Mannen die zich niet willen binden
26 augustus 2015 
3 min. leestijd

Mannen die zich niet willen binden

Hoe kan het toch dat de mannen die ik leuk vind homo zijn, getrouwd of onbereikbaar?

Zo ook mister X. Mister X kwam ik tegen en ik vond hem meteen erg interessant. Hij was 10 jaar ouder dan ik en ik dacht dat ik eindelijke een goede, knappe en redelijk intelligente man had ontmoet.

Maar helaas, na een aantal erg leuke dates en leuke gesprekken via de app begon hij een beetje raar te doen. Hij reageerde weinig of reageerde kortaf. Ik had al zo’n idee dat er wat was. Ik probeerde ‘desperate’ te achterhalen wat er was; ik stuurde hem lieve briefjes en ik stuurde hem papjes (uhmmmm… ik denk dat je wel kunt stellen dat ik hem bestookte met appjes…oeps). 

Toen kwam de aap uit de mouw; hij wilde zich toch niet binden en dat ik een kind had vond hij toch lastig.

Ik kon 100x uitleggen dat ik niet iemand was die hem vast legde aan de ketting en ik kon hem 100x vertellen dat ik geen nieuwe vader zocht voor Rick, maar dat had geen enkele zin. Verdrietig en boos is het contact verbroken.

Ik ben dagen chagrijnig en verdrietig geweest, totdat ik erachter kwam dat hij er toch niet anders om slaapt en dat het hem toch geen reet interesseert. Ik besefde me dat ik het los moest laten en dat ik moest kijken na de leuke dingen. Dit was wel erg moeilijk omdat er steeds meer dingen op me bordje kwamen die mijn aandacht vroegen.

Wat ik gewoon niet maar dan ook nooit zal begrijpen is waarom mannen toch altijd zo verdomd moeilijk doen?

hou van meDe ene keer zeggen ze “ik wil een gezinnetje stichten” en de andere keer kom je te dichtbij en stoten ze je af (oftewel; mannen die zich niet willen binden). Ik heb het gevoel dat ik hier toch echt te oud voor ben. Ik wil geen man die twijfelt en die je opeens laat zitten. En ik wil al helemaal geen man die er toch niet mee kan dealen dat je al een kind hebt. Ik wil gewoon een soulmate, iemand waarmee ik kan praten, die me liefde kan geven en die ook Rick accepteert.

Ik weet het, een kind hebben van een andere man is misschien totaal wel niet sexy, maar komt dat niet veel vaker voor in deze maatschappij? Owja, hij zei nog wel de dodelijke zin “het ligt niet aan jou”. Pfhhhhhh, daar heb ik natuurlijk bar weinig aan!

Dit was dus een maand vol emoties. Wat ik nu wel weet, is dat ik me niet meer gek laat maken en geen tijd ga steken in een man. Ik heb het al enorm druk en weinig tijd. De tijd die ik heb, steek ik dan liever in Rick dan in een man.

Het enige voordeel van al dit gebeuren is dat ik weet dat ik nog in de markt lig, natuurlijk ook wel leuk om te weten hahahaha.

Ook loopt de relatie met mijn ex verschrikkelijk stroef. Nadat hij bekend heeft gemaakt dat hij een relatie heeft, laat hij weinig tot niets van zich horen, hij wil Rick ook niet komen opzoeken. Voordat hij een relatie had, kreeg ik bijna dagelijks een berichtje (niet dat ik daar op zat te wachten), maar nu hoor ik helemaal niks meer. Over een paar weken hebben we een gesprek met onze advocaten ik ben benieuwd….

Kortom mannen is voor mij nu echt een no go!!!! Hoe is dat voor jou? Ik ben benieuwd!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 26 Aug 2015

he-le-maal mee eens!!! klaar met de mannen!!!! mommypower!!!!!!!

Anonymous
Door

Anonymous

op 26 Aug 2015

Ik snap niet waarom hij meteen je kind zou moeten accepteren. Daten is voor mij iets dat ik zonder mijnkinderen doe, buiten hun om dus. Is ff mijn momentje van niet-mama-zijn. Ik date bewust geen vaders, want die willen meteen dat ik hun kinderen ga leren kennen, en zij de mijne. En daar ben IK dus niet aan toe ;)

Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Aug 2015

Hij hoeft me kind niet te accepteren maar vertel wel gelijk dat ik een kind heb . Lijkt me ook wel zo eerlijk !!! . Als hij er dan al moeite mee heeft zonder me kind te hebben gezien dan houd het voor mij op . Er is een verschil tussen het moeilijk vinden of er een heel groot probleem van maken . Dat laatste was het geval

Anonymous
Door

Anonymous

op 26 Aug 2015

Ook helemaal mee eens, leuk dat ik weet dat ik nog in de markt lig, maar ben he-le-maal klaar met mannen!! Die ene die je hoopt te vinden, die af en toe die je arm om je heen legt, een beetje voor je zorg, die vindt je toch niet!

