Leuke kindvriendelijke fietsroutes in Nederland
25 oktober 2018 
3 min. leestijd

Leuke kindvriendelijke fietsroutes in Nederland

Leuke kindvriendelijke fietsroutes in Nederland

Nederland is een fietsvriendelijk land waar ook veel kindvriendelijke fietsroutes te vinden zijn. Dit zijn fietsroutes met veel fietspaden en vaak minder verkeer, of juist bepaalde bezienswaardigheden zoals speeltuinen of een dierenweide. Hoe ver de route maximaal mag zijn voor een kind, hangt vooral van de leeftijd af. Je wilt de fietsroutes rustig opbouwen en niet meteen een lange route kiezen, om problemen te voorkomen. Fietsen is heel gezond voor kinderen en het is goed voor de ouder-kind relatie. Kinderen vinden het vaak leuker als ze een doel hebben om naartoe te fietsen, zoals een speeltuin of bezienswaardigheid.

Tip 1: Fietsroute Sallandse Heuvelrug voor kinderen (39 km)

Leuke kindvriendelijke fietsroutes in Nederland

Leuke kindvriendelijke fietsroutes in Nederland

Deze fietsroute door de Sallandse Heuvelrug brengt je over rustige wegen door dit prachtige natuurgebied. Onderweg kom je leuke restaurantjes tegen waar je kunt pauzeren om wat te eten, te drinken of een ijsje te halen. Het gebied heeft een paar heuvels welke leuk zijn om overheen te fietsen. Je fietst door een afwisseling van bossen en zandvlaktes waarbij er ook onverharde paden zijn voor mountainbikers. In dit natuurgebied kom je vaak unieke vogels tegels. Je fietst deze route door de volgende knooppunten te volgen: 58, 62, 66, 65, 69, 71, 68, 64, 5, 56, 11, 12, 13, 17, 55, 53 en 58.

Tip 2: Kidsproof dieren route Rotterdam (16,5 km)

Deze route is zo leuk omdat je langs allerlei leuke plekken met dieren en speeltoestellen komt. Je komt ook door het Kralingse Bos en langs de Bergsche Voorplas. Aan de Kralingse Plas zit een leuk restaurantje om te pauzeren, inclusief kleine speeltuin. In het Kralingse Bos is nog een speeltuin te vinden met grote toestellen, glijbanen en allerlei klimtoestellen. Je moet wel ongeveer 100 meter van de route afwijken om bij deze speeltuin te komen. Ook kom je in het bos een hertenkamp tegen met damherten en pauwen, waar ze ook enkele vogelsoorten hebben.

Bij knooppunt kun je omkeren, maar je kunt de route ook uitbreiden door naar de Zevenhuizerplas te fietsen. Bij knooppunt 88 kom je een klein speeltuintje tegen, wat een goede plek is om te pauzeren. Bij knooppunt 83 kom je een brasserie tegen met een terras. Daarnaast is 1 km vanaf te route een museum met stoomlocomotieven. Je volgt de knooppunten: 77, 82, 89, 9, 89, 88, 84, 83 en 77.

Leuke kindvriendelijke fietsroutes in Nederland

Leuke kindvriendelijke fietsroutes in Nederland

Kan je kind nog niet fietsen? Wist-je-dat een loopfiets een perfecte stap is van het fietsen met zijwielen naar het fietsen zonder zijwielen.

Net als op een ‘gewone’ fiets leert een kind dan om zijn of haar balans te houden. Op Fietsenopfietsen.nl vind je leuke loopfietsjes voor een betaalbare prijs.

Tip 3: Fietsroute Lekker bezig in Amersfoort (10 km)

Deze route is lekker kort met veel voor kinderen om te doen. Je komt langs een Escaperoom en langs Kei Boulderhal, waar je muren kunt beklimmen via meer dan 200 verschillende routes. Onderweg kom je ook een heerlijke ijssalon tegen, IJs van Vitelli. De route begint in het centrum van Amersfoort en brengt je onder andere over de Industrieweg, de Dollardstraat en de Zandlaan. Je volgt tijdens deze route de knooppunten 99, 83, 84, 60 en 99. Als je de route langer wilt maken heb je de keuze om nog een stuk door de stad te fietsen, of juist net buiten de stad een stuk aan de route toe te voegen.

Heb jij nog een tip? Laat die gerust hieronder achter. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen