Een terugblik op 2014; mijn leven van alleenstaande moeder
30 december 2014 
5 min. leestijd

Een terugblik op 2014; mijn leven van alleenstaande moeder

Wat kan er in 1 jaar toch ontzettend veel gebeuren. En hoe loopt een jaar toch altijd anders dan we verwachten…. Een terugblik op 2014; mijn leven van alleenstaande moeder….

Hoewel ik me eind 2013 voornam, geen contact meer met mijn ex te hebben omdat hij gewoonweg niet goed voor mij en mijn dochter was, wist hij mij begin januari toch te overtuigen dat hij er anders in stond. Hij ging zijn verantwoordelijkheid nemen en hij wilde mij niet kwijt. Natuurlijk waren dat precies de woorden die ik wilde horen en opende ik mijn hart weer voor hem. Wat die verantwoordelijkheid nou precies inhield wist ik eigenlijk niet, behalve dan dat hij mij financieel ging steunen. Ik durfde op dat moment niet te vragen om hoeveel het ging, omdat ik het niet wilde forceren. Als ik toen had geweten wat ik nu weet –namelijk dat hij 50 euro per maand ‘verantwoordelijkheid nemen’ vond- had ik m’n mond wel open getrokken.

Maar ja…. achteraf is alles zo gemakkelijk

Nog geen maand later was het over. Alles, maar dan ook alles… Gevoelens van een ander zijn zo moeilijk te begrijpen. Hoe kon hij de ene maand nog intens veel van me houden en een maand later een hart van ijs voor me hebben? Hoewel ik zelf ook had besloten dat ik hem niet meer in ons leven wilde, deed het toch verschrikkelijk veel pijn dat hij zo harteloos deed. Ik wilde hem niet in ons leven hebben omdat hij zich niet volledig aan ons wilde binden, niet omdat ik niet meer van hem hield. Soms maak je dan verstandige keuzes, die wel ontzettend veel pijn doen. Dat hij er zo koud mee omging, voelde als een mes in mijn rug.

Maanden vol met pijn, tranen en onbegrip volgde. Ik wilde het verdriet laten komen zodat ik het zo goed kon verwerken, maar oh wat deed het pijn, vooral omdat hij ons kind niet in zijn leven wilde. Ons laatste contact was via de app. Het was een lelijke ruzie waarin we allebei dingen hebben gezegd die niet charmant waren. Dat we het niet normaal af hebben kunnen sluiten doet eigenlijk nog steeds pijn.

Ik hield ziels veel van hem en hij ook van mij, dacht ik….

Het verdriet werd beetje bij beetje minder en ik ging me steeds beter voelen. Het was eigenlijk wel heel erg fijn om niet continu met mijn telefoon bezig te hoeven zijn. Om niet continu in grote app ruzies te zitten, niet te hoeven schreeuwen door de telefoon en het ene na het andere verwijt te hoeven maken. Er viel eigenlijk letterlijk een last van mijn schouders af. Niet alleen merkte ik dat het beter ging met mijzelf, ook zag ik mijn dochtertje opleven. Waar ze voorheen nog vaak boos en chagrijnig kon kijken, bloeide ze op tot het meest vrolijke meisje wat je je maar voor kunt stellen. De hele dag door was er een lach op haar gezicht. Het laatste wat ik hoorde voordat ik naar bed ging was haar lach en haar lach was ook wat mij in de ochtend wekte.

In mei werd mijn dochtertje werd 1 jaar! Het was echt een prachtige dag en wat vond ik het bijzonder dat ze 1 jaar werd, ik voelde me zelf helemaal jarig haha. In het park had ik een tentje gehuurd met een tafel en bankjes. Alles had ik vol gehangen met slingers en balonnen en ik had een hele grote roze taart laten maken. Natuurlijk hadden we al onze lieve vrienden en familie om ons heen. Wat een heerlijke dag! (en van haar vader hebben we niets, maar dan ook niets gehoord)

 

In de zomer werd het idee van ‘Happy Single Moms’ geboren. Tijdens een training, wist ik wat ik wilde gaan doen; alleenstaande mama’s zoals ikzelf helpen! Want oh, wat had ik contact gelijkgestemde gemist. Mijn leven ging vanaf toen veranderen, want naast mijn baan als manager, zat ik iedere avond te werken aan (en voor) Happy Single Moms. In augustus werd Happy Single Moms op Facebook was geboren. Zonder er ook maar strategisch over na te denken, startte ik de Facebook pagina op. Ik was compleet overrompeld door het succes en vooral door de vele alleenstaande moeders die er zijn!

