Mijn ex schoonfamilie
16 juli 2015 
4 min. leestijd

Mijn ex schoonfamilie

 

Een tijdje geleden heb ik een blog geschreven over de nieuwe vriendin van mijn ex-man. In die tijd had ik haar nog niet ontmoet en hielden mij een aantal gevoelens en gedachten bezig. Met name het gevoel dat zij zich op mijn terrein zou gaan begeven.. Hoe ga je daar mee om?

Inmiddels heb ik haar meerdere malen ontmoet én gesproken. In een gesprek heb ik haar een aantal vragen mogen stellen, bijvoorbeeld hoe zij het vindt gaan en zich voelt ten opzichte van mijn kinderen. Nu ik het gezicht bij de naam heb gezien en haar omgang met de kinderen heb mogen ervaren, is mij dit positief uitgevallen. Ik kan me niet voorstellen hoe moeilijk het moet zijn wanneer je als moeder niet overweg kunt met de nieuwe partner van je ex. me_laat_niet_door_het_art_van_de_negativiteit_poster-r0803633e0808421ca1dfffb39f0d1719_wvk_8byvr_324

Mijn ex gaat over een aantal weken op uitzending naar Mali. Voor het afscheid van de kinderen hebben we besloten ook naar het vliegveld te komen, zodat de kinderen zien dat hun vader nu voor een aantal maanden weg zal zijn. Naast dat ik mij niet kan voorstellen hoe mijn kinderen hierin zullen staan, ontmoet ik zijn familie (mijn ex schoonfamlilie dus) ook weer na drie jaar.

Nadat ik mijn ex verlaten had, heb ik de familie van mijn ex niet meer gezien of gesproken

Puur omdat dit te pijnlijk was en ik graag mijn eigen leven wilde herpakken. Nu staat dat moment weer voor de deur en beginnen de verschillende gedachten weer op te poppen als paddenstoelen uit de grond.

In de afgelopen drie jaar heb ik veel stappen gezet, heb ik gewerkt aan mijn ontwikkeling en ben ik veel gegroeid. Als ik denk aan de komende ontmoeting voel ik nog weerstand. Dit, omdat ik uit die acht jaar durende relatie veel afwijzing heb gekend, is dit wel even spannend. Ik ben in ieder geval van plan om ze met een rechte rug weer te ontmoeten, maar dit vergt enige voorbereiding en bemoedigingen vanuit mijn persoonlijke kring. letitgoIn mijn herinnering ken ik veel onderhuids getreiter, waarschijnlijk zorgen deze ervaringen ervoor dat ik hierdoor nog onrustig kan raken. Je kunt hieruit dus concluderen dat gedachten mijn gevoel kunnen bepalen.

Er is alleen één verschil

Ik ben niet meer van plan afwijzing mijn gevoel of dag(en) te laten beheersen. Makkelijk gezegd, kun je denken. Maar hoe gaat ze dat doen? Ik weet dat ik mijzelf heb ontwikkelt, erbovenuit ben gestegen en met een glimlach terug kan kijken en denken: ‘Hebben jullie even heel hard de plank misgeslagen!‘. Doordat ik goed contact heb met mijn ex, weet ik dat mijn ex schoonfamilie niets verandert is in hun gedragingen en denkwijzen, maar ik wel. Hierdoor heb ik mogen leren om te gaan met negativiteit en dit niet van mij af te laten glijden. Dat wil niet zeggen dat dit altijd meteen lukt, maar ik ben in ieder geval zo ver dat dit geen dagen of weken meer duurt.

Graag hoor ik van jullie hoe jullie omgaan met negativiteit en hoe hebben jullie dit geleerd? Misschien kunnen we dan nog iets van elkaar leren… Je kunt je bericht hieronder achter laten, dank je wel! 

 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 16 Jul 2015

Ik heb ook sinds de scheiding geen contact meer met mijn ex schoonfamilie, omdat zij dat niet willen, omdat ik de initiatief nemer van de scheiding was. Ik vind dit vooral voor mijn kinderen vervelend. Ik heb al diverse pogingen ondernomen om in contact te komen met mijn exschoonmoeder. Ik blijf hopen dat er een dag komt dat zij dit contact met mij aangaat, in het belang van mijn kinderen, haar kleinkinderen.

Anonymous
Door

Anonymous

op 23 Jul 2015

Hoi Chawwa,Wat knap om te lezen dat jij er op deze manier instaat, erg positief! Is er inmiddels al vooruitgang geboekt?

Anonymous
Door

Anonymous

op 16 Jul 2015

De vader en moeder van mijn ex hebben vanaf het begin van onze relatie duidelijk laten merken dat ze mij niet moesten. Ik heb er altijd mee gedeald, tot het moment dat ze allebei mijn dochters niet als kleinkinderen zagen. Femke is met 24 weken levenloos geboren, en een half jaar erna is Mandy na 21 weken geboren, zij heeft nog een uurtje geleefd. Allebei hebben ze nooit een traan om ze gelaten en mocht er niet gezegd worden dat ze opa en oma waren. Toen was voor mij de maat vol, en heb ik afstandelijk gedaan. 2 jaar geleden ben ik gelukkig gescheiden na een relatie van 21 jaar. Een half jaar terug kwam ik mijn ex schoonmoeder tegen in de supermarkt, wat wel vaker gebeurd, dan probeert ze me te ontlopen. Nu in dat dus niet, en ik heb de eer aan mezelf gehouden, en gevraagd hoe het ging. Ik kreeg als antwoord dat ze me niks te zeggen had. Ik ben omgedraaid en ze zal nooit meer één woord van me krijgen. Ik ben er klaar mee. Ik zie haar nog regelmatig en loop met rechte rug langs haar heen.

Anonymous
Door

Anonymous

op 23 Jul 2015

Hoi Jolanda,Bedankt voor je reactie!Wat vreselijk te lezen hoe zij jou behandelen, onmenselijk. In jouw geval, liever kwijt dan rijk. Hopelijk heb je alle rust en geluk bij en met jezelf gevonden!

Anonymous
Door

Anonymous

op 13 Aug 2015

Knap van je!! Je bent er voor je kinderen zodat ze weten dat papa weg gaat en dat er dus een reden is waarom ze papa een tijdje niet gaan zien. Mijn ex schoonouders hebben mij nooit gemogen...ik was dat meisje die hun jongetje af kwam pakken. Na de scheiding hebben ze me overal zwart gepraat. Verhalen verdraaid etc etc in eerste instantie bleef ik daar komen voor mijn zoon. Totdat ik dacht ik laat me niet langer kleineren. Maar toch was ik nog een behoorlijke tijd een soort van angstig. Dat voelden ze heel goed aan en het gesar bleef Door gaan. Nu ben ik totaal niet meer onder de indruk van ze en ben ik degene die met rechte rug en opgeheven hoofd tegenover ze staat en hun degene die met een boog en gebogen hoofd om mij heen gaan! Laat je niet kennen je bent er voor 1 doel en dat is het belangrijkste doel?

Reactie plaatsen