Oma, oftewel mijn eigen mama
02 augustus 2015 
2 min. leestijd

Oma, oftewel mijn eigen mama

Lieve_Mama_PNG_WIT

Kiek, ik ga zo koken en dan kook ik wel wat meer. Kom maar gezellig hier naar toe, dan kun je hier eten, anders ben je het hele weekend ook maar zo alleen!”

“Kiek heb je een date? Ik gun het je zo he, alleen is zo alleen!”

“Heb je wel boodschappen gedaan, Kiek?”

“Och Kiek zal ik de strijk even doen…”

Moeders….
(Her)kennen jullie dat??
Ja ik weet het, we zijn zelf ook moeders, maar wij hebben die ook nog!  En natuurlijk ben ik blij met mijn moeder. Echt waar mam ik ben blij met je! Ze bedoelt het allemaal heel goed en ik ben zeker en echt oprecht blij dat ze er nog is.

Maar soms wil ik gewoon een keer lekker op de bank met m’n kop thee (oke ik zal niet liegen…. met m’n wijntje) en een boek gewoon even niks doen. Genieten van een opgeruimd huis, geen gegil geen “gemaaaaam waar ligt m’n pop!!!!?!?!?” Maar gewoon rust!

naamloos

Mijn moeder is bezorgd, laat ik het daar op houden. Ze is namelijk bang dat ik, euhm vereenzaam?? Misschien is ze wel bang dat ik alleen oud en gek wordt ofzo! Maar echt mam, ik geniet van de rustige alleen weekendjes, de dagen van een opgeruimd huis en de nachten dat ik het hele bed voor mij alleen heb! En daarna? Daarna geniet ik ook net zo fijn van rond slingerend speelgoed, van de was die een never ending story is, en van het een hele dag “mmmaaaaammaaaaaaa………”

En het mooiste is… ook al is ze pas 3 jaar, mijn dochter gilt hetzelfde naar mij “mama LAAT ME MET RUST!!”

Liefs Kiki

Maakt jouw moeder je ook zo’n zorgen om jou sinds je single mom bent? Ik ben heel erg benieuwd, je kunt je reactie onder aan deze pagina plaatsen. Dank je wel!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 02 Aug 2015

Heel herkenbaar dit, word er af en toe gek van. Ook alle ideeën die ik heb zijn niet goed want ja ik ben wel alleen. (Ideeën zoals kamperen in Frankrijk, een hondje nemen enz) Maar aan de andere kant ben ik eg blij met haar. Mijn zoontje is ook gek op zijn oma! X Esther

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Aug 2015

Kiki, Ik heb je blogs gelezen en wat mij opvalt is dat je erg goed bent in het de schuld geven van alles en iedereen behalve jezelf!! Je ex man, de nieuwe mannen die je date, je moeder, niemand doet het goed in jouw ogen. Misschien ligt het probleem ook wel bij jou. Misschien zou je daar eens naar kunnen kijken. Wie weet wordt je daar een stuk gelukkiger en tevreden van. Hopelijk heb je wat aan deze tip. Groetjes van een echte gelukkige single mom

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Aug 2015

IK wil toch even reageren op Jo . Sorry hoor maar wie ben jij om iemand zo af te vallen. Mischien ben je dan een happy single mom maar een communicatie cursus zou niet overbodig zijn. Iedereen doet zijn best in het moederschap. Ik vind het Jammer dat je zo oordelend bent !. sta jij in haar schoenen ? Ik ben trots op kiki dat ze dit met ons durft te delen. Maar vind het een beetje jammer dat hier dan zo negatief op gereageerd word. Ik ken Kiki niet, dus ik kan ook geen oordeel vellen of het aan haar ligt. Ik vind haar blogs leuk en inspirerend. Mischien Jo moet jij ook eens na jezelf kijken hoe zo reactie bij anderen overkomt !!!. groetjes van de echte maar dan ook echte gelukkig happy single mom

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Aug 2015

Ik was me er niet bewust van, dat als je reageert, dat dan niet kritisch mag zijn. Ik ben van mening, dat als je een blog schrijft op het openbare medium internet, dat daar dan door iedereen op gereageerd kan en mag worden, op zijn of haar eigen manier zowel negatief als positief. Ik heb een tip gegeven en heb daarbij niks ten nadele gezegd over ' het moederschap' van kiki. Ook jij mag je oordeel geven over mij, wat je al gedaan hebt in jou reactie. Maar dan is het wel een beetje... de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.... Fijne avond

Reactie plaatsen