Mijn leven van alleenstaande moeder

Binnen een mum van tijd werd de Facebook pagina van Happy Single Moms het meest actieve netwerk voor de alleenstaande moeder in Nederland en België

De rest van het jaar was druk, heel erg druk. Ten tijde van mijn idee van ‘Happy Single Moms’ kreeg ik een promotie aangeboden en ging ik 40 uur werken. Thuis zorgde ik voor mijn dochtertje en zodra zij in bed lag werkte ik aan Happy Single Moms. Niet alleen was (en ben) ik een bedrijf aan het opzetten zodat ik alleenstaande mama’s echt kon gaan helpen, ook was ik dagelijks uren bezig om de Facebook pagina te faciliteren.

Als ik terugkijk op 2014 voel ik heel veel pijn, maar ook heel veel vreugde. Heel veel vreugde omdat ik nu al zoveel fijne reacties van alleenstaande mama’s heb gekregen, vreugde omdat ik nu al zoveel alleenstaande mama’s heb kunnen helpen met hun vragen en vreugde omdat zoveel alleenstaande mama’s afgelopen jaar de ‘herkenning’ hebben gevonden die ze al zo lang zochten.

En vooral heel veel vreugde voel ik, als ik kijk hoe snel mijn kleine meisje groot is geworden. Hoe ik terugkijk op haar eerste stapjes, haar eerste woordjes, haar schatterlach, haar ondeugende grote en geweldig mooie ogen en vooral haar liefde. Haar liefde en de oneindige liefde die ik voor haar voel. De liefde waarvan ik denk dat die niet meer kan worden, maar toch iedere dag meer en meer wordt. 

Lieve alleenstaande mama’s; ik wens jullie een geweldig mooi, liefdevol en vooral gezond 2015 toe! Volg je dromen en vergeet nooit de kracht die jij in je hebt.

Als je een alleenstaande mama kunt zijn, dan kun jij alles aan. Geloof in jezelf, dan kan jij alles bereiken!

Hoe kijk je terug op 2014? Laat je comment hieronder achter in het commentveld. Dank je wel!

 

Over de schrijver
Aimee
Door

Aimee

op 30 Dec 2014

Heyyy Myra, Wat leuk om weer zoeen herkenbaar verhaal te lezen! Vooral de verstandige keuzes die het meeste pijn doen. Die keuze probeer ik nu ook te maken!!! Moeilijk haha, ben in augustus bevallen van een zoontje en de vader heeft de eerste 3 maanden genoeg gesponsord en op bezoek geweest, en nu opeens niks meer. Maar goed, ik herken ook wat je zegt over de vreugde, hoe snel het gaat, en hoe je iedere dag kan genieten van de kleine dingen die opeens heel groot zijn! Jij heel veel succes in 2015 met je "echte" baan en natuurlijk met Happy Single Moms! Groetjes, Aimee

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 30 Dec 2014

Hey Aimee, Wat lastig dat je er nu in zit.. Het is zo moeilijk om de gevoelens van een ander te peilen en er vervolgens ook mee om te gaan. Het doet pijn als een man niet meer naar je kind omkijkt, ik weet niet of die pijn ooit weg zal gaan. Maar van de andere kant wordt je hart zo gevuld met liefde van je kind, daar kan niets tegenop. Heel veel sterkte en een super goede jaarwisseling! Liefs Myra

Ingeborg
Door

Ingeborg

op 30 Dec 2014

Hoi, Lastig verhaal, voor mij was 2014 ook een nieuw begin (ik schreef er ook een blog over toevallig vandaag) en ik vind het leuk dat je deze community bent gestart! Op naar een nieuw jaar! Groetjes Ingeborg

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 30 Dec 2014

Toeval bestaat niet ;) Er zijn echt zoveel vrouwen in dezelfde situatie... Alleen was dat tot dusver niet zo zichtbaar, maar ook daar gaat verandering in komen! Ik wens je een hele mooie jaarwisseling toe!

anne
Door

anne

op 30 Dec 2014

Rennen, vliegen, springen, ontdekken, overwinnen en trots zijn de woorden die mijn 2014 omschrijven. Soms kan het nog zo hard regenen maar voor je het weet schijnt de zon. Na jaren hard werken eindelijk mijn hbo diploma binnen! Binnen een maand een baan en mijn eigenwaarde terug :) Myra, jou verhaal Is herkenbaar. Ben zelf nu een aantal jaren verder en mijn jochie is alweer 5 jaren oud. Heb in de loop der jaren besloten positief te kijken. Dat blijft soms lastig maar zeg (schrijf) zelf....de lach van een kind is het mooiste wat er is!