Anonymous
Door

Anonymous

op 26 Aug 2015

Had een soort gelijk gevalletje.. En stomme is 'we' staan er nooit voor open, en wanneer we dan toch besluiten om tijd te maken voor een man.. Haken ze af! De vader van mijn dochter is sinds een week verhuisd met z'n nieuwe vriendin en hun dochter naar Spanje. Dan ook nog een gezamelijk gezag hebben.. Nou hoe wilt hij een kind opvoeden vanuit Spanje. Wat zal hij in het zonnige spanje een donker hart hebben.

Anonymous
Door

Anonymous

op 26 Aug 2015

Herkenbaar!! Leuke meerdere dates met zelfde man. Allemaal lieve berichten, etentjes enz en ineens...ik wil nog verder kijken en vrij zijn...wat??? Pfff...mannen!!

Anonymous
Door

Anonymous

op 26 Aug 2015

Je zou ook eens kunnen proberen om te kijken wat er wellicht in jou schuilt waardoor je mannen op je pad krijgt die zich niet kunnen of nog niet willen binden. Meestal zijn mensen een spiegel van jezelf en hou je ( mogelijk onbewust) zelf mannen ook op afstand. Of wil je te graag. Ik heb geleerd nooit een schuld bij de ander neer te leggen, maar eerst eens te kijken naar wat je zelf wellicht nog moet leren. Of jezelf eerst moet geven. (Zelfliefde misschien?) Misschien moet je dat gene dus eerst in je zelf ontwikkelen wat je nu denkt te halen bij de mannen die onbereikbaar voor je zijn. Geloof me, ik kan het weten. Het is soms pijnlijk en ook ik heb veel verdriet gehad. Maar met dit inzicht sta ik een stuk positiever in het leven en vertrouw er nu heilig op dat 'mijn man' er ooit voor mij komt. Ik wens je veel liefde toe en succes!

Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Aug 2015

Bedankt voor je reactie . Ik hou enorm veel van mezelf. En heb veel zelfrespect . En zelfreflectie . De mannen die ik tegen kom , kom ik niet tegen omdat ik zoek. Ik zoek absoluut niet . De mannen kom ik toevallig tegen bijvoorbeeld op een terras of in de winkel. Ik hoef niet perce een man. Maar ik merk dat als ik me eindelijk openstel de mannen waar ik op val onbereikbaar zijn . Ik zie dit meer als domme pech . Dan als dat het iets bij mij zou liggen . Ik vertrouw er ook op dat de ware ergens voor me rond loopt. Maar als ik diegene niet vind. Vind ik dat ook niet erg !!!!! .

Anonymous
Door

Anonymous

op 23 Sep 2015

Hier sluit ik me bij aan!

Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Aug 2015

Ik ben al anderhalf jaar vrijgezel nu en mis toch wel een beetje dat mannelijke aandacht. Ik dacht ik ga ook maar eens daten weer. Ik had een leuke jongen waarmee ik sprak op de app, op het moment dat ik vertelde dat ik een dochter heb blockeerde hij mij op de app. Ik voelde me aan de ene kant zeer beledigd, maar aan de andere kant blij dat ik het had verteld en ik er meteen achter was hoe hij erover dacht.Wanneer vertel je een man nou precies dat je een kindje heb? Ik ben nu wel een beetje bang om het te vertellen, aangezien hij meteen ervoor wegrende. Andere kant denk ik van nee ik vertel het meteen, want dan weet hij het tenminste en verspil ik mijn tijd niet aan iemand! Het blijft moeilijk om een goede vent te vinden die jou en je kindje accepteert. Vooral de mannen van mijn leeftijd(rond de 30) lijken een bindingangst te hebben pfff, of heeft dat niks met leeftijd te maken?In ieder geval heel herkenbaar jouw verhaal!

Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Aug 2015

Herkenbaar, heb ik ook gehad. Onbereikbaar maar achtergekomen bang om te binden i.v.m verleden. Maar ondanks alles zijn we toch vrienden gebleven. Want hij wist dat ik hem heel erg leuk vond etc. Was echt lieve man, nu nog steeds. Hij zal ook deel plekje hebben. Maar op gegeven moment moet je toch verder ook al dacht je iemand te hebben gevonden. Maar hoe langer je dacht hoe gekker je werd. Gaf ik mijn hoop op. Je wil er niet aan geloven, maar ja helaas is het zo hard in deze tijd. Hij had geen bezwaar dat ik kind heb. Daar hield hij wel rekening mee. Wil geen onzekerheid meer, wil gewoon van het leven genieten. EN het beste van maken met mijn zoon van bijna 6. Go girl! Je kunt het he.

Anonymous
Door

Anonymous

op 31 Aug 2015

Ugh helemaal mee eens maike! Heb het ook meegemaakt 3maanden geleden en uiteindelijk is het verspilde energie, ben zo klaar met mannen! En dan zeggen ze wij vrouwen weten niet wat ze willen?!?

Anonymous
Door

Anonymous

op 23 Sep 2015

Het lijkt wel iets van deze tijd Mannen willen wel de lusten maar niet de lasten. Leuke avond/ nacht ...hapje ..drankje...bios...etentje ....maar het moet vooral vrijblijvend blijven en je mag absoluut geen verwachtingen hebben. De tijd van friends with benefits ben ik nu wel voorbij. Wil een man die er net zo voor gaat als ik. Jouw Rick is nog jong, mannen kunnen het zelfs storend vinden dat ik een zoon van 17 thuis heb wonen pff mannen!!!!

