Mijn sociale leven als single mom
23 oktober 2015 
3 min. leestijd

Mijn sociale leven als single mom

Dit weekend had ik een gesprek met een van mijn beste vrienden (homo, kinderloos) over mijn sociale leven als single mom. Sinds de geboorte van Sarah is dit natuurlijk erg veranderd.
Vroeger was ik spontaan en ging ik ad hoc weg. Stappen of ergens heen, maar ik vond het ook heerlijk om thuis te zitten voor de buis, vaker het laatste als het eerste.

Die vriend vond dat ik maar een grijs muisje was geworden en dat ik elke avond op de bank zat en nooit meer uit ging.

Ja, ik ben nog niet uit geweest sinds Sarah geboren is. Ik vind het uiteraard moeilijk om te gaan stappen en voel me schuldig dat ik (weer) geen nacht thuis ben naast mijn nachtdiensten.

“Maar,” zo zegt die vriend: “Zo kom je nooit een leuke man tegen. En met dat Tinder (jawel, ik ook!) komt er echt geen man aangeswiped naast je op de bank.” Natuurlijk heeft hij gelijk en dus heb ik mezelf maar alvast een goed sociale leven als single mom 2voornemen gegeven (ja, een beetje vroeg). Ik ga weer stappen, ik maak werk van mijn sociale leven als single mom. Ik weet niet hoe ik het in een vat zal gaan gieten, maar dat komt vast goed. Ik denk misschien 1x in de maand of 2 maanden.

Nu vind ik zelf dat ik juist mijn sociale leven als single mom vergroot heb. Ik ga elke dag naar buiten en bij mensen op bezoek. Ik vind het heel belangrijk om Sarah groot te laten worden binnen een groot sociaal netwerk en dat ze zich bij andere mensen op haar gemak voelt. Nu ben ik ook afhankelijk van dit netwerk, niet alleen voor oppas maar ook voor de tips en tricks aangezien de peuterfase in zicht komt. Ik heb zelf ook behoefte aan de sociale contacten.

Ik heb namelijk ondervonden dat voornamelijk mijn kinderloze vriendinnen zich toch wel ietwat gedistingeerd hebben van ons.

Dat ze niet meer zo goed wisten hoe ze om moesten gaan met mijn veranderde leven. Nu herken ik dit, ik vrees dat ik het zelfde gedaan heb in het verleden toen vriendinnen kinderen kregen.

Meestal vierde ik mijn verjaardag met maar 1 a 2 vrienden, nu is daar natuurlijk niets mis mee, maar soms leek het zo veel leuker om een huis vol te hebben.
Maar nu was Sarah jarig en ik had de uitnodigingen verstuurd, en tot mijn verbazing heeft de hele dag mijn huis vol sociale leven als single mom 1gezeten en heb ik de benen uit mijn lijf gelopen. Ik vond het overweldigend en zo dankbaar en dit gaf me wederom de bevestiging dat ik er niet alleen voor stond. Mijn sociale leven als single mom is voor een deel prima op orde.

Dus ondanks dat mijn sociale leven toch wel erg veranderd is, ik vind het prima en zolang Sarah zich vermaakt, vermaak ik me. Maar ik moet ook voor mezelf gaan kiezen, want 24u zorgen is ook zwaar en ik moet ook kinderloos kunnen ontspannen.

Hoe vul jij je sociale leven als single mom in? Hoe kies jij voor jezelf?

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 04 Nov 2015

Hoi Marijke,Heel herkenbaar je blog! Was vroeger ook van het stappen en gezellig met vrienden op pad. De weekenden vulde ik zelfde thuis in, maar nu met mijn kleine man vind ik het heerlijk om thuis te zijn. En daarnaast voel ik me ook wel beetje schuldig als ik weg ga. Maar hij is nu 1 jaar en denk dat ik 5 x weg ben geweest het afgelopen jaar. Altijd wel pas als hij op pad lag en er relatief weinig van merkt. Maar wil ook die leuke man vinden en op deze manier lukt het niet echt. Dus doe met je goede voornemen mee en ga proberen vaker uit te kunnen gaan!

Reactie plaatsen