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 30 Dec 2014

Gefeliciteerd! Driedubbel! Diploma, baan en eigenwaarde! Echt super! 2015 gaat vast een geweldig jaar voor jullie worden!

Mandy
Door

Mandy

op 30 Dec 2014

2014 was niet echt een tof jaar. Flinke ruzie met mijn ex gehad (vader van mijn zoontje), slechte tot geen contact met mijn vader door zijn vrouw die zich overal mee bemoeid tussen mij en me ex en die keuzes maakt voor mijn zoontje zonder overleg terwijl ik zijn moeder ben. Paar keer in de rechtbank gezeten ivm de scheiding en de omgang van ons zoontje. Ex die leugens verzint over mij en niet mee werken wil in de omgang van ons zoontje en totaal geen intresse in ons zoontje heeft. Helaas kan ik 2015 niet in gaan met mijn eigen meisjesnaam, maar hoop toch wel dat het begin januari wel zo is. En dan nu de fijne en leuke dingen. Mijn ventje die in mei 1 jaar is geworden. De leuke uitstapjes die ik met hem heb gemaakt en met een vriendin of met me zusje of me moeder. En dat ik me zoontje vanaf mei lekker bij me had zonder dat ik wat van me ex hoorde. Zolang ik niets van me ex hoor heb ik rust en zolang we ook nog niet starten met het omgangshuis heb ik me zoontje voor mezelf. Ik geniet er nog voorledig van zolang het nog kan (zolang me ex nog geen contact met het omgangshuis heeft gemaakt). In 2015 word het mijn jaar. Ik heb me eigen meisjesnaam weer terug, mensen waar ik niets mee te maken heb of wil laat ik achter in 2014. Ik begin opnieuw heb genoeg geleerd van de fouten die ik heb gemaakt. En ik vind dat ik klaar ben voor de volgende stap, en stap naar meer volwassenheid en in het belang van me zoontje. Jouw verhaal was ook heftig. Toch soms wel fijn om te lezen dat wat een ander mee gemaakt heeft, dan weet je dat je niet de enigste bent en dat bij sommige verhalen nog wel mee valt met wat ik zelf mee heb gemaakt.

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 30 Dec 2014

Ik hoop dat 2015 jouw jaar gaat worden! Wat een super begin dat je een rijker persoon geworden bent van de 'fouten' die je gemaakt hebt en dat je klaar bent voor de volgende stap! Ondanks de vervelende dingen die je in 2014 hebt meegemaakt vind ik het super om je positiviteit te lezen! Ik wens je een geweldige jaarwisseling toe!

Anita
Door

Anita

op 30 Dec 2014

Ruim 6 jaar geleden hakte ik de knoop door. Ik wil een bewust alleenstaande moeder worden. Na verschillende pijnlijke relaties was de wens voor een kindje zoveel malen groter dan opnieuw een moeilijke relatie aangaan. Na wat zoeken en rondkijken eerst weer naast me neer gelegd om mn hoofd de tijd te geven eraan te wennen. Na weer wat rondkijken uiteindelijk toch een advertentie geplaatst om een.geschikte donor te vinden. Uiteindelijk een paar jaar verder en in mei 2010 bleek ik zwanger te zijn en na een geweldige zwangerschap en een pittige bevalling werd ik in januari 2011 trotse mama van een heerlijke zoon. Soms was het heerlijk, en soms had ik moeilijke momenten. Gelukkig heb ik geweldige ouders en een superzus die mij ondersteunen en helpen daar waar mogelijk. 2014 is voor mij een jaar van uitersten geweest en komend jaar nog veel meer leuks in de planning. Mijn mannetje wordt groot, hij mag naar school. Straks na de kerstvakantie eerst een.aantal malen oefenen om vanaf februari als stoere jongen volle dagen heen te gaan. En ik, ik krijg een beetje ME time op de moment en dat hij lekker op school zit. Gr Anita

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 30 Dec 2014

Wat een dappere keuze, maar ik kan me heel goed voorstellen dat je die stap destijds genomen hebt. Familie is inderdaad heel erg belangrijk, nog extra als je alleenstaande moeder bent. En wat een bijzondere nieuwe stap in jullie leven, dat je zoontje naar school toe gaat. Heel veel succes en ik wens ook jou een hele mooie jaarwisseling toe!

