Moe, moeier, moeist ;-)
08 september 2016 
3 min. leestijd

Moe, moeier, moeist ;-)

Vandaag doe ik het! Ik ga ervoor! Ik maak in de ochtend een lijstje en vul dat gaande de dag nog wat aan: dingetjes die ik die avond wil doen, als de kids op bed liggen en ik het rijk alleen heb. Spullen voor verzekering opzoeken en emailen, afwassen, was doen, blog schrijven, plan voor aankomende weken maken etc. Je kent het wel, heel veel plannen voor 1 avond.

En zo komen we thuis. Eten koken, zoon naar voetbal. Nog even gezond wandelen met mijn dochter. Schone bedden van de kids nog opmaken. Kinderen naar bed brengen.

20.30: ze liggen op bed en mijn lijstje kijkt mij aan… Ik ben moehoe zeg ik tegen mezelf.

Het voelt of ik niet meer kan. Ik wil slapen, mijn lijf geeft aan moe te zijn, ik kan niet meer goed nadenken en heb 0 energie. Was dat lijstje nou echt zo’n slecht idee op deze avond?

to do

Moe, moeier, moeist 😉

Ik wil erbij zeggen dat dit mijn tweede week werken na mijn vakantie is. In mijn vakantie ben ik én even wezen kamperen én ben ik verhuisd. Niet echt rustig dus. Het werken is ook weer leuk en uitdagend, maar ik wist niet van mezelf dat ik daar zo aan moest wennen. Het vroege opstaan, kids in het gareel en naar school etc. Heel gek, in de vakantie waren we ook vroeg wakker en actief, maar het gevoel van op tijd willen zijn geeft toch een soort van druk en stress gevoel. Wennen zeg!

Wat is nou wijsheid vraag ik me af? Het lijstje met tegenzin afwerken en gewoon de moeheid aan de kant zetten? Doorbikkelen en lekker was klusjes afwikkelen. Dat resulteert aan het einde vast in een voldaan gevoel, maar wellicht ook in een gevoel van nog meer moe zijn. Dus het lijstje vergeten en even tijd voor mezelf nemen? Dan ben ik morgen vast goed uitgerust, maar wellicht ook ontevreden omdat die waslijst nog op me wacht.

zen

Moe, moeier, moeist 😉

Wat ik  nodig heb, luisteren naar mijn lijf en geest, maar natuurlijk ook niet de klusjes met prioriteit vergeten. Levert dat lijstje wat nog overblijft mij stress op? Vroeger wel, het voelde niet als voldoende en het lijstje achtervolgde me bijna. Nu probeer ik echt ik op momenten dat ik gewoon even niet meer kan te kijken naar wat echt prioriteit heeft en de rest kan wel wachten. Heb ik er nog genoeg tijd voor later deze week/maand? Ja? Oke, dan hoeft het me ook niet achtervolgen, loslaten maar!

En zo heb ik op deze avond toch wat dingen gedaan en een blog geschreven over mijn eigen moeheid en de druk van alle dingen die nog moeten gebeuren. Maar de blog is af 🙂 en je kan er nog wat van leren ook. Dan ga ik zo zeker met een voldaan naar bed en de rest van het lijstje.  Dat komt wel weer de volgende keer :-). Nu goed voor mezelf zorgen en lekker chillen.

Heb jij een manier gevonden om te kunnen omgaan met moeheid? Deel het met ons en laat een reactie achter!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen