Mijn dochter gaat voor het eerst 'uit' logeren
22 april 2016 
3 min. leestijd

Mijn dochter gaat voor het eerst 'uit' logeren

In mijn eerste blog schreef ik al dat ik met mijn dochter bij mijn ouders in woon. Het is natuurlijk geen ideale situatie maar het gaat prima. Er zitten zo zijn voor- en nadelen aan. Eén van de grootste voordelen is toch wel dat ik in principe altijd oppas heb. Wanneer ik een keer een vergadering heb in de avond, uiteten wil met vriendinnen of een feestje heb, kunnen mijn ouders op mijn dochter passen en haar gewoon in haar eigen bed leggen als ze moet slapen.

Alles gaat hetzelfde zoals andere dagen alleen is het dan mijn moeder die haar naar bed brengt in plaats van mij.

 Omdat ik dus altijd oppas heb voor mijn dochter is het dus ook nog nooit nodig geweest dat mijn dochter bij iemand anders hoefde te slapen. Daarbij heb ik ook nooit de behoefte gehad om haar bij iemand te laten logeren.
Omdat ik vroeger zelf hele erge last heb gehad van heimwee wilde ik haar ook niet dwingen tot iets wat ze misschien niet leuk zou vinden. Daarom heb ik gewacht tot ze oud genoeg was om zelf aan te geven of ze bij iemand wilde logeren of niet.
Nou bleef vorige weekend (net zoals heel veel andere weekenden) mijn zus bij ons slapen. Haar oude slaapkamer is omgebouwd tot logeerkamer, dus ze kan nog vaak genoeg komen logeren. En aangezien mijn zus en mijn dochter het heel goed met elkaar kunnen vinden doet ze dat ook wanneer het maar mogelijk is. Mijn zus is de liefste en ook gekste tante die een kind zich maar kan wensen.
Wanneer mijn zus in de buurt is besta ik niet voor mijn dochter. Dan bestaan er geen regels, want ja bij gekke tantes mag alles.
Maar mijn zus kwam dus hier logeren en mijn dochter ging met haar op de slaapbank in de logeerkamer slapen. Het was de eerste ochtend dat ik niet wakker werd met mijn dochter in dezelfde kamer. Mijn zus heeft mij daar de hele tijd mee geplaagd, maar ze was trots op me dat ik gewoon heerlijk alleen had geslapen.
Gelijk werden er plannen gemaakt om dit weekend bij mijn zus thuis te gaan slapen. Mijn dochter was er super enthousiast over
Mijn dochter gaat voor het eerst 'uit' logeren

Mijn dochter gaat voor het eerst ‘uit’ logeren

dus was het voor mij ook makkelijk om ja te zeggen.

En toen was het echt zo ver. Zaterdagmiddag kwam mijn zus naar ons toe om mijn dochter op te halen. Ik had haar koffertje ingepakt en bijna zonder een knuffel te krijgen gingen ze weg.
 Om 20:15 kreeg ik een video oproep van mijn zus. Ze lagen op de bank en gingen film kijken. Mijn dochter begon een beetje verdrietig te kijken, maar geef haar eens ongelijk. Eerste keer uit logeren zal ook heel spannend zijn. Ze vond het zo spannend dat ze pas rond 22:00 uur in slaap viel.
De nacht verliep voor mij heel gewoon. Ik werd de volgende ochtend rond half 8 wakker en niet veel later kreeg ik een berichtje van mijn zus. Mijn dochter was om 7 uur wakker geworden en het eerste wat ze zei was dat ze niet meer naar huis wilde. Ik was zo blij voor haar dat ze het naar haar zin had gehad. En ook was ik trots op mezelf dat ik geen moeite heb gehad met het feit dat mijn dochter voor het eerst uit logeren is geweest. Zoals ik al zei, bij mijn zus zijn geen regels dus ze heeft alleen maar gekke en leuke dingen gedaan.
 Na een hele dag gewerkt te hebben kon ik haar aan het eind van de middag weer in mijn armen sluiten. Maar voor haar was het een dag zoals alle anderen en ze heeft zelfs al afgesproken om binnenkort weer bij mijn zus te gaan logeren.
Mijn dochter gaat voor het eerst ‘uit’ logeren… Een grote stap voor beiden. Stukje loslaten van angst? Herken jij dat ook dat je het spannend vind dat je kind voor het eerst niet bij jou ligt als je wakker word? Deel je ervaringen met ons.
En wil je met andere single moms in contact komen mom over je angsten/dingen waar je tegenaan loopt/ervaringen te praten? Dat kan in onze besloten community: http://community.www.nieuw.happysinglemoms.nl
Over de schrijver
Reactie plaatsen