Mannen zijn net mensen, met emoties en zo
29 december 2016 
2 min. leestijd

Mannen zijn net mensen, met emoties en zo

Volgens mij is mijn nieuwe relatie weer voorbij. Kut.

Heel snel na mijn scheiding kwam ik haar tegen via Tinder en ze bood me alles wat ik 14 jaar had gemist. Blakend van zelfvertrouwen, onbeschrijflijk goeie seks (alsof ik lekker kon vergelijken na jaren doe-het-zelven), heerlijk uit eten, roken en drinken, net zoveel als ik. Het was fantastisch! Ik wist dat het niet voor altijd zou zijn. Toch wat verschillen die veel energie kosten om te overbruggen. Maar ja, we hadden lol. Stedentrips, festivals, terrassen, we waren erbij. En had ik al gezegd dat de seks goed was?

Mannen zijn net mensen, met emoties en zo

En toch nu het voorbij is voelt het kut. Ik heb me in die acht maanden aan haar en haar zoontje gehecht. Onze kinderen hebben elkaar ontmoet. Moet ik nu mijn zoontje voor de tweede keer in een jaar uitleggen dat papa een relatie beëindigt. Lekker beeld krijgt hij dan van hoe een relatie werkt. Gelukkig voelde ik het de laatste maanden aankomen en heb ik hem bij haar weggehouden. De laatste twee weken vroeg hij helemaal niet meer naar haar en haar zoontje. Dus ik denk dat ik dit niet hoef uit te leggen.

De laatste maanden voelde ik een afstand. Het aantal appjes per dag halveerde. In plaats van 3 keer per week had ze nog maar 1 keer per week tijd voor me.

Als ik na elkaar een week niet zien appte of ik die avond langs zou komen, antwoordde ze dat ze haar huis moest schoonmaken. En als ik appte dat ik haar miste, antwoordde ze dat ze boodschappen ging doen. Top. Als ik in haar oor fluisterde dat ik van haar hield, bleef het stil. Top. Geef me dan liever gewoon een trap in mijn ballen. Voelt hetzelfde maar het is wat minder passief-agressief. Haar officiële uitleg is dat ze al wat jaren langer zelfstandig moeder is en daarom minder behoefte heeft aan affectie, dat ze het allemaal zelf wil doen en niemand nodig heeft. Het ligt niet aan mij, ik ben wel echt heel aardig. Top. Aardig.

Toen heb ik de eer aan mezelf gehouden en er een punt achter gezet. Tweede keer in een jaar tijd dat ik een relatie beëindig met iemand waar ik echt van hou. Ik hoopte stiekem dat dit haar wakker zou schudden, dat ze zou zien dat ik niet altijd alleen maar lief ben en dat ze voor me zou gaan vechten. Nope. Top. Het is klaar.

Ik ben wel benieuwd naar jullie mening: klopt het dat je na jaren lang zelfstandig moeder zijn, minder behoefte aan affectie krijgt?

Doordat ik heel snel na mijn scheiding deze nieuwe vriendin had, ben ik bang dat er nu dat over is ook nog verdriet van die scheiding naar boven komt. Gedoe zeg, die emoties. Maar ja, ook mannen hebben ze. Alleen sterke mannen durven ze te voelen en ermee te dealen. Ik heb net een week Spanje geboekt om aan het zwembad met een schrijfblokje en een biertje ermee te dealen. En dan kom ik terug als gebruinde, sterke, stoere vader, die bij een volgende vriendin wel het gevoel wil krijgen dat er van hem gehouden wordt en dat hij gemist wordt. Ik ga even boodschappen doen en mijn huis schoonmaken.

Zie ook: Koken, of iets dat daar op lijkt

Hoe ervaren jullie dit? Klopt het dat je na jarenlang zelfstandig moeder zijn minder behoefte aan affectie krijgt? Deel het met ons en laat een reactie achter

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 08 Jan 2017

Wauw, fijn te weten dat mannen ook echt wel gevoel hebben en durven te uiten. En nee als zelfstandige singel mom heb je absoluut affectie aandacht en liefde nodig. Ieder mens. Ben benieuwd naar meer blogs van deze singel papa

Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Jan 2017

Volgens mij is er geen standaard antwoord.... persoon verschillend. Zal afhangen van de wederzijdse wens

Reactie plaatsen