Maatje

Ik lig in bed‚ morgen is het mijn verjaardag en denk aan vroeger…

Vroeger had je een knuffeltje waar je zowat vergroeid mee was. Overal waar je heen ging nam je het aftandse ding mee. Je werd boos als je moeder hem in de was gooide. Je raakte in paniek als je hem niet kon vinden. Maar wat voelde het fijn als jij je liefste knuffeltje bij je had. Het voelde veilig.

Jaren later was dat knuffeltje niet meer stoer. Je had‚ wat mijn dochter nu ‘een BFF’ noemt‚ een allerbeste vriendinnetje. Het liefste deed je alles samen en jongens waren vooral stom.

In de puberteit‚ toen de jongens ineens toch wel zéér interessante wezens werden‚ kwam dat allerbeste vriendinnetje  op de tweede plek

Middenfoto

Of je nou wilde of niet‚ je was nog niet in staat om er een balans in aan te brengen. En voor je het wist woonde je samen! Zo ging het ook bij mij. Mijn ‘maatje’ veranderde door de jaren heen en ik was heel blij met het maatje waar ik meer dan 9 jaar mee samen ben geweest. Maar ook dit ‘maatje’ ging weg‚ onze break up was een feit‚ ik was te oud voor een stoffen knuffeltje en vriendinnen waren even ver te zoeken door de ingewikkelde situatie waar ik in verzeild was geraakt.

Maatjes zorgen ervoor dat je een bijzonder gevoel krijgt. En ieder mens heeft bevestiging nodig‚ zo ook deze inmiddels doorgewinterde single. In elke rol die ik vervul in mijn leven, heb ik zo mijn bevestiging nodig en heb ik veel vragen.

Ik wil graag weten of ik wel een leuke en goede vriendin ben.  Ik wil graag weten of ik wel een goede collega ben. Ik wil graag weten of ik wel een goede moeder ben en ik wil graag weten of ik wel een leuke vrouw ben

En op het moment dat ik mij weer eens afvraag of ik ook wel leuk genoeg date-material ben‚ ontvang ik weer een berichtje. Het is moederdag. “Zo’n mooie‚ leuke vrouw moet wel een goede moeder zijn. Veel plezier vandaag. Kus!” BAM! Bevestiging ten top! Er verschijnt een glimlach op mijn gezicht en die is de hele dag te zien!

Mister X is leuk! En vooral lief. Erg lief. Hij is diegene die mijn dag goed kan maken met zijn leuke oprechte berichtjes. Ik word blij als ik zijn naam zie verschijnen in mijn beeldscherm. Mijn hart maakt een sprongetje als ik hem zie.

Gats‚ wat klinkt dit toch heerlijk! Mister X geeft mij het gevoel dat ik naast moeder ook een vrouw ben die het best waard is.

d203a17ce50021a4d7c744fc6fbcf9f5En na  een aantal jaar single te zijn‚ zijn deze berichtjes‚ deze vorm van aandacht‚ echt heel leuk!
Dat ik dit alleen met hem heb en met geen enkele andere man‚ ja daar kan ik niets anders op zeggen dat dat wel weer een beetje apart is. Hij is mijn bijzondere maatje‚ net zoals ik vroeger een maatje had.  Hij is die ene persoon die mij het gevoel kan geven dat ik speciaal ben.

Nu hoor ik je vragen: “Waarom zijn jullie geen stel?”.  Dat zullen wij waarschijnlijk nooit worden.
Verkeerde tijd‚ verkeerde plek.  Voor nu is het gewoon op deze simpele manier elkaar blij maken ons ding. Hetgeen wat ons bindt. Iets wat wij beiden nodig hebben van elkaar. Wij hebben iets magisch.

Dit lijkt op verliefdheid met vlinders en al‚ maar is het niet.
Ons contact bestaat voornamelijk uit lieve aandacht in berichtjes en uit lol die we hebben als we elkaar weer eens ná maanden bij toeval treffen in de kroeg. Meer niet. Gewoon maatjes!

Op het moment dat ik na een uurtje woelen nu toch echt moet gaan slapen omdat het morgen MIJN dag is‚ check ik om 00.05 uur nog even een laatste keer mijn telefoon want ik zie mijn mention-lampje knipperen en zie één berichtje: “ Van harte lieverd‚ gefeliciteerd. XXX”.  

Heb jij ook zo’n maatje of heb je een reactie op mijn blog? Je kunt je bericht hieronder achterlaten. 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 10 Jul 2015

Heb ook zo'n maatje... hij is me alles maar we kunnen niet bij elkaar zijn omdat we elkaar aan vullen in agressie. Raar gezegd maar dankzij elkaar hebben we op politie bureau gezeten omdat onze emotie voor onze hobby te ver ging en we elkaar op gejut hebben.En ik heb nu een heel lieve zoontje hij noemt mijn maatje ook papa wat ik moeilijk vind maar blijkbaar ziet mijn zoontje hoe ik mezelf ben bij hem en ipv bij zijn papa. Hij is mijn maatje al 14jr heb hem in mijn wilde jaren ontmoet en nooit meer los gelaten, maar goud eerlijk. Hij heeft direct al gezegd in begin van mijn relatie met mijn ex... ik mag hem niet hij is niet goed voor je en hij gaat je veel verdriet geven... jammer genoeg heeft hij gelijk gekregen.

Anonymous
Door

Anonymous

op 11 Jul 2015

Absoluut heb ik zo een maatje! En wat is het fijn om die te hebben.....

Anonymous
Door

Anonymous

op 07 Aug 2015

mooi verhaal! grappig.. ik lees het en ben morgen jarig! en idd erg herkenbaar!

Reactie plaatsen