Mama back in shape
13 september 2016 
2 min. leestijd

Mama back in shape

Je bent fijn en blij single én mama. Hoe fijn en vrij het leven nu ook is, ooit wil ik ook wel een leuk vriendje. Maar dan moet ik wel happy met mezelf zijn en met hoe ik eruit zie. Na mijn borstkanker drama en operaties is dat zelfbeeld nou niet altijd even roze. Aan mijn foobies kan ik niets veranderen. Ze zitten er nu eenmaal, en ik ben er verdorie trots op. Maar mijn lichaam heeft het te verduren gehad, en door de vervroegde overgang nog steeds.

Ik heb van alles geprobeerd om mijn lichaam back in shape te krijgen. Alles wat ‘vroeger’ werkte, werkt nu niet meer. Alsmaar blijven volhouden dat je zwaarder wordt door aangemaakte spieren houdt óók een keertje op.

Ik verwacht überhaupt geen Doutzen lijntje. Dat zou alleen maar verwarring scheppen, per slot van rekening. Maar ik wil een fit lijf. Een lijf dat eventuele vervolg klappen aankan. Dat klinkt misschien vreemd, maar we zijn er nog niet. Hoe sterker en gezonder mijn lichaam… Nou ja, je snapt het . Mijn lichaam is gereset, ergens gedurende de strijd, en ik wist niet meer hoe het werkte. Zelfs mijn zoon keek verbaasd naar mijn groeiende buikje, tijdens het omkleden.

Mama back in shape

Mama back in shape

Toen ik eenmaal de juiste (en enige, naar mijn mening) gezonde manier gevonden had om fitter en slanker te worden kwam de volgende uitdaging. Sporten. Op zich geen probleem, maar als single mom wordt het ietsje ingewikkelder allemaal. Ik werk godzijdank parttime, wat me wat tijd oplevert. Soms ga ik, voor mijn nachtdienst uit, flink tekeer in de sportschool. Het levert langzaam maar zeker wat op. Kilo’s verdwijnen (tergend langzaam, maar goed) en mijn spieren worden sterk.

Ik ben energieker, minder moe. Het wordt steeds ietsje meer zichtbaar. Mijn grijns wordt iedere week ietsje groter.

Mama back in shape

Mama back in shape

Het kost me al mijn vrije tijd. Ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst een klusje heb gedaan, stof gezogen of mijn badkamer onder handen heb genomen. De noodzakelijke dingen doe ik ’s avonds waardoor ik hopeloos achter lig met alle tv programma’s en series. Maar ach, als ik straks fit en slank ben heb ik bergen energie. Dan kost dat hele huishouden me dat natuurlijk maar de helft van mijn tijd. Tegen die tijd moet ik de mannen van me af slaan, dus selecteer ik gewoon op huishoudelijke taken.

Lukt het jou om te sporten naast je werk en de zorg voor de kids? Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen