Het leven is een achtbaan
15 juni 2016 
3 min. leestijd

Het leven is een achtbaan

Het leven is als een achtbaan. Deze zin zal je wel kennen. Maar wist je dat hij ook echt waar is? Ik ben er sinds kort achter.

Mijn achtbaan begon toen ik een single mom werd. Opeens moest ik alles zelf doen en zelf regelen. Dus daar zat ik, na een relatie van tien jaar. In de bijstand, met eigen huis en een kind van drie. Een jaar ging het goed. Ik haalde mijn jeugd in, ging stappen en maakte veel nieuwe vrienden en heel veel plezier. Doordat mijn zoon elk weekend bij zijn vader is, had ik hier de tijd en ruimte voor. Was ik niet aan het stappen, had ik wel een feestje bij vrienden thuis, met een vriendin wat drinken, of een avondje naar de bioscoop.woman-918981_640
Ik ging maar door en door. En de achtbaan ging steeds hoger. En je weet, hoe hoger je gaat, des te dieper je valt.
Die val kwam een aantal maanden geleden. Mijn lijf deed pijn. Ik was moe. Voelde me constant bang en zenuwachtig en voelde regelmatig paniekaanvallen opkomen.

Als single mom wil je het graag goed doen. En er zijn genoeg vooroordelen en meningen over alleenstaande moeders, dus toegeven dat het niet meer gaat, is erg moeilijk.

Met moeite ben ik over mijn schaamte heen gestapt en heb ik bij de huisarts aan de bel getrokken. Zo’n mama die snel moe en boos is, is niet leuk. Ondertussen wacht ik al twee maanden tot mijn therapie begint. Gelukkig heb ik in de tussentijd gesprekken met een sociaal werkster. Ik heb vast handvatten gekregen en heb meer inzicht in wat ik moet veranderen om weer mezelf te kunnen worden. Ik moet meer mijn grenzen bewaken en rust nemen.
Ik denk dat dit iets is wat voor veel single moms moeilijk is. Als je even rust zou kunnen pakken is er ook de was die roept. Of de afwas. Of je moet nog stofzuigen. Als jij het niet doet, blijft het liggen. En de enige die daar streng over oordeelt ben jezelf.

Ik zeg meer nee. Ik neem meer rust en maak betere keuzes. Ook al is dat soms niet goed voor mijn huishouden. Wel voor mij. En dus voor mijn zoon.

person-731142_640

 

Dus hoe laag ik ook was gevallen, mijn achtbaan is weer op weg omhoog. Ik ben benieuwd wat ik aantref als ik boven ben. Uit ervaring weet ik dat het uitzicht prachtig is. Nu weet ik, dat je zonder ellende, al die mooie dingen in je leven niet kan herkennen en waarderen. Zonder pieken, geen dalen.

Als de achtbaan boven is, gaat hij vanzelf weer een keer naar beneden. Dat weet ik nu. Wie weet komt er wel een looping. Maar ik wil het voor geen goud missen.

 

Wat een openhartig blog van Maaike… Herken jij je hierin? Hoe heb jij geleerd om goed voor jezelf te zorgen? Deel het met ons via een reactie of word gratis lid van onze community via  community.www.nieuw.happysinglemoms.nl

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Jun 2016

Serieus??? Je bent overspannen van het stappen en leuke dingen doen???

Anonymous
Door

Anonymous

op 06 Aug 2016

Whaaaw ik dacht dat ik de enige was niet dus zo frappant dat veel vrouwen zo op elkaar lijken mooi

Reactie plaatsen