Mijn dochter checkt mijn Tinder
30 november 2015 
3 min. leestijd

Mijn dochter checkt mijn Tinder

Mam, geef je telefoon ‘es..” en een handje vouwt zich open boven mijn schoot. Zonder erbij na te denken, geef ik mijn telefoon aan mijn jongste dochter. Als een razende zoeft ze langs alle apps.

“Waar is die app met dat rode vlammetje?” Ik kijk haar vragend aan.

Mijn dochter checkt mijn Tinder. Mijn dochter checkt mijn Tinder“Ja, die app waar al die mannen opstaan. Ik even een vriend voor jou uitzoeken.” Ik schiet in de lach en daarna voel ik het schaamrood langzaam op mijn kaken verschijnen. Hoe weet ze dat nou weer? Stomverbaasd en met grote ogen zit ik haar aan te kijken. Vervolgens realiseer ik me dat ik er behoorlijk betrapt ben. Dacht ik al die tijd even stiekem door alle mannen te swipen, maar niet heus, ik was erbij.

Ik was jaloers op de snelheid waarmee tieners een geloofwaardige smoes uit hun mouw schudden. Mijn hersenen draaiden overuren, maar ik kon gewoon niks uitbrengen. Ik griste de telefoon gauw uit de handen van dochter, mompelde iets overstaanbaars en vluchtte gauw de keuken in. Hoe ging ik me hier in hemelsnaam uit redden. Het ergste was nog dat ik het zelf ook maar een wanhopige app vond, maar ja, je moet soms toch wat. Wat een rotsmoes…

Dochterlief nam er uiteraard geen genoegen mee, dus toen ik enkele minuten later weer bij mijn positieven was, plofte ik opnieuw naast haar op de bank.

Mijn dochter was er nog niet klaar mee en was echt van plan mijn grote nieuwe liefde op die app te vinden.

online-dating-570216_1280

Toen ik haar lachende gezichtje zag, kon het me eigenlijk ook niks meer schelen. Misschien niet heel opvoedkundig, maar ach, als alleenstaande moeder met een bijna fulltime baan, heb ik wel meer opvoedkundige zaken laten varen. En hoe erg is het nou eigenlijk echt als ze even door die fotootjes zoeft.

De ‘ieuwks’ en ‘gatvers’ waren niet van de lucht. Kennelijk was mijn dochter behoorlijk kritisch en dat deed me deugd.

Ik realiseerde mij: Mijn dochter checkt mijn Tinder. En nog wel samen met mij 🙂 Ik vroeg haar wat voor man ze voor me in gedachten had. Ze was niet veeleisend. Hij moet lang zijn, lief en sterk, want hij moet haar kunnen optillen. En ze wil graag een zusje. Vroeger wou ze graag een broertje, een zus heeft ze al namelijk, maar nu ze sinds een paar jaar een stief-broertje heeft, is de lol daar wel een beetje vanaf. Oh ja, en het zou ook wel leuk zijn als hij rijk is, want dan hoeft mama niet meer te werken en dan kunnen we eindelijk een hond…of twee.

Ik vond het wel fijn om te horen dat mijn dochter mij een nieuwe liefde gunt. Dat is ook wel eens anders geweest. Toen haar vader net een nieuwe relatie kreeg, mocht ik nooit een nieuwe vriend krijgen. Pas als zij groot was, maar nog liever bleef zij voor altijd bij mij wonen. Meer dan zeggen dat zij en haar zusje voor mij altijd het belangrijkste zullen blijven in mijn leven, kon ik niet. Dat was een tijd dat ik zelf ook nog niet aan een nieuwe liefde moest denken en echt nog uit moest vinden wie ik ook alweer was en welk pad ik wil bewandelen.

“Mam, wat betekent het als je een match hebt?”

Dit was het blog van Frederike: Mijn dochter checkt mijn Tinder. Heb jijzelf ook ervaring met zo’n zelfde soort situatie? Laat dan je reactie achter hieronder.

 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 30 Nov 2015

Haha ,ik zie dit ook helemaal voor bij mijn en me dochter,die doet dat ook ,en zijn een stuk sneller in alles als ons ,lekker genieten saampjes en hoop dat jullie er een leuke lange gezellige man uit kan vindenxx

Reactie plaatsen