arrow_drop_up arrow_drop_down
6 oktober 2019 

Loslaten van je ex, hoe doe je dat?

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]Loslaten van je ex….  Ieder dag was ik met mijn ex bezig. Iedere dag maalde ik over de dingen die hij mijn dochter en mij had aangedaan. Hierdoor voelde ik echt letterlijk iedere dag woede. Hoe kon hij mij zo laten vallen, na mij anderhalf jaar zo bijna dwangmatig te hebben vastgehouden?

Hoe kon hij het kind van de vrouw waar hij zogenaamd van hield de rug toe keren?

Hoe kon hij doen alsof zijn dochter niet bestond? Hoe kon hij er nou voor kiezen om zijn dochter niet te zien? Hoe kon hij ineens niet meer van mij houden? Hoe kon hij ineens zo hard zijn, en ga zo maar door en door en door.

Iedere dag maar weer, iedere dag dezelfde vragen, iedere dag dezelfde woede en ieder dag hetzelfde verdriet. 

Loslaten van je ex

Loslaten van je ex

Hem loslaten is echt een lang proces geweest. Ik heb mezelf ontzettend ontwikkeld om tot het punt te komen dat ik hem echt heb losgelaten. Natuurlijk is het nog steeds onbegrijpelijk dat een “vader” zijn eigen dochter niet wilt zien, maar ik kan er niet meer boos om worden. Ik vind het eerder zielig en ben ervan overtuigd dat hij op een dag veel spijt krijgt, maar ik maak me er niet meer druk om. Ik kijk naar wat mijn dochter en ik meer hebben, zonder hem in zijn leven.

En dat ik een zo ontzettend speciale band met mijn dochter heb, en dat is voor ons allebei een prachtig geschenk. 

Ik ben ook niet meer boos op hem, ik ben hem dankbaar. Dankzij hem heb ik het mooiste geschenk gekregen wat iemand me ooit had kunnen geven. Daarnaast heb ik, doordat hij zijn rug compleet naar ons heeft toegekeerd, Happy Single Moms kunnen oprichten. Dat had ik waarschijnlijk nooit gedaan wanneer we nog samen waren geweest. Dus hierdoor kan ik duizenden alleenstaande moeders helpen, hoe gaaf is dat! Plus als kers op de taart heb ik door alles wat er gebeurd is, na 34 jaar eindelijk geleerd om volledig van mijzelf te houden! Dus “vader” van mijn dochter, dank je wel!

Loslaten van je ex

Loslaten van je ex

Loslaten is niet eenvoudig, maar je kunt het zeker leren! Loslaten van je ex, hoe doe je dat? Hieronder 7 tips die je een steuntje in de rug geven:

Tip 1: Leer je eigen levensles

Natuurlijk is er van alles te zeggen over jouw ex de dingen heeft aangepakt. Hij heeft vast dingen gedaan die de schoonheidsprijs niet verdienen en in sommige gevallen misschien zelf shocking zijn. Maar is het je ook opgevallen dat het zo verdomde moeilijk is om iemand anders te veranderen? Probeer dit dan ook niet, het enige wat je ermee bereikt is een grote frustratie en nog meer woede omdat hij uiteindelijk toch niet veranderd.

Weet je wie je wel kunt veranderen? Jezelf! Iedereen heeft zijn eigen levenslessen te leren, dat kun je nooit voor een ander doen, dus steek er een energie in. Je krijgt daar echt niets van terug. Waar je wel heel veel energie van krijgt, is wanneer je je eigen lessen leert en daardoor een beter persoon wordt.

Tip 2: Wijs de vinger ook eens naar jezelf

Als we boos zijn geven we de ander meestal altijd de schuld van alle ellende. Dat is een natuurlijk proces en soms is het gewoon ook even lekker om boos op iemand te zijn. Maar op den duur ben jij de enige die met de woede zit, voel jij je negatief en de ander gaat gewoon met z’n leven verder, zonder er ook maar iets van te voelen dat jij boos bent. Alweer zonde van je energie dus.

Waar twee vechten zijn ook twee schuld. Ook al heeft de ander misschien wat meer schuld dan jij, ook jij zult bepaalde dingen misschien niet zo handig hebben aangepakt. Dus in plaats van boos te zijn op hem en je energie echt letterlijk te verspillen, kijk ook eens naar wat jij in de situatie misschien anders had kunnen doen en probeer daar iets van te leren zodat jij in de toekomst niet hetzelfde gaat doen.

