem wel op kon eten, tikte een vriendin aan…zo van…dat vind ik nou een lekker ding! Hij lachte en liep verder.

Paar minuten later…was hij er weer! Brutaal als ik ben zeg ik ‘Hoi!!’ en daar sta ik midden in het publiek… In gesprek met een lekkere vent, 34 jaar, hij was zijn vriend aan het zoeken, vandaar dat hij zoveel langs liep. Ik vraag: “ben jij eigenlijk single?” Ik kom namelijk altijd bezette mannen tegen die ik leuk vind. Daar ben ik enorm klaar mee! Dus ff checken! “Ja!” was zijn antwoord. Vink!
We hebben heerlijk tegen elkaar aan gedanst, ik werd er verlegen van! Dit was er zo een die ‘ok’ was zei mijn intuïtie. Misschien wel te ‘ok’ voor mij. Na wat gebabbeld, gedanst en gelachen te hebben ging hij verder met z’n vriend zoeken en hij zei: “ik kom terug!”

Het werd steeds drukker en ik was er een beetje klaar mee op m’n slippertjes in de menigte, dus we besloten even met wat meiden een andere stage te gaan bekijken. Hij komt vast niet meer! En natuurlijk… Toen ik aan het dansen was kreeg ik een appje inclusief foto van mijn broer: “Die gozer is hier voor je, waar ben jij nou? Ik heb hem je nummer gegeven.”

Leuk! Ff kijken wat hier weer mis aan is 😉

Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen