Moeder zijn

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” _i=”0″ _address=”0.0.0″ custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” _i=”0″ _address=”0.0.0.0″]

Moeder zijn!

Moeder zijn is een klein woordje met een grote betekenis. Niet iedereen kan zwanger worden, maar wel iedereen kan moeder worden. Het is een wonder wanneer je kinderen mag krijgen. Moeder zijn is de belangrijkste en grootste taak die je ooit in je leven zal meemaken. Een hele verantwoording waar je iedere dag weer leert en groeit, net als je kind. Ik ben dankbaar dat ik een heerlijk gezond kind ter wereld heb gebracht. Maakt niet uit hoeveel pijn en moeite het heeft gekost, als je naar je kind kijkt dan vergeet je dat allemaal. Ik weet nu echt wat houden van betekend. Iemand die tegen je opkijkt En je een spiegel voor houdt.

Ik hoop diep in mijn hart, dat iedereen op een dag zulke liefde mag voelen als dat je voor je kind hebt.

Moeder zijn is echt niet allemaal rozengeur en maneschijn. Maar je krijgt er zoveel voor terug dat het het allemaal waard is! Je zal als moeder zijnde fouten maken en je kan geen veilig wereldje voor je kind blijven creëren. Hoe graag we dat ook zouden willen. Het is jouw taak om je kind zo goed mogelijk klaar te stomen voor die enge wereld. Vol ruzie en geweld. De dag dat jij moeder werd draait de wereld niet alleen maar om jezelf, je gedachtegang, je leven, je vrienden en je prioriteiten.. Alles wordt anders en je kan je niet voorbereiden op hoe het leven zal lopen. Het loopt altijd anders dan gedacht.De meesten van ons hadden echt niet gedacht dat we alleenstaande moeders zouden worden. Maar he, ik geloof dat alles met een reden gebeurt en ben ontzettend trots op mezelf hoe ik in de jaren ben gegroeid. Dit mag jij ook zijn! Nee dat moet je zelfs zijn.

people-217250_640

Moeder zijn

Leuke tips voor alle moeders:

– Ruim een keer niet op en ga lekker een film kijken met je kind of lekker naar buiten.
– Koop een dagkaart voor de trein of pak de auto en ga naar bestemming onbekend.
– Neem een dagje rust voor jezelf. Voel je niet schuldig want jij bent ook maar een mens en  je hebt een oplaadpunt nodig.
– Ga een avondje stappen of lekker met vriendinnen naar een festival.
– Gooi de matrassen voor de tv en hou een filmavontuur met je kind.
– Organiseer een keer spontaan een middagje met zijn of haar beste vriendjes en vriendinnetjes.
– Ga op ontdekkingsreis naar jezelf. Doe leuke testjes en schrijf het op. Koop een boek. Kom erachter wat jij leuk vindt en wat jij nodig hebt. Je zal jezelf verbazen wat je nog kunt leren van jezelf.
– Doe samen ontwikkelingsspelletjes met je kind.

Een moeder is een krachtig iets wat heel speciaal is als je het bent! Geniet van elke dag die krijgen mag!

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Over de schrijver
Reactie plaatsen