Liever niet verliefd
27 september 2016 
2 min. leestijd

Liever niet verliefd

 

Vroeger was het allemaal een stuk simpeler. Je had verkering, of niet. En als je het niet had, was je in elk geval verliefd. Soms was er één de gelukkige, soms ook wel meer. Dan was het jongleren geblazen, want houd maar eens twee mannen (of eigenlijk jongentjes, in dit geval) tevreden en blij met je onverdeelde aandacht. Die het dan ook nog eens niet van elkaar wisten. Natuurlijk eindigt dat in drama, dat wist ik ergens ook wel. Maar dat waren toch echt mijn issues. Ernstiger werd het niet. Ik huppelde zonder al te veel schrammetjes vrolijk door naar mijn volgende liefde.

images

Tot mijn eerste grote liefde mijn hart brak. Mijn hoofd zat zo hoog in de wolken dat ik het niet aan had zien komen, en ik was zó verdrietig. In één klap was het wel gedaan met de onschuld. Want dat doen gebroken harten nu eenmaal. Verdriet gaat over in boosheid, en boze meisjes van 16 zijn niet voor de poes, zeg maar…

Na mijn eerste liefde en bijbehorend verdriet, ging het wat minder soepel. Maar nog steeds was ik eigenlijk altijd wel geïnteresseerd in iemand en snel verliefd.

Want het is zo’n heerlijk gevoel. Wat volgde waren heel wat jaren met korte romances, verkeringsweken, en losse flodders. Op een paar iets serieuzere maanden na met iemand was het verder altijd maar een beetje aanrommelen. Ik was niet op zoek, ik vond het gewoon heerlijk verliefd te zijn. Verliefd op het idee, op de fantasie. Maar toen toch al een beetje bang op mijn hart getrapt te worden.

qerqret

Pas toen ik mijn ex man ontmoette kwam ik in rustiger vaarwater en kwamen er andere gevoelens om de hoek kijken dan alleen die vlinders in mijn buik.

Het was mooi, intens en heel echt. Ik stond er zo af en toe bij stil dat ik, hoe dieper ik erin zat, zó veel harder kon vallen. Maar je zet je daar over heen, je moet wel. Anders kun je niet lief hebben.

En ik viel. Zó hard. Ik kon me met goed fatsoen niet eens omhoog krijgen. Ineens werd de liefde, en verliefdheid een issue op zich. Want als de liefde van je leven je zo pijn kan doen, waar staat de liefde dan nog voor. En hoe echt is het allemaal dan? Uiteindelijk wordt het minder dramatisch, want alles krijgt een plek. Maar op je hoede ben je wel. Want hoe fijn het ook is verliefd te zijn, het kan toch stiekem ineens leiden tot veel serieuzere dingen. Dan moet je een hele heldin zijn je daar opnieuw aan over te geven en kwetsbaar op te stellen. Vooralsnog laat ik anderen nog even voor held spelen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen