Live life to the fullest!
15 september 2016 
2 min. leestijd

Live life to the fullest!

In mn eerste blog schreef ik over de weg naar een happy single mom worden. Ik ben gaan inzien dat dit toch een langere weg is dan ik in eerste instantie dacht…

Ik heb de laatste 8 maanden een beetje geëvalueerd voor mezelf. Ik kan echt zeggen dat ik er niet alles uit heb gehaald wat er in zit. Een tijdje geleden kocht ik een armband met daarop de tekst ‘Love the life you live’. Ondanks dat ik deze bijna dagelijks draag, herinnert het me er niet genoeg aan om dit motto ook echt te volgen.

Ik heb het gevoel gehad ‘geleefd’ te worden in plaats van te leven.

Mijn avondjes bestonden voornamelijk uit met teveel zelfmedelijden op de bank te zitten. En dan 6 van de 7 avonden ook nog met een reep chocolade erbij, wat inmiddels een aantal kilootjes extra heeft opgeleverd. Ik had echt het gevoel alsof m’n leven een beetje voorbij was. Daar zit ik dan als 32-jarige moeder in m’n eentje op de bank iedere avond. Het werd dus tijd om het zelfmedelijden en de chocolade buiten te gooien!

Live life to the fullest!

Live life to the fullest!

Het lukt me nu gelukkig steeds vaker om mezelf een trap onder m’n kont te geven. Ik ben steeds meer gaan realiseren en vooral accepteren hoeveel moois ik heb in m’n leven.

Ik heb een prachtige dochter, een familie die er altijd voor me is, vriendinnetjes waar ik niet zonder zou kunnen en inmiddels weer een leuke baan!

De collega die ik vervang tijdens haar zwangerschapsverlof is 38 en zwanger van haar 1e kindje. Ze kwam haar droomman 4 jaar geleden tegen en zijn nu dolgelukkig. Dus er is als 32-jarige moeder echt nog wel hoop voor me om de ware liefde tegen te komen 😉

Ik heb me voorgenomen meer te gaan genieten van alles. Zowel met m’n dochtertje als af en toe momentjes voor mezelf. Ik wacht dus niet tot 1 januari, en ga m’n best doen me nu al te focussen op mijn goede voornemens. Zoals een weekendje weg plannen en af en toe uit eten met m’n meisje. En meer tijd doorbrengen met de mensen om me heen die me zo dierbaar zijn! Allemaal dingen die je ook kunt doen zonder een kerel 😉

Ik denk dat ik me langzaamaan begin te beseffen dat ik niet bang moet zijn om weer te gaan leven en gelukkig te worden.

En dat wordt na 8 maanden wel eens tijd, het leven is veel te kort…live life to the fullest!

Herkenbaar? Deel het met ons en laat een reactie achter! 

Over de schrijver
Anonymous
Reactie plaatsen