Na 18 maanden is het nog steeds niet zeker wat er met ons gezamenlijke koophuis moet gaan gebeuren. Mijn ex denkt nog steeds dat hij de hypotheek kan overnemen. En dat met loon beslag, beslag op het huis en een maand achterstand van de hypotheek. Ik wens hem succes.

Zelf denk ik dus dat het huis gewoon in de verkoop moet. Zou mij wel goed uit komen want als mijn ex de hypotheek overneemt moet ik eind dit jaar het huis uit. Maar gaat het de verkoop in dan kan ik blijven zitten met de kinderen totdat het verkocht is, en laat dat nu net mij heel goed uitkomen. Hoe langer ik rek, hoe meer ik de toekomst veilig kan stellen.

Dus vind ik het erg dat mijn ex dit never nooit niet meer rond gaat krijgen? Eh nou nee. Heeft hij het aan zichzelf te danken, oh ja zeer zeker wel. Dus medelijden met hem heb ik zeer zeker niet. The bitch is back.

Persoonlijke stempel

Het grootste gedeelte van de spulletjes  staan op de lijst van bezittingen van mijn ex. Nu we mijn inziens met 18 maanden wel lang genoeg in de wacht hebben gestaan, ga ik nu toch een beetje mijn eigen stempel op ons, misschien maar tijdelijke, thuis drukken.

De schilderijtjes die ik leuk vind worden gewoon nog vrolijk opgehangen. Er is een ander bankstel gekomen en ik ben aan het rond kijken voor een leuke inrichting die helemaal bij ons past. Opnieuw beginnen. Onze eigen dingetjes, troepjes, rotzooitjes, vooral rotzooitjes.

De woonkamer is weer van mama

De oude speelgoedjes waar mijn jongens ondertussen toch echt te groot voor zijn geworden worden langzaam maar zeker opgeruimd. Daardoor krijgen hun kamers toch een wat groter en stoerdere uitstraling. Ook gaat er langzaam maar zeker steeds meer van die berg speelgoed die in de huiskamer stond weg. Een heel groot gedeelte daar is in die 18 maanden niet meer mee gespeeld en laten we even eerlijk zijn, ze zijn ondertussen ook oud genoeg om als ze beneden willen spelen. Gewoon hun speelgoed meenemen en lekker opruimen als ze klaar zijn. Moeder neemt de huiskamer na 9 jaar weer terug.

Dus wat er ook met het huis gaat gebeuren, vooralsnog is het ons thuis en makken wij er een gezellig boeltje van. En daarna? Nou dat zien we dan wel weer verder.

Zie ook: Dit gaat zo echt niet langer

Wat zou jij met de inrichting doen als jij nog in het huis moest blijven wonen van je ex?