Voor het eerst met mijn dochter naar het theater
15 april 2016 
2 min. leestijd

Voor het eerst met mijn dochter naar het theater

Ik ben vorige week voor het eerst met mijn dochter naar het theater geweest. We zijn naar Thomas de trein geweest en het heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen. Omdat Nya pas 2 jaar is, wist ik niet of ze het wel vol zou houden bij zo’n voorstelling. Het duurt toch ruim een uur…

Ik was dan ook best wel zenuwachtig toen we er (gelukkig) samen met oma heen gingen. Wat nou als ze ontzettend bang word of het heel stom vind en we halverwege weg moeten? Opzich zou dat nog geen ramp zijn, dan ga je gewoon naar huis. Maar ik hoopte zo dat ze er van zou genieten en plezier zou maken.

Gelukkig kwam de voorstelling in een theater zo’n 10 minuten fietsen bij ons vandaan. Dat gaf mij op een of andere manier al een gevoel van rust. Als we moesten gaan, dan kon dat.

Toen we eenmaal binnen kwamen was Nya in eerste instantie vooral onder de indruk van alle kinderen die er rond liepen. Ondanks dat de acteurs ook al bij de kinderen liepen.

Maar toen ze eenmaal echt begon te begrijpen dat we Thomas de trein in het ‘echt’ gingen zien, werd ze steeds enthousiaster. Om de voorstelling goed te kunnen zien, kon je voor je kind een verhoging voor op de stoel pakken. Maar Nya wilde liever bij oma op schoot. Het licht werd gedimd en ik zag dat Nya het spannend vond. De acteurs stonden naast en tussen het publiek toen het net begon en Nya wist even niet waar ze moest kijken.

Het eerste kwartier was er niks van Nya’s gezicht af te lezen. Ik had geen idee of ze het überhaupt wel leuk vond maar geconcentreerd was ze in ieder geval wel.

Voor het eerst met mijn dochter naar het theater

Voor het eerst met mijn dochter naar het theater

Toen Thomas de trein eenmaal op het podium kwam, had ze een glimlach van oor tot oor! “Kijk Mama! Kijk Oma! Thomas!” Vanaf dat moment klapte ze elk liedje enthousiast mee en genoot vol op!
En ik moet eerlijk, zeggen wij ook. Het was ontzettend leuk en mooi in elkaar gezet, zelfs het gezicht van Thomas bewoog. De voorstelling duurde ruim een uur maar Nya heeft de hele tijd netjes bij oma op schoot gezeten. Ze was super geconcentreerd en rustiger dan de meeste kinderen die er waren. Grappig dat ik eerst zo zenuwachtig was, achteraf begrijp ik echt niet waarom.

Het ging super goed, Nya heeft enorm genoten en het was daardoor een hele leuke dag. Als we nu langs het theater fietsen zegt ze: “Kom mama, Thomas kijken.”

Ik vind het knap dat ze dat onthouden heeft en ergens ook leuk dat ze zo genoten heeft dat ze er nog een keer heen wilt. Ik heb besloten om naar meer theater voorstellingen voor kinderen te gaan.
Zo goed als het nu ging zou ik het ook aandurven om met Nya naar een theater in een andere plaats te gaan. Ik voel mij ontzettend trots dat Nya zich zo lief en goed kan gedragen in het openbaar (thuis ook hoor, haha). En stiekem ben ik ook wel trots op mijzelf omdat ik mijn lieve dochter gelukkig maak.

Wat een ontzettend coole voorstelling is dat Thomas de trein! Een aanrader voor iedereen met Thomas liefhebbers. Herken jij het ook? Dat je het spannend vind om met je kind(eren) naar een theater voorstelling te gaan? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen