Mijn zoon heeft een oma verbod 2
17 januari 2016 
5 min. leestijd

Mijn zoon heeft een oma verbod 2

Wat kan het een mens toch dwarszitten, hoe sommige dingen verlopen in het leven. In mijn vorige blog: Mijn zoon heeft een oma verbod beschreef ik hoe alles verliep met betrekking tot oma en kleinkind. Ik heb heel wat positieve reacties mogen ontvangen! Super bedankt lieve moeders out there! Nu volgt: Mijn zoon heeft een oma verbod 2. Want er zijn inmiddels ontwikkelingen in dit verhaal gekomen, duidelijkheid.

Eigenlijk begon de keuze die ik had gemaakt, om mijn zoontje met oma om te laten gaan, aan mij te vreten. Gevoelsmatig klopte het niet en ik heb er toch wel nachtwerk van gemaakt soms. Je wil het allerbeste voor je kindje, maar toch zat het mij niet lekker. Ook niet waarom mijn ex deze keuze had gemaakt en met welke beweeg redenen.

Aangezien ik in mijn vorige blog al had geschreven dat ik er echt niks van snapte, heb ik vandaag de knoop doorgehakt door er met mijn ex over te praten. Dat gebeurde toevallig dat hij belde voor de kleine man, maar die was buiten spelen (mijn geluk). 

Ik heb tegen hem gezegd dat ik er niks van snapte en dat ik heel erg aan het twijfelen was of het nou goed zou zijn om mijn keuze door te zetten. Ik heb uiteindelijk maar verteld dat ik het voor onze zoon erg sneu vond dat hij haar niet kon zien. Tevens ook gevraagd wat er nou precies gebeurd is de afgelopen maanden tussen hem en zijn moeder. Ik begreep haar verhalen al niet helemaal. Ze kan vreselijk doorzagen en tetteren. Hij is wat rustiger en heeft het mij vandaag heel goed uitgelegd over wat er nou precies is gebeurd waarom hij deze keuze heeft gemaakt. Eindelijk kreeg ik dan antwoord op mijn twijfelachtige gevoel.

In de zomervakantie 2015 waren mijn ex, zijn vriendin, oma en opa (opa was toen nog wel in beeld) naar een pretpark geweest en die liep niet helemaal zoals gepland. Oma was continue aan het mopperen en blijkbaar werd dat opa teveel. Hij is even ergens anders heen gelopen om zo niet uit zijn plaat te gaan.  Dit ook omwille van de kleine man uiteraard. Vervolgens kreeg mijn ex het idee dat zoonlief zich ergens een beetje begon te schamen voor oma’s gedrag in het pretpark en heeft daar zelf verder niks meer over Mijn zoon heeft een oma verbod 2gezegd, maar mijn ex dus wel. De afspraak was dat onze zoon datzelfde weekend bij oma en opa zou gaan logeren en dat is het op allerlaatste moment afgezegd, omdat opa het niet meer aan kon. Hij maakte toen een einde aan de relatie. Met als gevolg dat daar de bom is ontploft! Omdat oma nogal dramatisch kan zijn heeft mijn ex de keuze gemaakt om onze zoon dat weekend niet naar haar toe te brengen en bij zich te houden. Achteraf maar goed ook denk ik dan maar. Wat ook nog erg meespeelde in de keuze, waren de leugens die zij bleef vertellen over de ander. Gehaaid achter mijn rug om gal spugen tegen hem. Zijn vriendin moest het ook bekopen met leugens over mij of opa zelf. En in geen enkele keer de vinger naar haarzelf wijzend erop doorgaan en schreeuwen. Alhoewel (h)ex-lief daar ook een held in is hoor..

Wat ben ik blij dat mijn ventje daar niet bij is geweest! Ik krijg al de kriebels van het idee dat hij dat allemaal had moeten aanhoren zeg.

Er zijn dingen gezegd tegen mijn ex waardoor hij dus nu de keuze heeft gemaakt om het contact te breken. Overigens wil dat niet zeggen ‘nooit meer’. Ik wil het ook liever niet herhalen wat zij allemaal heeft gezegd en geroepen! Te erg om weer uit te spreken. Laat staan de leugens over mij en waar ze die kleine ook al een paar in meegetrokken heeft. Als zij weer in staat is om stabiel met mensen om te gaan, zou hij er misschien over na gaan denken. De keuze dat ook onze zoon niet naar oma mocht was voor mij opeens heel duidelijk. Stel dat ze die kleine man weer dingen zou voorliegen/influisteren? Zijn kleine bolletje helemaal gek maken met gestoorde uitspraken? Of zwart praten over mijn ex/zijn vader of zelfs mij (dat deed ze al hoor)? Zijn vader wilde alleen voorkomen dat de kleine man dit niet zou overnemen of last van zou krijgen als hij ouder word. En via een omweg wil ze het via mij proberen en het is haar bijna gelukt!

Ik schaam mij diep hiervoor, maar ik dacht alleen aan het welzijn van mijn kindje. Zij is te labiel om een kind van zijn leeftijd om zich heen te hebben, hij wil helemaal niet dat ze over mij liegt of rare uitspraken doet.

Mijn kind, mijn mannetje van bijna 11, heeft al genoeg meegemaakt om ook nog eens dat soort dramatiek mee te krijgen! Als hij al naar oma mag, is dat onder mijn toezicht, zodat ik het in ieder geval niet later naar mijn hoofd gesmeten krijg. Hij mag nooit met haar alleen zijn. Ik vertrouwde haar vroeger al niet en dat doe ik dus nu nog minder. Achteraf was mijn intuïtie goed en heeft mijn zoon recht op een stabiel persoon en geen psychisch gestoorde. Mijn zoon heeft een oma verbod. En terecht achteraf. Dat pleit voor mijn ex, die onze zoon alleen maar wilde beschermen.

 Veel liefs, Miriam

Dit was mijn zoon heeft een oma verbod 2. Nu vraag ik mij af of ik nou de enige ben die hierin een fout heeft gemaakt of zijn er met mij nog meer ouders die dus toch hun keuze hebben teruggenomen? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen