Lefgozers en lefwijven! Ben jij er één?
12 november 2016 
5 min. leestijd

Lefgozers en lefwijven! Ben jij er één?

Hoe leuk is het als een gozer eens wat onverwachts doet? Je verrast? Dat iemand iets doet gewoon om jouw aandacht te trekken. Dat hij risico neemt en lef toont. Meestal toch een groot compliment? En…ben jij zelf ook wel eens een lefwijf?  Doe je ook wel eens gewoon wat het eerste in je opkomt? Hetgeen je eigenlijk doodeng vindt? Ik wel! Hieronder twee korte verhalen over een lefgozer en een lefwijf.

Lefwijf & toneelSTUK

Ze bestaan nog: leuke mannen

Ze bestaan nog: lefgozers

In navolging van mijn blog ‘Lefgozers en briefjes’ waarbij een lefgozer dit briefje in mijn autoruit heeft gestoken, dacht ik, dit moet ik ook gewoon een keer doen als ik een leuke vent zie. Dussss… Afgelopen weekend stond onze stad in het kader van een historische toneelroute. In diverse oude huizen werden elk half uur korte toneelstukken opgevoerd. Er kwamen massaal mensen op af. Zo ook in mijn huis, er stond een hele wachtrij voor de deur. Dat maak je normaal ook niet mee…gelukkig!

M’n huis was overgenomen door de acteurs en al het wisselende publiek wat het toneelstuk ging bekijken. Inmiddels waren m’n vriendinnen via de VIP ingang (achterom dus, ze vertikte het natuurlijk om in de rij aan te sluiten haha) al binnen en we waren toe aan een wijntje. Vanuit de deels open keuken keken we toe hoe Hendrik wederom met een mattenklopper werd geslagen door zijn moeder omdat hij al zijn geld opgemaakt had aan de hoeren (die mannen ook…).

Tot onze ogen vielen op een gozer in het publiek. Wie is dat? Woont hij in de buurt…nooit gezien. Met mijn witte wijn in de hand vinden onze ogen elkaar. Steeds zoeken zijn ogen niet het toneelstuk op, maar die van mij. Fuck. Hij lijkt me wel leuk en ziet er goed uit. Ik kijk m’n vriendin aan en zeg, what the hell! Ik ga een briefje schrijven, niks te verliezen! Snel pak ik een pen en scheur een briefje af. ‘Als je single bent en het leuk vindt om wat te drinken, bel me! <06-nummer>’.

Na nog een paar keer geinteresseerd oogcontact is het toneelspel met een daverend applaus afgelopen en loopt het publiek één voor één het huis uit. De zenuwen schieten in mijn keel…Becky ga je dit echt doen? Heb je het lef? Hij liep langs…en praktisch gezien kwam het niet uit om het in zijn handen te duwen, hij heeft een kind bij zich zie ik nu.

Ik loop achter hem aan naar buiten en tik hem op zijn schouder. Hij draait om. ‘Mag ik je iets vragen?’,’Ja’ antwoordt hij. ‘Ben jij single?’, ‘Nee..’. met een ‘Oké, dan laat maar!’ loop ik lachend om mezelf naar binnen. Waarschijnlijk liep zijn vrouw ook nog voor hem, haha.

Die gozer zal wel gedacht hebben! Ik informeer mijn vriendin (met zwart balkje) over het resultaat, verscheur het briefje en pleur het in de prullenbak. Niet geschoten, altijd mis!

Het toneelSTUK! Haha

Het toneelSTUK! Haha

Lefgozer & de kermis

In mijn stad hebben we jaarlijks een paardenmarkt. De avond voor de paardenmarkt is er een lampionnentocht die eindigt bij de kermis. Het beste vriendinnetje van mijn dochter gaat met ons mee. We hebben vorig jaar zoveel lol gehad, doordat de meiden het lef hadden om hun grenzen op te rekken en met me mee te gaan in ‘de spin’ en ‘de bank’. Ze vonden het geweldig! Zo leuk om te zien hoe zij dingen voor het eerst ervaren.

Dit jaar was het dus helder, we gaan weer naar de kermis! En natuurlijk beginnen wie die avond direct in de attractie ‘de bank’. En natuurlijk gaat mama ook gewoon mee tussen al die kids, want mama geniet er stiekem enorm van. Dat gevoel in je buik op dat gewichtloze punt…heerlijk! Ik koop kaartjes, meteen maar 6, aangezien ik weet dat het niet bij één keer blijft! We kruipen in ‘de bank’, ik tussen de meiden, zodat ik hen met mijn hand terug kan duwen in de stoel als ze teveel heen en weer vliegen. Dat vinden ze fijn.

De bank start…als een gorilla zit ik tussen die twee met mijn handen bij hun. Ondersteund door de harde muziek afgewisseld met geluidsfragmenten als ‘Oh la laaaa’ genieten we van het gevoel, de dynamiek! Ik voel me vrij, jong en beleef elke seconde intens.

Door de luidspreker galmt: ‘Nog een ronde voor die blonde!’  Ik schiet in de lach…nej, hij heeft het toch niet over mij? Na een tweede ‘Nog een ronde voor die blonde’ wist ik het zeker. Proest! Die gozer heeft het over mij. ‘Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van die dame in de groene jas!’ Whaha, yep, that’s me!

Dat broekie van 20 of zo is lekker bezig haha. We gaan daarna door naar de spin en lopen nog wat rond over de kermis. Ik in mijn opperste humeur omdat ik dat soort acties gewoon lachuh vind. ‘I just came to say hello!’ hoor ik over de speakers…damn, we lopen bij ‘de bank’. Ik kijk in het het hokje en ja hoor, met een smile op zijn gezicht zwaait hij uitgebreid naar me. Op de terugweg sluit hij het af met een geluidsfragment ‘fiet fieuw, lekker kontje!’ Proest…lefgozer!

Kermis attractie 'de bank': nog een ronde voor die blonde!

Kermis attractie ‘de bank’: nog een ronde voor die blonde!

Heb jij wel eens zoiets meegemaakt? Of zelf een keer iets geks gedaan? Deel het met ons! En zo niet, doe eens gek en neem risico. Je hebt niks te verliezen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen