Mijn dromen voor jou...
25 juni 2016 
4 min. leestijd

Mijn dromen voor jou...

Lieve Ella,

Wat ben je mooi! En wat heb jij in je korte leventje een hoop meegemaakt! Ik zit hier achter mijn computer en zit te genieten van al de mooie foto’s. De herinneringen… onze herinneringen.

mijn dromen voor jou

mijn dromen voor jou

Door nog onbekende redenen ben jij eerder op de wereld gekomen dan de bedoeling was. Een hectische periode, vooral voor mij. Jij merkte daar weinig van.

De weken dat je in het ziekenhuis lag zijn voorbij gevlogen. Je gedroeg je voorbeeldig, alles ging zoals het “moest”. De artsen vonden jou een voorbeeld baby. Geen nare probleempjes of terugvallen, een sterke dame met een sterke wil!

Je had een hekel aan je luier verschonen, en dat liet je goed merken. De verpleegkundigen konden dan ook zo om je lachen. Het Couveuse dagboek werd dan ook lekker volgekliederd voor je zodat je later kan lezen hoe je was.

Inmiddels bijna 7 jaar verder zit ik achter mijn computertje, jouw leven door te nemen met foto’s. Genieten van alle mooie momenten. Je eerste hapje, je eerste lach, je eerste tandjes, je eerste stap. En toen was het gedaan met de rust! Een “knul” noemde we je. Het klimmen en klauteren, aan spullen zitten wat niet mocht. Ooooh wat was jij een draak.

Maar dat neemt niet weg dat mijn dromen voor jou nooit stilstaan.

Lieve schat, daarom ook deze brief.

Een van mijn dromen voor jou was opgroeien in een liefdevol gezin, met papa, mama en je broer. 7 Jaar later is die droom iets gewijzigd. Je zien opgroeien tot een sterke zelfverzekerde dame die zo wel haar moeder als haar vader in haar leven heeft. Niet samen, maar wel allebei. Dat geluk verdien je!Jaag vooral je eigen dromen na! Doe dingen omdat jij ze wilt doen, en niet omdat iemand anders het doet. Haal het beste uit jezelf. In sport, studie en vooral het leven. Wordt gelukkig! Jij bent de enige die dat kan bepalen! Ik kan je daar alleen maar in steunen.

Natuurlijk zijn er dingen die ik graag voor je wil bepalen. Misschien de control freak in mij die dat lastig vind om los te laten, maar zoals ik al eerder zei, jij verdient het!Wees jezelf! Mensen die dat waarderen en naar jou kijken en jou zien zoals ik jou zie, zijn degene die jou waard zijn. Verander nooit, want voldoen aan de eisen van een ander is vermoeiend.

Je bent slim, grappig, vindingrijk en gepassioneerd. Maak daar gebruik van!

Omarm je angsten en overwin ze. Kan je je nog herinneren dat je leerde fietsen?Je was bang om te vallen en je verstijfde van angst. maar achteraf…. kan je het!

mijn dromen voor jou

mijn dromen voor jou

Ik hoop te mogen zien en meemaken hoe jij je ontwikkeld van mijn dochter naar de vrouw van… hoe jij je man of vrouw lief hebt, hoe je je kinderen net zoveel liefde kan geven als ik elke dag weer doe bij jou. Wees niet bang tut, je bent en blijft mijn kleine prinsesje, mijn meisje, mijn allergrootste trots!

Ik heb geen minuut spijt van jou… Hoe moeilijk wij het samen ook wel eens hebben, toch zou ik het zo weer over doen. Jij verrijkt mijn leven met de glimlach die jij elke dag weer geeft. De opmerkingen die jij maakt, hoe ongeoorloofd ze soms ook zijn.

Het belangrijkste wat ik nog mee wilt geven is dit…

Geniet van elke seconde, minuut, uur of dag! Het leven gaat te snel om dat niet doen. Voor je het weet ben je 7 jaar ouder.

mijn dromen voor jou

mijn dromen voor jou

Ik ga verder onze herinneringen van de afgelopen 7 jaar door te spitten. Met de gedachte dat ik over 7 jaar weer zo zit. En dan…. Schrijf ik nog een brief.Ik hou van jou kleine meid, groei vooral door… niet alleen in de lengte maar ook in de ervaringen.

Liefs,

Mama.

Over de schrijver
Reactie plaatsen