Barbara
Door

Barbara

op 30 Dec 2014

Hoi myra, Wat een indrukwekkend verhaal om te lezen! Maar vooral ook heel insprirerend en herkenbaar, ik woon nu sinds november weer alleen met mijn zoontje van 4 na ook terug te zijn gegaan omdat de vader beloofde te zijn veranderd, ik heb uiteindelijk ook de pijnlijke beslissing gemaakt voor de laatste keer bij m weg te gaan en voor mezelf en mijn zoontje te kiezen, het is niet altijd makkelijk maar het voelt goed zo, soms kies je makkelijker voor een ongelukkige toekomst wat "bekend" is dan te kiezen voor een onzekere gelukkigere toekomst, het heeft bij mij 3 jaar geduurd voordat ik aan mezelf toe durfde te geven dat wij niet oud gingen worden met dit gezin en in augustus dit jaar heb ik de knoop doorgehakt. Ik wil jou heel veel succes wensen met je nieuwe baan en heel veel geluk, liefde en gezondheid gewenst in 2015!

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 30 Dec 2014

Dank je wel.... Het is zeker niet makkelijk en wie weet wat er gebeurd was als hij ons zelf ook niet de rug toe had gekeerd, maar dat zullen we nooit weten... Het blijft moeilijk om het los te laten, maar ik doe er iedere dag m'n best voor! Geniet van jouw jaar in 2015!

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 30 Dec 2014

Hey Myra, Wat een heerlijk meisje heb je!.. Hoe ik mijn 2014 zou omschrijven.. tja.. eyeopener!.. veel verdriet gehad ivm de koppigheid van mijn ex. En de (dit jaar) vele opnames van mijn zoontje. Maar ook trots, trots in de familie kring, en ook een beetje bij mezelf.. mn kereltje wordt over 3 weken en 2 dagen alweer 6, en man wat is de tijd gevlogen. Als ik terug kon had ik mbt zijn vader een hoop dingen anders willen doen ondanks dat ik zie dat mn kereltje opbloeit als hij zijn papa ziet. Ik hoop dat 2015 toch een beter jaar wordt met een stuk minder tranen en meer vreugde. Ook voor alle andere alleenstaande mama's

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 30 Dec 2014

Dank je wel, wat fijn om te horen! Volgens mij mag je wel meer dan een beetje trots zijn op jezelf :) Iedere mama die het alleen doet mag echt MEGA trots zijn op zichzelf, dus jij ook! Ik wens jou een nieuw jaar toe met heel veel vreugde en geluk!

Safiya
Door

Safiya

op 31 Dec 2014

Ook ik heb precies hetzelfde meegemaakt dit jaar. Alleen zijn wij in de afgelopen 4 jaar zo vaak uit elkaar gegaan en heb ik al die keren zo veel tranen gelaten, dat ik dit keer niets meer voelde als dat ik het geaccepteerd heb. Zo is het voor iedereen beter! Ook ik heb eraan zitten denken om single mama's te gaan helpen en daarin een baan te zoeken. Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen, misschien dat jij mij een zetje kan geven? Ik wil hierbij alle single mama's een goed oud en nieuw toewensen! Moge het jaar 2015 voor ons allen een beter jaar worden vol vreugde, gezondheid en liefde! ♡

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 01 Jan 2015

Wat leuk om te horen! Je mag me altijd een email sturen, dan kunnen we kijken wat mogelijk is (info@happysinglemoms.nl). Ik wens jou ook alle goeds voor 2015 en ik hoop dat een leven zonder je ex jou en je kinderen gelukkiger maakt! Liefs Myra

