Moederdag 2.0

Moederdag 2.0

Vandaag is het zo ver, Moederdag. De eerste Moederdag die ik ontspannen in ga. De eerste Moederdag die ik bewust als alleen opvoeder van de kinderen mee maak. Vorig jaar zat ik nog zo in een stroom versnelling en op de automatische piloot dat ik er niet echt iets voor gepland had.

Dit gaat ook de eerste Moederdag worden, die ik als single moeder met een relatie heb, dat ik naar mijn schoon moeder ga. Raar maar leuk idee, dat wel.

Tijdens mijn huwelijk, zei mijn ex altijd: “koop maar wat. “Dus dat ben ik eigenlijk wel zo gewend. Vorig jaar werd ik enorm door mijn kinderen verrast die op Moederdag besloten een bos van mijn lievelingsbloemen te kopen. Echt een super mooie dag dus. Wat was ik gelukkig met ze. Een vriendin die eigenlijk met mijn kinderen toen wat zou kopen was het vergeten. Dus dubbel mooi dat mijn jongens het zelf niet vergeten waren.

Knutselen

Dit jaar heb ik het wel weer een beetje oud vertrouwd gedaan, zelf mijn cadeautje besteld. Ik wou dit jaar mezelf eens verwennen dus heb nu iets gekocht wat ik wilde en niet wat ik nodig heb. Ik weet dat de kinderen op school weer aan het knutselen zijn en eerlijk gezegd zijn dat de mooiste cadeautjes die ik me kan wensen.

Moederdag 2.0

En voor de rest… Ik denk dat ik me maar laat verrassen door de mannen. Voor het eerst in mijn leven lekker ontspannen mezelf overgeven. En ja dat is een hele stap voor mij, want ik heb graag de regie in handen en houd helaas door mijn ex niet zo van verrassingen.

Ontbijtje op bed misschien?

Maar toch, alleen het gevoel al, heerlijk gewoon. Geen stress geen spanning. Geen geruzie in huis. Misschien moet ik als stille hint croissantjes gaan halen. Benieuwd of mijn jongens de hint zullen snappen. Sapje erbij en ik ben al tevreden. Zoveel heb ik niet nodig.

Denk dat ik ook nog een leuke bos bloemen voor mijn schoonmoeder ga halen. Altijd gezellig. Kortom Moederdag  2.0 voor mij en de jongens. Ik ben benieuwd maar heb er zin in.

Aan alle moeders: heb een waanzinnige geweldige Moederdag. Knuffel van mij.

Moederdag 2.0

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen