Mijn ex en ik in één ruimte
06 december 2015 
5 min. leestijd

Mijn ex en ik in één ruimte

2 jaar…. deze week zijn we 2 jaar gescheiden en wonen Floor en ik 2 jaar alleen.
We hebben dat uitgebreid gevierd. Hoera!! 2 jaar onafhankelijk en 2 jaar gelukkig samen, mijn kleine meisje en ik.

Precies 2 jaar later zit ik dan: Mijn ex en ik in één ruimte. In de wachtkamer van de oogarts…

Twee uur lang! Dat is 2x 60 min is 120 min x 60 seconden is 7200 seconden en dat is om precies te zijn 115 min en veel te veel seconden te lang naast mijn ex-man zitten.

We begonnen al goed, ahum. Hij kwam te laat! Ofcourse: “Het is maar een afspraak bij de oogarts! Jeetje, Kiek, wat maak je je druk! We komen echt niet te laat” aldus zijn antwoord toen hij op zijn dooie gemakje aan kwam fietsen en ik niet al te rustig naar hem siste dat hij te laat was.

In het ziekenhuis mochten we de gele lijnen volgen, want aan het einde van de gele lijn vindt u de wachtkamer. Floor vindt het geweldig, samen met papa en mama op stap en nu nog een speurtocht ook, wij lopen stil zwijgend achter haar aan.

mijn ex en ik in één ruimteGelukkig zijn we snel aan de beurt. Gelukkig wil Floor deze keer wel mee werken aan alle oogtesten. Ze vertrouwen het helaas niet en Floor wordt gedruppeld.  “U mag samen weer in de wachtkamer plaatsnemen en wachten tot de druppels zijn ingewerkt. Dit duurt ongeveer 30 minuten.” DERTIG MINUTEN?????? Whaaaaat nog 30 minuten naast hem?? My gosh, Kiek adem halen. Daar zat ik dan: met mijn ex in één ruimte.

In de wachtkamer doen we met ons drieën een spelletje, heel gezellig alsof we een normaal gezin zijn. Ondertussen vertel ik hem hoe alles volgend jaar gaat veranderen als Floor 4 wordt en naar school gaat, hoe het op mijn werk is en hoe alle veranderingen daar invloed hebben op ons heerlijke leventje wat we al 2 jaar hebben. Hij vraagt, ik geef antwoord en andersom, heel normaal.

Althans dat denk ik dat dit normaal is. Floor wordt weer binnen geroepen en vertelt trots tegen de arts dat ze het zo leuk vindt dat papa en mama samen zijn.

De arts kijkt ons verbaasd aan en wij vertellen snel dat we gescheiden zijn maar wel samen dit soort afspraken doen. Ze lijkt verbaasd te blijven en zegt tegen Floor dat het heel goed is van papa en mama dat ze dit samen doen. Helaas we moeten na deze testen nog langer wachten. “Het kan wel wat langer duren hoor, de volgende arts loopt wat uit!” Welja joh, we zitten nu toch al veeeeeel te lang bij elkaar…

Deze keer moeten we de rode lijn volgen, weer vindt Floor het een spannende speurtocht en loopt ze trots tussen ons in. Ze ziet het niet zo goed door de druppels en geeft ons allebei een hand. Net als ieder ander gezin lopen we daar. Bijna voelt het als ‘normaal’. In de rode wachtkamer moeten we door de drukte ook echt naast elkaar plaats nemen.

Ik app snel mijn vriendinnen (de singlesclub) waarin ik even mijn frustratie uit voordat de rode kleur van de wachtkamer invloed op mij gaat hebben.

Na weer 20 minuten wachten heeft Floor mij al meerdere malen Vera genoemd (Vera is stom -zie die nieuwe van je ex). Ik laat het haar zeggen en accepteer het, ze kan er immers niks aan doen. Ze ziet natuurlijk het verschil nu niet door de druppels… (Ja ik weet dat het normaal is dat ze zich vergist doordat Vera normaal naast papa zit en niet ik, maar dit klinkt leuker!)Mijn ex en ik in één ruimte

Ik maak naar mijn ex een grapje dat we in de afgelopen jaren nooit zo lang naast elkaar hebben gezeten zonder ruzie te hebben. Hij kijkt me boos aan en zucht. Ik lach stiekem, hij weet best dat ik gelijk heb!

We bespreken in half Engelse woorden de Sinterklaasverlanglijst zodat we niet hetzelfde kopen. We bespreken de vakantie voor volgend jaar en wat we de komende tijd allemaal wel en niet gaan doen met Floor.

Eindelijk zijn we aan de beurt en mogen we bij de arts naar binnen. Floor doet het geweldig en wat zijn we allebei trots op haar. Alles is nu goed en met een sticker op haar voorhoofd huppelt ze naar buiten.

Mijn ex-man pakt zijn fiets geeft Floor en kus en weet niet hoe snel hij naar zijn vriendin thuis moet fietsen. Floor en ik vieren onze 2 jaar samenwonen nog maar even verder met iets lekkers in de stad. Floor heeft erg genoten van onze 2 uur lang samen en niks gemerkt van mijn hopeloze gedachten dat ik lang moest wachten naast hem.

Ik neem een wijntje en bedenk me dat we 2 uur lang bij elkaar hebben gezeten, veel besproken hebben en dat alles een keer zonder discussie en ruzie.

Misschien moet ik dit vaker doen: Mijn ex en ik in één ruimte. Volgende week ofzo dan moet ik naar de gynaecoloog 😉 .

Liefs Kiki

Vind jij het ook zo spannend om met je ex in één ruimte te zijn? Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Deel ze hieronder 🙂

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 06 Dec 2015

Wat fijn dat jullie dochtertje hier zo van genoten heeft! Daar zal ze je later ontzettend dankbaar voor zijn. En ik begrijp zo goed hoe je je voelde op dat moment! Echt, tijd heelt alle wonden en dat je dit voor je kind kunt doen is alleen maar mooi. Mijn ex en ik hebben ook ups en downs gehad in ons contact, maar sinds zijn scharrel exit is is hij een stuk leuker en makkelijker in de omgang! Hij gaat zelfs kerst vieren bij mijn ouders...! (Ik ben in het buitenland voor mijn werk als stewardess dan). Focus op wat goed gaat want " what you focus on grows". X Liz

Reactie plaatsen