Bertina
Door

Bertina

op 03 Jan 2015

Goedemorgen happy single mama's, Mooi verhaal om te lezen. Het lijkt me erg moeilijk om zo'n verstandelijke beslissing te maken als je gevoel nog zo "in de weg zit" Bij mij is het net iets anders gegaan. Ik was met het idee bezig om bewust alleenstaande moeder te worden. Na de zoveelste moeizame, pijnlijke relatie en een hele grote kinderwens wilde ik het anders doen en besloot verstandelijk om niet meer aan een relatie te beginnen. Alleen mijn klokje zorgde voor een hoop onrust en heb toch nog een aantal keer gedate. Waarvan een aantal keer met de vader van mijn verwachtte kindje. Ik voelde me op dat moment erg aan getrokken tot hem. Het was iemand waarmee ik kon praten, een gesprek kon voeren. Kort na de bewuste avond kwam ik erachter dat het toch echt niks kon worden. Ik had het gevoel dat hij mij claimde en dat hij een beetje in zijn eigen denkwereldje zat. Ik heb dat ook meteen gemeld bij hem, omdat ik niet het type ben om dat mensen aan het lijntje houdt. De bewuste avond is het condooms kapot gegaan en heb ik later de morning after pil genomen. Ik zou op vakantie gaan naar Barcelona en daarna op mijn gemak eens verder gaan met het moederschap. Net voor mijn vakantie voelde ik me alsof ik ongesteld moest worden, zere borsten had ik altijd en voelde me lekker opgeblazen. Maar mijn menstruatie wilde niet doorzetten. Dus toch een test gehaald met het idee dat ik dan zou zien dat ik ongesteld moest worden en dat mijn menstruatie dan door zou zetten. De test gaf anders aan. Ik was volledig in paniek. Ik was zwanger van een man waarvan ik het niet wilde!!! Gelukkig ben ik geweldig opgevangen door mijn moeder en mijn vrienden en mijn huisarts. Ik ben toch op vakantie gegaan om goed na te denken over wat nu?! Mijn eerste reactie was ' het moet weg' niet een abortus, maar ik wilde dit niet, niet op deze manier. Tijdens mijn vakantie heb ik rustig na kunnen denken en kon ik het niet recht krijgen in mijn hoofd om dit wondertje niet te laten komen. Toen ik thuis kwam was iedereen blij voor me en kreeg ik alle steun die ik maar kon wensen. Ik heb heel veel moeite met de omgang met de vader. Ik heb nog geen concrete afspraak kunnen maken met hem. Hij weet niet hoe of wat hij wil. Zit teveel in zijn eigen denkwereldje. Mijn werk wil mij weg hebben, omdat ik zwanger ben. Dat was mijn keuze en ik wilde dat en hun niet dus het is mijn probleem dus ik moet het maar uitzoeken. (Daar ben je dan al zes jaar voor in trouwe dienst) Kortom heb ik wel de nodige stress en spanningen gehad. Dit zal in 2015 niet veel anders worden, aangezien ik niet om de vader heen kan en mijn werk ook niet. Ik zie daar best wel tegenop. Maar ik ben en blijf positief en blijf mijn eigen grenzen bewaken en bepalen. Ik kan niet wachten tot ik mijn kleintje in mijn armen kan sluiten, wat ieder moment kan gebeuren :-) Dat kleintje geeft me moed en kracht. Samen met mijn kleintje kan ik alles aan!! Ik wens alle mama's een mooi liefdevol en krachtig 2015 toe!

Myra de Wildt
Door

Myra de Wildt

op 03 Jan 2015

Wat een verhaal, maar wat ontzettend mooi dat je zwanger bent geworden! Al is het niet hoe je gedacht had, het leven gaat helaas nooit zoals we het "plannen". Ik weet hoe het is. Ook ik werd tijdens mijn zwangerschapsverlof uitgekocht omdat ze niet zaten te wachten op een alleenstaande moeder met kind en ik weet ook hoe het is om zwanger te zijn en dat de 'vader' een beetje heen en weer blijft draaien. Het is verdrietig.... Maar ik weet ook hoe het is om een kindje te krijgen en ik weet ook hoeveel kracht en liefde je hiervan krijgt. Wat er ook gebeurd, je kleintje zal je er altijd doorheen slepen en daardoor zul jij alles aan kunnen! Ik wens je nog een hele mooie zwangerschap toe en een heel mooi en gelukkig 2015! Liefs Myra

Reactie plaatsen