Loslaten van je ex

Loslaten van je ex

Tip 3: Vergeef jezelf

Misschien kom je er wel achter dat ook jij dingen hebt gedaan die je graag anders aan willen pakken? Probeer niet boos op jezelf te zijn en probeer jezelf te vergeven. We maken allemaal ‘fouten’. En natuurlijk is dat niet leuk en vaak ook niet leuk voor de ander. Maar door fouten te maken (en hiervan te leren) worden we een beter persoon en kunnen we de dingen in de toekomst anders (en beter) aanpakken. En onthou deze heel goed (vooral ook de mensen die er goed in zijn om een oordeel over een ander te hebben):

Ook goede mensen doen ‘foute’ dingen. Dit maakt je absoluut geen slecht mens, dus vergeef ook jezelf de fouten die je misschien gemaakt hebt. 

Tip 4: Vergeef de ander

Vaak wil je de ander niet vergeven, omdat hij jou erge dingen heeft aangedaan. Of je wilt hem niet vergeven, omdat je je echt niet kunt verplaatsen in wat hij heeft gedaan. Maar vergeven doe je nooit voor de ander, dat doe je altijd voor jezelf. Hij merkt ook daar namelijk meestal niets van. Vergeven doe je voor jezelf en een ander vergeven is een heel mooi cadeau wat jij jezelf cadeau doet. Vergeven is een grote stap in de ander loslaten…

Tip 5: Prijs jezelf de hemel in

Dat jouw ex jou in de steek heeft gelaten ligt doorgaans NIET aan jou! Ga jezelf dan ook niet negatief de put in praten dat jij niet goed of niet leuk genoeg bent. Als hij niet ziet dat hij goud in handen had met jou, dan is dat echt zijn gemis en een man die dat niet eens inziet, wil jij niet eens zijn. Er ligt dus een vele leukere en lekkerdere man voor jou in het verschiet, en ook al lijkt dat nu nog mijlenver, als je wilt komt hij echt!

Echter…. (de goede) mannen komen maar zelden op je pad wanneer je je ex nog niet los hebt gelaten of (nog) niet van jezelf houdt. Dus…. zeg alleen maar tegen jezelf hoe geweldig je bent en dat je hem niet nodig hebt om je super goed te voelen. Iedere keer dat je in de spiegel kijkt zeg je iets leuks of liefs tegen jezelf en iedere dag bedenk je wel iets waar je goed in bent. Niemand is het waard om je omlaag te halen, niemand!

Tip 6: Focus je op je kind

Iedere minuut dat je met je ex bezig bent, is een minuut minder waar je echt van je kind kunt genieten. Dat is hij toch niet waard! Probeer meer met je aandacht bij je kind te zijn in plaats van je aandacht op hem te focussen, je kind verdiend het veel meer en daarnaast word jij er (als het goed is) ook vrolijker van wanneer je aan je kind denkt dan wanneer je aan je ex denkt.

Loslaten van je ex

Loslaten van je ex

Tip 7: Kies voor loslaten

Loslaten van je ex? Loslaten is een keuze. Je ex loslaten is een keuze. Dat klinkt heel makkelijk, maar ik weet uit eigen ervaring dat het verre van makkelijk is. De eerste stap is wel jouw keuze om ervoor te kiezen om los te laten. Iedere keer wanneer je al die negatieve, verdrietige en pijnlijke gedachtes aan je ex toelaat in je hoofd, kies je ervoor om het vast te houden. Probeer eens iedere keer wanneer je gedachtes hebt aan je ex, tegen je zelf te zeggen “ik laat het los” en blijf dat herhalen. Het zal niet in 1x werken, maar als je vol blijft houden zul je zien dat het steeds beter zal gaan!

Heb je hulp nodig bij het loslaten van je ex? Dan is de online training het loslaten van je ex wellicht iets voor jou. Je kunt tot en met zondag 13 oktober voor €1 lid worden van de HSM Community, waar je de training “Loslaten van je ex” kunt volgen. Ga naar: whappysinglemoms.nl/community [/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]

Over de schrijver
Mijn naam is Myra (39), moeder van een prachtige dochter van bijna 7 jaar, founder van Happy Single Moms én multidisciplinair coach voor alleenstaande & gescheiden moeders.
Reactie plaatsen

Wij gebruiken Cookies