Levenslessen

Een groot woord met veel verschillende betekenissen. Iedereen ervaart die op zijn eigen manier en die zijn er nodig om te groeien vind ik persoonlijk.

Vergelijken doe ik het altijd met studies zonder stages. Je leert de theorie wel maar in de praktijk valt het toch altijd anders uit dat dat je in eerste instantie gedacht had.

Ik vind persoonlijk niet dat ik hier een paar blogs over levenslessen moet gaan maken, bijvoorbeeld over hoe je aan die levenslessen komt. Nee iedereen ervaart het op zijn eigen manier.

Je kan je levenslessen wel delen en iemand kan zich erin begrepen voelen.

Je krijgt van huis altijd wel mee, doe dat nou niet! Soms moet je het meemaken om het te leren. Soms moet je niet altijd naar een ander luisteren, maar je eigen pad volgen.

levenslessen

Ik heb zeker de kracht en power om mijn eigen pad te volgen. Als moeder zijnde en als vriendin zijnde.

Veel mensen in je leven zullen proberen om jou onder de duim te krijgen, jou de levenslessen te vertellen en jou advies te geven over bepaalde dingen. Wat zij denken dat het ‘beste’ voor jou en je kindje is. Of mensen die denken dat ze een beter leven leiden dan een ander. Voor die mensen heb ik een tekst..:

Je mag proberen om in mijn leven te blijven en dingen over me te vertellen die niet waar zijn, maar het maakt me niet meer uit. Ik ben gelukkig en zal naar mijn echte beste vriendinnen luisteren en meenemen wat zij zeggen, maar de rest zal mijn leven niet meer beheersen.

Je mag proberen om controle over me te blijven houden, maar jij zal de enige zijn die daar mee zit. Je mag je mening geven, niemand die dat zal interesseren. Op een dag krijg je zelf een leven en dan denk je: ik was….. (hou het netjes haha) Wij als moeders zijnde weten wat het beste is voor onze kinderen. Als we hulp nodig hebben zijn jullie vast en zeker de eerste waar we aankloppen.levenslessen

Geloof me dit lucht echt op, jullie zouden het eens moeten proberen. Mensen die oprecht het beste met jou en je kinderen voorhebben, zullen je accepteren zoals je bent.

Levensles nummer 1 was bij mij: Mensen die in je leven blijven en steeds dingen overhoop proberen te gooien.

Hoe ga jij om met levenslessen of met mensen die je de les willen lezen? 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen