Mijn lieve ex

Omgaan met je ex. Voor veel single mama’s is dit een herkenbaar punt. De invulling is bij iedereen anders. De ene heeft een gewelddadige ex. De ander een ex die alles wil bepalen. De volgende wil zijn kinderen niet zien. Ik heb de ergste verhalen voorbij zien komen en houd mijn hart vast voor wat ik nog ga horen en lezen.

Het kan gelukkig ook anders. Sinds mijn ex en ik uit elkaar zijn gaat het weer goed tussen ons. Niet als geliefden, maar als vrienden.

We hebben af en toe gesprekken over hoe het was toen we nog samen waren en hoe het is sinds we uit elkaar gegaan zijn. Soms hebben we het over of er nog een toekomst is, maar we weten beide dat dit niet zou werken.

Mijn lieve ex

Mijn lieve ex

Alle trekjes die mijn ex had en waar ik helemaal gek van werd, heeft hij nog. Deze relatie nieuw leven inblazen heeft dus geen kans van slagen. Dus als geliefde is het over. Als vrienden niet.
We kennen elkaar ongeveer twaalf jaar waarvan we er tien samen waren en nu twee jaar uit elkaar. Ik weet wat hij aan mij heeft en ik weet wat ik aan hem heb. Verwachtingen dat hij gaat veranderen, of ik, die zijn er niet. Dat hoeft ook niet meer. Hij weet dat ik in een heks verander als ik trek heb. Hij zal het alleen non verbaal laten merken als hij boos is. Dat weten we. En dat zal zo blijven.

Vaak doen we leuke dingen met onze zoon. Een uitje, samen eten of zelfs naar de kringloop. Dat is altijd gezellig en altijd een feest. Soms houden we het een dag goed vol en soms ben ik blij dat hij ‘s avonds weer naar zijn eigen huis gaat.

Mijn lieve ex

Mijn lieve ex

Als ik het met iemand heb over mijn ex gebruik ik nooit dat woord. Ik zeg meestal ‘vader van mijn zoon’. Het woord ex heeft een negatieve lading. En zo zie ik hem niet. Ondanks dat ik geen liefde meer voel, hou ik wel van hem. Ik bel hem als er een nieuwtje is. Ik app hem als ik een gek grapje heb bedacht. Van alle gekke dingen die onze zoon doet stuur ik hem een berichtje zodat hij niks hoeft te missen.

Mijn moeder vertelde laatst dat ze in een gesprek nog naar hem verwijst als haar schoonzoon. Zij vindt ook dat het woord ‘ex’ niet echt van toepassing is.
Vaak horen we over de mannen (of vrouwen) op wie het woord ex wel van toepassing is. Iemand die je leven zuur maakt of het bloed onder je nagels vandaan haalt.

Er zijn ook goede exen. De mannen die je blijven steunen. Die je helpt het leven iets makkelijker te maken en die ondanks alles een geweldige vader zijn.

Dat we niet vaak van hun horen, betekent niet dat ze er niet zijn. Laten we deze mannen niet vergeten!

Wauw, wat mooi dat dit zo gaat! Gaat dit tussen jou en je ex ook zo? Deel het met ons en laat een reactie achter. Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 07 Sep 2016

Mijn ex is een geweldige vriend. Ondanks dat we elkaar niet zo vaak zien doordat we erg ver uit elkaar wonen, delen we erg veel nog met elkaar: over de kinderen natuurlijk, maar ook andere zaken. Fijn dat het zo kan, voor de kinderen, voor hem en voor mij.

Reactie plaatsen