Mannen beweren dat muziek de duur van seks beïnvloedt
27 december 2016 
2 min. leestijd

Mannen beweren dat muziek de duur van seks beïnvloedt

Mannen beweren dat muziek de duur van seks beïnvloedt
Muziek verhoogt plezier in de slaapkamer

Amsterdam, 21 december 2016 –  Muziekstreamingdienst Deezer onderzocht in samenwerking met een seks-expert de invloed van muziek op seks. Meer dan de helft van de ondervraagden (55%) vindt wel degelijk dat muziek de prestaties in de slaapkamer verbetert. 18% van de mannen durft zelfs te stellen dat de seks langer duurt met muziek op de achtergrond. Van de vrouwen is minder dan 10% daar het echter mee eens…

Een op de vijf respondenten (19%) raakt meer opgewonden van muziek. Muziek blijkt dan ook lustopwekkender te werken dan bijvoorbeeld oesters, alcohol, chocolade of romantische kaarsverlichting. Bij de eerste keer met een nieuwe partner kan een muziekje ook geen kwaad; 17% geeft aan dat muziek de situatie minder ongemakkelijk maakt. 16% gelooft er heilig in dat seks simpelweg wordt verbeterd met achtergrondmuziek.

Bijna de helft (45%) vindt ritme en stem de belangrijkste factoren bij het verhogen van de seksprestaties. Pop, R&B en rock zijn het meest populair tussen de lakens. Heavy metal en rap daarentegen zijn enorme afknappers in de slaapkamer. Marvin Gaye’s Let’s Get It On, Rihanna’s Skin en Lil Wayne’s Lollipop zijn de beste tracks tijdens de seks. En ondanks zijn populariteit, wordt Justin Bieber liever overgeslagen.

Zaterdagavond tussen 10 en middernacht is het meest populaire tijdstip om samen het bed in te duiken. Toevallig of niet, het feit doet zich ook voor dat Let’s Get It On van Marvin Gaye met 96% stijgt in het aantal streams ten opzichte van een weekdag.

Tracy Cox, seks- en relatie-expert: “Muziek is een krachtig afrodisiacum. Het verbaast me dus niets dat het de seksuele prestaties verbetert. Muziek zorgt voor de aanmaak van dopamine, het gelukhormoon. Hetzelfde gebeurt als je intiem wordt met een persoon dus je komt automatisch in de stemming,” stelt Cox, die wekelijks een column voor de Daily Mail schrijft en eerder te gast was bij Oprah en CNN. “Een slecht nummer kan overigens ook voor het tegenovergestelde zorgen dus zet niet zomaar een willekeurig nummer op, adviseert ze.” 

Sarah Maria Dadema, muziekredacteur bij Deezer in Nederland: “Meer dan de helft van de mensen beweert dat muziek een directe impact heeft op hun bedprestaties. Er is dus duidelijk een natuurlijke synergie tussen muziek en seks. De functie ‘Flow’ identificeert wat jij wilt horen en doet aanbevelingen passend bij jouw muzieksmaak en stemming. Zo komen jullie beide moeiteloos in de stemming!”

Met deze Sexy Slaapkamer Hits, samengesteld door Sarah, kan het in ieder geval ook niet meer misgaan: https://www.deezer.com/playlist/1910578662. Klik hierom de playlist gemakkelijk te embedden op een website of op social media.

De meest sexy stemmen tijdens de seks:

 1. Marvin Gaye
 2. Michael Buble
 3. Lionel Richie
 4. Luther Van Dross
 5. Frank Sinatra
 6. John Legend
 7. Rihanna
 8. Nina Simone
 9. Stevie Wonder
 10. Gary Barlow

Top tien tracks waarmee je in de stemming komt:

 1. Skin – Rihanna
 2. Let’s Get It On – Marvin Gaye
 3. Lollipop – Lil Wayne
 4. Drunk In Love – Beyoncé
 5. Love to Love You Baby – Donna Summer
 6. Me & U – Cassie
 7. Love Me Like You Do – Ellie Goulding
 8. Magic – Coldplay
 9. Intro – The XX
 10. Sexy Back – Justin Timberlake

Zie ook: Mannen willen alleen maar seks

Over de schrijver
Reactie plaatsen