Anonymous
Door

Anonymous

op 04 Dec 2015

Ik heb kind van 3Jr en zins en al relatie 10 mnd met me huidige relatie.. in begin ging super tussen ons alleen stoer tussen hem en me dochter.. niet gewend aan man. Maar naar lange weg gaat nu super met hun. Ben ik zelfs soms niet meer inbeeld hahaha. Ondanks dat half bloedje ziet ze mijn vriend als haar papa Haar biologische vader wild niks van der weten teminste alleen lusten niet de laste

Anonymous
Door

Anonymous

op 04 Dec 2015

Wat een interessant onderwerp..ik ben bang dat ik ook zo iemand ben tegen gekomen. Ik ben super verliefd op hem. Vanaf dag 1 en nog steeds! 1,5 jaar nu. Wat ik voor hem voel is zoveel sterker als mijn hele huwelijk was. Hij blijft me triggeren, zelfs kussenen en mij het gevoel geven dat hij toch om me geeft! Als ik er naar vraag, krijg ik als antwoord dat het van zelf ging. En zonder bij na te denken...maar inmiddels zit ik weer met die vlinders...op dat moment heerlijk maar na zo'n antwoord ga je kapot van verdriet...!! En toch blijf ik die gevoelens voor hem hebben....ik weet niet zeker of hij bindingsangst heeft. Ik hoop het niet...!!!

Anonymous
Door

Anonymous

op 05 Dec 2015

Het is deze tijd.met internet en tinder kunnen mannen jagen,seks hebben en op naar de volgende.zo zijn veel mannen.die grijpen de kans met de nieuwe technologieën. Wij vrouwen zijn anders.al heb ik na tien jaar relatie ook geen zin meer in.binding.maar dat heeft met psychische factoren te maken.

Anonymous
Door

Anonymous

op 05 Dec 2015

Tuurlijk, iedereen is er wel eens klaar mee, mannen! Ma ja, we kunnen het niet laten, de ups zijn als het goed is net zo waardevol als de downs waardeloos. Liefde en intimiteit van een kind is anders dan van een man, ik zou niet zonder kunnen. Ben er wel soms klaar mee, maar besef dat dat een fase is...gewoon inderdaad blij zijn met jezelf, een gelukkig leven hebben zonder man en kijken wat er op je pad komt. Sluit je niet af, ooit is het iemand die wel hetzelfde zoekt als jij. Tip: kijk eens op mannengeheim.nl, dan zie je hoe je het gedrag van mannen beter kan interpreteren...vreemde wezens ;-)

Anonymous
Door

Anonymous

op 06 Dec 2015

Ik dacht dat ik altijd de verkeerde tegen kwam. Gevalletje "ik ben een detail vergeten te noemen van 1.70 meter hoog" (vriendin cq getrouwd). Dat was mijn eerste geluk. En tweede. Mijn derde geluk was een psychisch gestoorde kerel die nog even ongewenst bleef plakken. (Lees half stalken) Daarna kwam gevalletje bindingsangst. En hoewel hij echt een leuke man was stond ons zo veel in de weg dat een relatie dat niet aan kon. Nu zijn we wel nog bevriend en op vriendschappelijke basis kunnen we prima verder. Hij blijft een leuk persoon alleen is een relatie voor ons niet weggelegd.Hoewel ik dacht dat ik alles behoorlijk op de rit had en heel stabiel was en dacht te weten wat ik wilde en niet wilde, kwam ik er toch achter dat ik de verkeerde types aantrok. Ik ging toch weer kijken op een datingsite, meer voor tijdsverdrijf dan om serieus te daten. Echter.. Een man sprak me enorm aan. Ik kwam vervolgens in het ziekenhuis terecht en afspreken werd een beetje lastig. Hij bleef echter lief en geduldig berichtjes sturen. Uiteindelijk belden we een maand nadat we elkaar online leerden kennen, dat werd erna een keertje skypen, maar ik probeerde hem op afstand te houden. Hij liet echter zien dat hij anders is dan andere mannen.. En zo kwam het tot een afspraakje. En dan volgt die doodonzekere periode.. Is dit echt? Is dit te mooi om waar te zijn? Maar hij gaf onbewust bevestiging dat hij echt serieus was en me serieus en oprecht leuk vindt.Ze bestaan wel, die ene man uit duizende wat je leven niet invult maar aanvult.. Ik bleef erin geloven en het kwam toch op mijn pad..

Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Jul 2019

Omdat het vaak is dat de vrouw de relatie verbreekt en nu heb je spijt he? Maar ik ben blij dat ik mijn keuze heb gemaakt en dat ik single ben. Het was toch weer bij alimentatie terecht gekomen en je kinderen nooit meer zien.

Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Jul 2019

Niet alle vrouwen zijn zo, nee maar wel een hoop.

Reactie plaatsen